Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 8. 2. 2019 - 14. 2. 2019

TV tipy: Muž taiči hledá v zemi Jane Austenové nekonečnou lásku

Vydáno: 08.02.2019 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jelikož druhý únorový týden nepřináší v televizi nic zásadního, po delší době hrají prim v naší nabídce zcela neznámé filmy a solidní, leč nevýrazné žánrovky. K vidění tak bude například režijní debut Keanu Reevese Muž taiči.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Nekonečná láska (Endless Love) (sobota 9. 2., Nova, 17.35 - 19.30 / pondělí 11. 2., Nova Cinema, 15.35 - 17.30 / úterý 12. 2., 05.40 - 07.35)

Český plakát filmu Nekonečná láska / Endless LovePět let staré romantické drama je dnes skoro zapomenuté, a i když dosahuje docela slušných hodnocení, nejde o žádný zázrak. Režisérka a scenáristka Shana Feste v něm vychází z knižní předlohy Scotta Spencera a striktně se v něm drží zavedených žánrových pravidel. To tedy znamená, že celý příběh je předvídatelný, fádní a klišovitý a postavy jsou černobílé a jasně definované. Moc se nedaří ani nastolit potřebné tempo, takže až nepříjemně často přebírá vládu nuda. V titulních rolích se představí snaživý a sympatický Alex Pettyfer a nepříliš výrazná Gabriella Wilde, mezi nimiž alespoň funguje potřebná chemie, nejvýraznější jsou ovšem Robert Patrick a Bruce Greenwood. Tip spíše pro ženy a idealisty, kterým nebude vadit naivita filmu, o čemž se zmiňuje i naše recenze

Zajímavost: Hlavní roli odmítla Emma Roberts.

Oficiální český trailer filmu Nekonečná láska / Endless Love
Valdez přichází (Valdez Is Coming) (neděle 10. 2., ČT2, 20.00 - 21.35 / úterý 12. 2., 00.00 - 01.30)

Český plakát filmu Valdez přichází / Valdez Is ComingU nás absolutně neznámý western z počátku sedmdesátých let není úplně tradičním zástupcem žánru a zaujme spíš ty, kteří holdují jeho evropské podobě. Tehdy debutující režisér Edwin Sherin v něm totiž nikam nespěchá a soustředí se především na hutnou atmosféru a propracovanou ústřední postavu a dělá dobře, protože příběh je až moc jednoduchý, o něj ale tolik nejde. Jeho hlavními trumfy jsou vskutku originální zakončení, které je zcela nečekané a neodhadnutelné a rozhodně se nebude líbit všem, a naprosto fantastický Burt Lancaster v titulní roli, který si snímek krade pro sebe a bez něj by byl poloviční. Vyslovenou lahůdkou pak jsou úsporné a ryze chlapské dialogy a nádherné lokace, které všemu dodávají zvláštní kouzlo. Atypická žánrovka.

Zajímavost: Snímek je adaptací knihy Elmora Leonarda.

Oficiální trailer filmu Valdez přichází / Valdez Is Coming
První a poslední (neděle 10. 2., ČT art, 21.15 - 22.35 / středa 13. 2., 00.15 - 01.35)

Plakát filmu  / První a posledníZcela neznámé československé psychologické drama z konce padesátých let sice na první pohled vypadá jako klasická dobová bytová agitka, naštěstí ale je hodně solidní podívanou, která překvapí citlivým podáním. Režírující Vladimír Čech v něm tedy z ideologických důvodů nemohl jít úplně na dřeň, ale v rámci možností nastolil decentně potemnělou atmosféru a pokusil se i o propracovanost postav, která ale opět nemohla být nijak hluboká. Své dělá i umístění děje na Hradčany, které jsou samy o sobě malebné a je v nich přítomen pověstný genius loci, který film povyšuje na trochu jinou úroveň. V titulní roli naprosto exceluje Zdeněk Štěpánek, kterého doplňují především Martin Růžek a Stanislav Neumann, trochu problematické je pak obsazení Milky Balek-Brodské, kterou nadabovala Marie Rosůlková, jenže se postsynchrony úplně nepovedly a celá postava tak působí nechtěně komicky a zvláštně. Škoda také značných nelogičností v příběhu. Neprostá televizní rarita.

Zajímavost: Schvalovací komisi se nelíbilo, že režisér nevhodně vykreslil pesimistické kapitalisty.

Ukázka z filmu není dostupná.

Alibi na vodě (neděle 10. 2., ČT1, 22.15 - 23.55 / pondělí 11. 2., 14.15 - 15.55)

Plakát filmu  / Alibi na voděČeskoslovenské kriminální drama z poloviny šedesátých let je velice zvláštní a působí dost nedotaženě. Režírující Vladimír Čech se totiž úplně nesoustředí na detektivní zápletku, což je znát na ne zcela fungující pointě a nevyjasněné motivaci postav, jako spíš na lehkou parodii na tehdejší Československou novou vlnu a sám se pokouší o inovativní filmařský přístup, což se mu úplně nedaří. Naštěstí se může opřít o atraktivní prostředí filmařů, solidní atmosféru, několik vypointovaných hlášek a ironických vtípků a herecké výkony, které obstarávají mimo jiné Karel HögerJosef BekOtomar Krejča nebo Oldřich Nový. Tuzemská klasika.

Zajímavost: Ve filmu byly na svou dobu odvážné erotické scény, které byly ale nakonec vystřihnuty.

Ukázka z filmu Alibi na vodě
Holka s prknem (Chalet Girl) (pondělí 11. 2., Prima Max, 20.00 - 22.05 / úterý 12. 2., 15.55 - 18.05)

Plakát filmu Holka s prknem / Chalet GirlBritsko-rakousko-německá romantická komedie má u nás o něco horší hodnocení než na zahraničních databázích, což ale v tomto případě tolik neznamená. Režírující Phil Traill si v ní na nic nehrál a diváka vskutku ničím nepřekvapí, protože se spoléhá na velké množství klišé, předvídatelný a těžce pohádkový příběh, který se snaží oživit typicky britským suchým humorem, což se mu daří tak napůl. Na lehkém nadprůměru pak snímek udržují nádherné záběry zasněžených Alp, pohodová atmosféra a některé akční snowboardové scény. Z docela solidního obsazení se vyjímají Felicity Jones, Ed Westwick a Bill Nighy, které pak doplňují třeba Brooke Shields, Bill Bailey nebo Rebecca Lacey. Absolutně nenáročná teenagerská romantika.

Zajímavost: Jones hrála devatenáctiletou slečnu, ač jí v době natáčení bylo už šestadvacet.

Originální trailer filmu Holka s prknem / Chalet Girl
Bankéřka (La banquière) (pondělí 11. 2., ČT2, 21.55 - 00.00)

Plakát filmu Bankéřka / La banquièreNejen v našich končinách totálně neznámé a opomíjené francouzské drama z počátku osmdesátých let vyžaduje trochu zkušenějšího a tolerantnějšího diváka. Režírující Francis Girod v něm nikam nespěchá a ve velmi pomalém tempu vypráví realisticky působící příběh o silné ženě, která chtěla prorazit ve světě finačnictví. Formálně si vypomáhá černobílým úvodem, několika montážemi a některé úseky propojuje fiktivními titulky z novin a úryvky z dobových týdeníků. Opřít se může i o téměř hmatatelnou atmosféru meziválečné Francie a další z geniálních hudebních kompozic Ennia Morriconeho. V titulní roli září Romy Schneider, které dělají společnost třeba Claude Brasseur, Jean-Claude Brialy, Jean-Louis Trintignant, Jacques Fabbri nebo Daniel Auteuil. Zamrzí snad jen to, že slabší a rozvláčná první polovina je plná odborných výrazů, kterým běžný divák bude rozumět jen těžko, působivý závěr to ale do značné míry vykompenzuje. Další programová rarita.

Zajímavost: Film byl nominován na čtyři Cézary.

Originální trailer filmu Bankéřka / La banquière
Jedna ruka netleská (úterý 12. 2., ČT1, 20.00 - 21.45)

Plakát filmu  / Jedna ruka netleskáŠestnáct let stará česká komedie je hodně svéráznou podívanou, která se rozhodně nezavděčí všem divákům. Režisér a spoluscenárista David Ondříček v ní velkou sérii několika skvělých a ve většině případů černohumorných gagů propojil poměrně inteligentním příběhem, jemuž nechybí pointa a jakýsi přesah, což stále v tuzemské kinematografii není samozřejmost. Nechybí svižné tempo, několik výtečných hlášek, pohodová atmosféra a výborný a Českým lvem oceněný hudební doprovod z dílny Jana P. Muchowa. Samozřejmostí pak je i hvězdné herecké obsazení, jemuž dominuje Českým lvem oceněný Ivan Trojan, kterého doplňují Jiří Macháček, Klára Pollertová–Trojanová, Jan Tříska, Vladimír Dlouhý, Tatiana Vilhelmová nebo Marek Taclík. Škoda jen, že úvod je trochu rozvláčný a v závěru snímku dochází dech.

Zajímavost: Původně se měl film jmenovat Hvězdy v očích.

Originální trailer filmu Jedna ruka netleská
V zemi Jane Austenové (Austenland) (středa 13. 2., Nova Cinema, 18.10 - 20.00)

Plakát filmu V zemi Jane Austenové / AustenlandBritsko-americká romantická komedie je u nás hodnocena o něco hůře než v zahraničí, čím to je, lze ale jen velmi těžko říct. Debutující režisérka a relativně zkušená scenáristka Jerusha Hess v ní tedy velice brzy po začátku filmu rezignuje na humor a soustředí se na romantickou linii, která nikoho nepřekvapí a je plná klišé. Na druhou stranu ale odkazuje na mnoho děl Jane Austen, takže ti, kteří nějaké její romány znají, se budou orientovat mnohem lépe než ti druzí a také budou snadněji odpouštět určitou naivitu celého příběhu. Potěší také příjemná atmosféra, svižné tempo a střídmá stopáž, v níž naštěstí není moc vysloveně hluchých pasáží. V titulní roli se objeví spolehlivá Keri Russell, kterou doplňují mimo jiné JJ Feild, Bret McKenzie, Jennifer Coolidge nebo Jane Seymour. Nejvíc ovšem mrzí nevyužitý potenciál, který námět a bibliografie slavné a oblíbené spisovatelky slibovaly. 

Zajímavost:  Většina monologů Coolidge vznikala přímo na place, protože prý bylo nemožné přimět ji naučit se scénář.

Oficiální trailer filmu V zemi Jane Austenové / Austenland
Podezření pana Whichera: Vražda v Andělské uličce (The Suspicions of Mr Whicher: The Murder in Angel Lane) (čtvrtek 14. 2., Prima Max, 18.05 - 20.00)

Plakát filmu Podezření pana Whichera: Vražda v Andělské uličce / The Suspicions of Mr Whicher: The Murder in Angel LaneŠest let stará britská televizní krimi využívá možností malé obrazovky na maximum a technickou stránkou většinu diváků rozhodně potěší. Režírující Christopher Menaul si v ní dal záležet na potemnělé dobové atmosféře viktoriánské Anglie, kostýmech, výpravě i atraktivním prostředí, v němž se příběh odehrává. Vzhledem ke krátké stopáži není moc prostoru na nudu, což je jedině dobře. Dojem kazí slabší scénář, jemuž se po celou dobu nepodaří pořádně rozvinout zápletku, ta tak tím pádem občas postrádá logiku a motivace pachatele je trochu nejasná, snímek tedy působí trochu povrchně. Hlavní roli ztvárnil Paddy Considine, jemuž dělají společnost například Olivia Colman, Andy Gathergood, William Beck nebo Shaun Dingwall. Tip pro milovníky klasických detektivek.

Zajímavost: Policejní komisař Jack Whicher kdysi skutečně existoval, jeho osudy je film volně inspirován.

Televizní spot filmu Podezření pana Whichera: Vražda v Andělské uličce / The Suspicions of Mr Whicher: The Murder in Angel Lane
Muž taiči (Man of Tai Chi) (čtvrtek 14. 2., Nova, 22.15 - 00.20)

Plakát filmu Muž taiči / Man of Tai ChiŠest let starý akční snímek je pozoruhodný tím, že je režijním debutem Keanu Reevese. Ten ho ale úplně nezvládl, protože měl asi vyšší ambice, než byl schopen naplnit. Velmi často odkazuje ke klasickým soubojovým a arénovým žánrovkám z osmdesátých let, které se snaží napodobit, leč se mu to daří se střídavým úspěchem. V úvodu upoutá několika výbornými akčními scénámi s výtečnou choreografií, ty se ale postupem času začnou opakovat a i přes relativní řemeslnou kvalitu jsou nudné a nezáživné. Kamenem úrazu je samotný příběh, který je nesmyslný, hloupý, ryze béčkový a vrcholí nechtěně směšnou pointou. Ne zcela dokonale se vydařilo též obsazení, v němž se objeví povětšinou neznámé tváře a sám režisér, který je ale překvapivě toporný. Na čtvrteční večer ale ideální béčková zábava, které