Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 3. 5. 2019 - 9. 5. 2019

TV tipy: Nahý mezi vlky cestuje do Eldoráda, kde dostává druhou šanci

Vydáno: 03.05.2019 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Na začátku května jako by televizní dramaturgové ožili, protože do programů zařadili hned několik premiér. Těmi nejatraktivnějšími jsou romantické drama Collateral Beauty, krimikomedie Týpci a zbraně a sci-fi Divergence.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Eldorádo (The Road to El Dorado) (pátek 3. 5., Nova Cinema, 20.00 - 21.50 / sobota 4. 5., 14.10 - 15.55 / pondělí 6. 5., 06.05 - 07.45)

Plakát filmu Eldorádo / The Road to El DoradoMiléniový animák je dnes skoro zapomenutý a moc se nepřipomíná. A asi se není co divit, protože trojice režisérů Bibo Bergeron, Don Paul a Jeffrey Katzenberg v něm sice pracovala s originálním tématem legendy o mystickém Eldorádu, jenže z něj nedokázala vytěžit maximum a výsledek zůstal na půli cesty. Diváky určitě upoutá první polovina, v níž nechybí atmosféra, příběh má spád a nepostrádá vtipy a chytrý humor a také postavy jsou poměrně sympatické. Postupem nedlouhé stopáže ale tempo začne upadat, někdy se vkrádá nuda a jako by docházely nápady. Animace je tedy pěkná, nicméně snímek působí uspěchaně a nedotaženě, čemuž neprospívá ani prakticky chybějící pointa. Jako nenáročná a spíše dětská zábava ale funguje báječně, většinu písní navíc složil a nazpíval Elton John, který nezklamal. Ideální tip na konec pracovního týdne.

Zajímavost: Eldorádo pochází ze španělštiny a v překladu znamená zlatá země.

Originální trailer filmu Eldorádo / The Road to El Dorado
Nahý mezi vlky (Nackt unter Wölfen) (pátek 3. 5., ČT2, 23.30 - 01.10)

Plakát filmu Nahý mezi vlky / Nackt unter WölfenČtyři roky staré německé televizní drama vrací diváky do doby druhé světové války a je adaptací románu Bruna Apitze. Režírující Philipp Kadelbach v něm měl tedy práci dost usnadněnou, protože mu stačilo jen využít na maximum skromnějších televizních podmínek a už tak depresivní a smutný děj umístil do hodně komorního prostředí a vytvořil až klaustrofobní a temnou atmosféru. Nevyhýbal se ani několika opravdu brutálním a emocionálně silným scénám, které nenechají nikoho v klidu. Hodně povedený výsledek ještě dotvářejí úchvatné herecké výkony, které obstarávají u nás ne tak známé tváře, mezi nimiž se objeví Florian StetterPeter SchneiderSylvester Groth nebo Sabin Tambrea. Jediné, co výrazně kazí dojem, je zbytečné zařazení flashbacků a archivních záběrů, které snímek zpomalují a rozptylují pozornost. Trochu náročnější tip na páteční večer.

Zajímavost: Snímek se natáčel v Lešeticích u Příbrami v bývalém vojenském prostoru, který vybudovali němečtí váleční zajatci.

Originální trailer filmu Nahý mezi vlky / Nackt unter Wölfen
Collateral Beauty: Druhá šance (Collateral Beauty) (sobota 4. 5., Nova Cinema, 20.00 - 21.55 / neděle 5. 5., 13.00 - 14.50 / pondělí 6. 5., 09.30 - 11.20)

Český plakát filmu Collateral Beauty: Druhá šance / Collateral BeautyKdo viděl pár hollywoodských romantických dramat (nejen) z posledních let, toho to tři roky staré ničím nepřekvapí. Zkušený režisér David Frankel v něm vsadil na těžkou rutinu, protože se opíral o předvídatelný a prvoplánový příběh, v němž více, či méně lacině a očekávatelně ždíme z diváků všechny emoce. Naštěstí vyměřil snesitelnou stopáž a nasadil relativně svižné tempo, v němž je jen minimum prázdných a vatových scén. Jeho největším trumfem nicméně zůstává exkluzivní obsazení, v němž hlavní roli ztvárnil spolehlivý Will Smith, jemuž zdatně sekundují Edward Norton, Kate Winslet, Michael Peña, Helen Mirren, Naomie Harris nebo Keira Knightley. Škoda, že snímek není výraznější a trochu originálnější. Nenáročná a oddechová záležitost na víkendový večer.

Zajímavost: V průběhu příprav na roli zemřel otec Smithe, ten pak prohlásil, že práce na filmu pro něj byla terapií.

Český trailer filmu Collateral Beauty: Druhá šance / Collateral Beauty
Týpci a zbraně (War Dogs) (sobota 4. 5., Nova Cinema, 21.55 - 00.05 / pondělí 6. 5., 02.00 - 04.25)

Český plakát filmu Týpci a zbraně / War DogsAčkoli je tři roky starý snímek prezentován jako krimikomedie, humoru je v něm překvapivě pomálu. To je také jeho největší problém, neboť režisér a spoluscenárista Todd Phillips zřejmě chtěl natočit chytřejší podívanou s přesahem, což se mu úplně nepodařilo. Příběh je tedy rozhodně zajímavý a tematika atraktivní, chybí mu ale větší spád a sympatičtější postavy, jejichž buranství je sice v mnoha ohledech fajn a zdrojem vtipů, většinou ale otravuje a působí kontraproduktivně, radost neudělá ani nepřekvapivý a poměrně předvídatelný scénář. Slabší momenty ale z větší části kompenzuje obsazení, v němž hrají prim Miles TellerJonah Hill, které pak doplňují třeba Bradley CooperAna de Armas nebo Kevin Pollak. K dobru pak přičíst i nápaditý a hodně příjemný soundtrack. Jeden z tipů týdne, o němž se více dočtete v naší recenzi.

Zajímavost: Skutečný Efraim Diveroli se odmítl setkat s Hillem, který ho ve filmu hrál a navíc ve snaze zabránit uvedení filmu podal žalobu na většinu tvůrčího týmu.

Český trailer filmu Týpci a zbraně / War Dogs
Schůzka se stíny (sobota 4. 5., ČT art, 22.50 - 00.15)

Plakát filmu  / Schůzka se stínyČeskoslovenské psychologické drama z počátku osmdesátých let se takřka nevysílá a v průběhu času upadlo v zapomnění. A je to velká škoda, protože režisér a scenárista Jiří Svoboda se v něm pustil do experimentu s formální stránkou spočívající v netradiční střihové skladbě, nezvyklých kamerových jízdách nebo subjektivní kameře. K tomu přidal i hodně silný a neveselý příběh, který je velmi působivý a v kombinaci s až intimní a netradičně temnou atmosférou zajistil vskutku sugestivní zážitek. V tom mu pomohlo i výborné obsazení, jemuž dominuje dvojice Radoslav Brzobohatý a Jana Brejchová, vedle nichž se pak objeví ještě třeba Radovan LukavskýIlja RacekJan Kačer nebo Eva Jakoubková. I přes krátkou stopáž je třeba počítat s tím, že oněch formálních experimentů je místy až moc a subjektivně se tak snímek může zdát mnohem delší. Tip pro náročnějšího a trpělivějšího diváka.

Zajímavost: Film byl nominován na hlavní cenu na festivalu v Chicagu 1983.

Ukázka z filmu není dostupná.

McCabe a paní Millerová (McCabe & Mrs. Miller) (neděle 5. 5., ČT2, 20.00 - 22.05)

Plakát filmu McCabe a paní Millerová / McCabe & Mrs. MillerU nás takřka neznámé westernové drama z počátku sedmdesátých let není úplně typickým zástupcem žánru a z onoho westernu využívá snad jen kulisy. Režisér a scenárista Robert Altman se v něm spoléhá na extrémné pomalé tempo, v němž velmi pečlivě buduje atmosféru dávné minulosti a rozehrává křehkou romanci, v níž klade důraz na psychologii postav. Pomáhá si při tom fantastickou a na žánr hodně netradiční muzikou sestávající z písní Leonarda Cohena a nádhernou kamerou Vilmose Zsigmonda. Soustředí se také na realismus a velmi specifický humor, který není na první pohled úplně rozeznatelný. Hlavní role pak fantasticky ztvárnili Warren Beatty a na Oscara nominovaná Julie Christie. Třešničkou na dortu pak je nečekaný a značně nehollywoodský konec. Opomíjená klasika na závěr týdne.

Zajímavost: Snímek byl natočen na motivy románu McCabe Edmunda Naughtona.

Originální trailer filmu McCabe a paní Millerová / McCabe & Mrs. Miller
Divergence (Divergent) (neděle 5. 5., Prima Cool, 20.00 - 22.55 / úterý 7. 5., Prima Max, 01.20 - 06.50)

Český plakát filmu Divergence / DivergentPět let stará dobrodružná sci-fi je adaptací románu Veronicy Roth a je zástupcem ve své době hodně populárního subžánru young adult. Režírující Neil Burger v ní překvapí především zpočátku, kdy nastolí zajímavou atmosféru a stručně a jasně vysvětlí fungování celého světa budoucnosti. Potěší i svižným tempem a slušně zvládnutou akcí. Postupem času se ale začínají kupit problémy a poslední třetina už bohužel působí až nechtěně směšně. Děj je rázem překotný, částečně popírá pravidla, která byla nastolena na začátku, neznalec předlohy se snadno ztratí a navíc vůbec nefunguje stěžejní romantická linie. Výsledku pak nepřidává ani jen těžko obhajitelná přepálená stopáž. Na úrovni lehkého nadprůměru snímek udržují především zmiňovaná první polovina a velmi dobrý výkon Shailene Woodley v titulní roli. Tu doplňuje nevýrazný Theo James, v menších rolích se pak objeví Ashley Judd a Kate Winslet. Solidní žánrovka, o níž se více dozvíte v naší recenzi.

Zajímavost: Všichni herci před natáčením museli absolvovat dvouměsíční trénink ve výcvikovém táboře.

Český trailer filmu Divergence / Divergent
Být, či nebýt (To Be or Not to Be) (úterý 7. 5., ČT art, 21.55 - 23.35)

Plakát filmu Být, či nebýt / To Be or Not to BeKlasická válečná komedie z počátku čtyřicátých let u nás není tak známá a moc se nevysílá a opět platí, že je to škoda, protože snímek je přiznaným inspiračním zdrojem hned několika dnes slavných a uznávaných filmařů. Režírující Ernst Lubitsch v ní absolutně nezklamal a dělá si v ní otevřenou legraci z nacistické Evropy a servítky si vskutku nebere. Absolutně při tom rezignuje na souvislý děj a příběh postavil jako nekonečnou řadu víceméně vtipných situací a dialogů, které jsou někdy hodně brutální. Neopomíná ale ani dost odlehčenou atmosféru, kterou dokresluje na Oscara nominovaná hudba, a z níž je znát obří nadsázka. V hlavních rolích se objeví výteční Carole LombardJack BennyRobert StackFelix Bressart. Škoda jen pomalejšího rozjezdu. Nestárnoucí záležitost, o níž detaily prozradí náš Stroj času.

Zajímavost: Lombard se premiéry filmu nedožila, neboť krátce před premiérou zahynula při pádu letadla.

Originální trailer filmu Být, či nebýt / To Be or Not to Be
Utopenec na útěku (Wrongfully Accused) (středa 8. 5., Prima, 10.15 - 12.10)

Plakát filmu Utopenec na útěku / Wrongfully AccusedPoměrně solidně hodnocená americko-německá akční komedie z druhé poloviny devadesátých let je jednou z posledních zdařilých parodií. Tehdy debutující režisér a zkušený scenárista Pat Proft v ní spoléhá na klasickou šablonu, kdy se pokouší parodovat co nejvíc tehdy slavných a navštěvovaných filmů a o moc víc toho neřeší. Ve svižném tempu se tak objevuje jeden vtip za druhým, oproti ostatním žánrovkám své doby je v této naštěstí velmi málo těch vyloženě trapných a většina je poměrně nápaditých a alespoň mírně úsměvných, radost pak udělá i hudba Billa Contiho. V asi poslední pořádné hlavní roli se tu objevil klasik žánru Leslie Nielsen, jehož kariéra poté dost upadla, velký komediální talent prokázal též Richard Crenna, dále se pak objeví i Kelly LeBrock a Michael York. Ti, kteří jedenadvacet a více let staré blockbustery pamatují, se určitě příjemně pobaví, u těch později narozených se to dá jen těžko odhadovat.

Zajímavost: Většina postav ve filmu se jmenuje podle názvů měst ve státě Minnesota, neboť tvůrce je právě z tohoto státu.

Oficiální trailer filmu Utopenec na útěku / Wrongfully Accused
Tobruk (Tobruk) (čtvrtek 9. 5., Nova Cinema, 17.50 - 20.00 / pátek 10. 5., 05.50 - 08.00)

Plakát filmu Tobruk / TobrukV tuzemsku skoro neznámé válečné drama z druhé poloviny šedesátých let je dost opomíjeno a v průběhu času ho zastínily mnohem slavnější a asi i povedenější žánrovky. Režírující Arthur Hiller v něm nepřichází s ničím novým a de facto jen natočil typický válečný velkofilm své doby. To tedy znamená, že propracovaný příběh a psychologie postav ustoupily velkolepé výpravě a vskutku mohutné akci, která graduje v samotném závěru, jenž je fascinující dodnes. Tvůrce se tak spolehl především na klasicky chlapskou atmosféru, svižné tempo, atraktivní a krásné lokace a na svou dobu výrazně podařené vizuální efekty, které se dočkaly oscarové nominace. Potěší i to, že snímek v klíčových momentech nepostrádá napětí. V hlavní roli exceluje Rock Hudson, jemuž zdatně sekundují mimo jiné George PeppardNigel GreenGuy Stockwell nebo Jack Watson. Zapomenutá žánrovka.  

Zajímavost: Ve filmu je použita až poválečná vojenská technika, takže v tomto směru skutečnosti neodpovídá.

Originální trailer filmu Tobruk / Tobruk

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Gentlemani (23.02.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Dcera divočiny Perinbaba přeje šťastné a krvavé (06.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Ferrari (24.10.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Králova milenka našla za úsvitu peníze těch tupců (04.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sestra hledá každý den odvahu k tlusté řecké svatbě (06.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu