Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Všechno nejhorší 2

Recenze: Všechno nejhorší 2 je přehlídka nahodilosti porušující vlastní pravidla

Vydáno: 27.02.2019 12:00 v sekci Recenze | Premiéry - Jan Varga | foto: Universal Pictures

V pokračování filmu Všechno nejhorší, jehož hrdinka byla uvězněna v časové smyčce, se nyní cestuje nejen v čase, ale i napříč alternativními realitami. A výsledný film je bohužel strašlivě nesmyslný a nahodilý a ani se neřídí pravidly, která sám nastolil.

Všechno nejhorší 2Recenzoval/a Jan Varga dne 27.02.2019 12:00. V pokračování filmu Všechno nejhorší, jehož hrdinka byla uvězněna v časové smyčce, se nyní cestuje nejen v čase, ale i napříč alternativními realitami. A výsledný film je bohužel strašlivě nesmyslný a nahodilý a ani se neřídí pravidly, která sám nastolil. Hodnocení: 1.5

Všechno nejhorší 2

Všechno nejhorší 2
Komedie / Horror / Tajemný / Thriller
USA, 2019 , 100 min.

Režie: Christopher Landon
Scénář: Christopher Landon, Scott Lobdell
Kamera: Toby Oliver
Herci: Jessica Rothe, Israel Broussard, Phi Vu, Suraj Sharma, Sarah Yarkin, Rachel Matthews, Ruby Modine, Steve Zissis, Charles Aitken, Laura Clifton, Missy Yager, Jason Bayle, Caleb Spillyards, Jimmy Gonzales, Peter Jaymes Jr.

Česká premiéra: 28.02.2019

Distributor: CinemArt

Všechno nejhorší 2 hodnocení na Kinobox.cz: 60.54 %
SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Phi Vu, Jessica Rothe, Israel Broussard ve filmu Všechno nejhorší 2 / Happy Death Day 2UV rok a půl starém komediálním slasheru Všechno nejhorší se vysokoškolačka Tree (Jessica Rothe), stíhaná maskovaným zabijákem, ocitla v časové smyčce, v rámci níž musela prožívat den svých narozenin (a zároveň den svého brutálního úmrtí) znovu a znovu. Pokaždé, když ji vrah zabil, tak se celý den restartoval a ona se vrátila v čase do rána téhož dne, což jí ale zároveň dalo velké množství šancí na přemožení onoho vraha a odhalení jeho identity. Šlo o takovou thrillerovou variaci snímku Na Hromnice o den více, akorát o poznání horší a podstatně méně konzistentní v dodržování pravidel, podle nichž by ta časová smyčka měla fungovat. Nicméně bylo to zábavné a poměrně dynamicky režírované, což dokázalo ty méně zásadní logické lapsy částečně přebít, takže vlastně proč ne.

Co se týče pokračování Všechno nejhorší 2 (k jehož sledování je nutná znalost předchozího dílu), tak to už není natolik dravé a zábavné, aby tím dokázalo zamazat nedostatky, a navíc jsou ty nedostatky tentokrát natolik extrémní (nejen z hlediska časových paradoxů, ale i v rámci celkového vyprávění, děje a dramaturgie), že by je nešlo ignorovat, i kdyby šlo o nejzábavnější film roku. Částečně to může být způsobné i tím, že Všechno nejhorší 2 sice natočil stejný režisér jako jedničku (Christopher B. Landon, tvůrce několika pokračování v sérii Paranormal Activity), avšak na rozdíl od jedničky si tentokrát navíc i sám napsal scénář.
 
Phi Vu, Jessica Rothe ve filmu Všechno nejhorší 2 / Happy Death Day 2UProblém je totiž mimo jiné v tom, že první Všechno nejhorší pouze nerespektovalo určitá pravidla a v konkrétních bodech je porušovalo, zatímco děj Všechno nejhorší 2 se chová, jako kdyby žádná pravidla neexistovala (ale přesto je vytváří). Výsledkem je zoufale nekonzistentní festival dadaismu, ve kterém se může stát prakticky cokoli, avšak jen máloco z toho, co se ve filmu odehrává, je zábavné dostatečně (a většina z toho je navíc okopírovaná z předchozího dílu). Ani to není dost střelené/ujeté/bizarní, aby si to divák mohl skutečně užít jako nesmyslný dadaistický výplach, protože film samotný tímto způsobem k sobě nepřistupuje a naopak se snaží tvářit, jako že to nějaký smysl dává.

Děj filmu začíná událostmi den poté, co skončila jednička. Dozvídáme se, že vysokoškolák Ryan (spolubydlící Cartera, přítele hlavní hrdinky) sestrojil v rámci technického projektu kvantový vynález, který dokáže vytvářet časové smyčky – a takhle se omylem ocitla v předchozím filmu ve smyčce Tree (jaká to náhoda, že se tak stalo zrovna v den jejích narozenin, kdy se ji zrovna někdo rozhodl zabít). Nyní se ovšem ocitá v časové smyčce Ryan (takže to na začátku vypadá, že hlavním hrdinou je on) a také po něm jde nějaký maskovaný vrah. Po chvíli se však podaří vraha chytit a odmaskovat – a pod maskou se skrývá opět Ryan (z nějaké paralelní dimenze), který se snaží zabít své druhé já, aby se v budoucnosti nedopustilo něčeho strašného. Původní Ryan se dovtípí, že je potřeba uzavřít časovou smyčku a znovu spustí svůj vynález, čímž ovšem ta smyčka přejde opět na Tree, která se znovu začne probouzet v den svých narozenin (tedy o den dříve), kdy po ní jde maskovaný vrah, stejně jako v prvním díle.
 
Jessica Rothe, Phi Vu ve filmu Všechno nejhorší 2 / Happy Death Day 2UV tuto chvíli (patnáct minut po začátku) film zcela opouští tu zápletku s Ryanem a jeho druhým já, takže se už nikdy nedozvíme, jak se mu povedlo být dvakrát ve stejné dimenzi a co tak hrozného měl způsobit, že to bylo potřeba zastavit zabitím sebe samotného. Zbytek filmu už je vyprávěn z perspektivy Tree a odehrává se ve stejném dni jako první Všechno nejhorší.
 
Změna spočívá ovšem v tom, že Tree sice stále jde o život a po každém svém úmrtí se probouzí téhož dne ráno, nicméně děje se tak v jakési alternativní realitě, do níž byla následkem působení Ryanova vynálezu uvržena. Takže například jejím vrahem je někdo jiný než posledně, její přítel Carter nyní chodí s jinou holkou a její máma není mrtvá. Následně je většina filmu věnována tomu, že se Tree rozhoduje, jestli se chce vrátit do původní reality, kde chodila s Carterem, nebo zůstat v této realitě, kde je její máma naživu (a nenapadne ji, že by klidně mohla Cartera sbalit znovu a mít jeho i živou mámu). A pak je také třeba dopadnout vraha a donutit Ryana, aby zrušil tu smyčku.
 
Jessica Rothe ve filmu Všechno nejhorší 2 / Happy Death Day 2UCelý film je přitom skrz naskrz protkán situacemi, v nichž si film často vyloženě protiřečí, a v nichž se jeho hrdinové chovají zcela náhodně, aniž by to dávalo jakýkoli smysl, což v kombinaci s absolutní rezignací na dodržování časové návaznosti a pravidel těch časových smyček (která jsou jasně definována, ale je to k ničemu, když se jich film nedrží) dělá z filmu Všechno nejhorší 2 značně rozpadlou a nesmyslnou slátaninu, kterou si její tvůrce navíc dovoluje srovnávat s mnohem soudržnějšími a především lepšími filmy (postavy sem tam poukážou na něco ve stylu „Tohle je jak z Návratu do budoucnosti,“ nebo „Něco podobnýho bylo v Inception.“) Plán hlavního záporáka (který je na konci vysvětlen) je jeden z nejdementnějších, jaké byly za dlouhou dobu k vidění.
 
Takže je sice pozoruhodné, jak se ve Všechno nejhorší 2 míchají různé žánry (nejen komedie, slasher, sci-fi, detektivka a romantické/rodinné drama, ale na chvíli i heist krimi ve stylu Dannyho parťáků), nicméně i tak není mnoho toho, co by mohlo zanechat pozitivní dojem. Postavy jen málokdy řeknou nebo udělají něco vtipného a nějakých úmrtí nebo vraždění je ve filmu sotva pár minut (a je to mládeži přístupné). Třetí díl už by vážně vzniknout nemusel.

[Recenze původně vyšla na filmovém blogu FilmSpot.cz.]

Český trailer k filmu Všechno nejhorší 2

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
3/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

  • Myslím že se Všechno nejhorší 2 povedlo. Krá... (Miroslav, 28.04.2019 14:33) Reagovat

    Myslím že se Všechno nejhorší 2 povedlo. Krásně to navazuje na první díl a spolupracuje to s ním. Čekal sem hororovou komedii ale ve finále se jednalo spíše jen o komedii což vůbec nevadí jelikož podle prvního dílu se nic jiného nečekalo. Za mě super film na který má cenu se podívat a fakt stojí za to.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Sedmý Vřískot má nového režiséra (03.08.2023 15:30 v Novinky | Zprávy)
- Teaser: Paranormal Activity: Next of Kin (18.09.2021 11:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Prvok, Šampón, Tečka a Karel čekají, až přijde kocour a podnikají expedici do džungle (28.07.2021 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Chystá se restart Paranormal Activity (14.02.2021 11:31 v Novinky | Zprávy)
- Slečna bestie by klidně mohla být mnohem šílenější (13.01.2021 07:30 v Recenze)
- Box office: tržby vede Slečna bestie (16.11.2020 07:30 v Komentáře | Box office)
- Trailer: Slečna bestie (10.09.2020 17:11 v Novinky | Trailery)
- Valley Girl: nový muzikál v traileru (16.04.2020 19:52 v Novinky | Trailery)
- Top 20 ČR: LOVEní se vyhouplo na špici (26.03.2019 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TOP 20 ČR: Captain Marvel dále vládne českým kinům (19.03.2019 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TOP 20 ČR: Captain Marvel ovládla česká kina (12.03.2019 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Draci a Ženy v Čechách vedou (05.03.2019 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box Office: Drak odrazil úder Madey (04.03.2019 07:30 v Komentáře | Box office)
- Kinopremiéry: Co komu provedla Colette, že se do dějin zapíše jako barbarka? (27.02.2019 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu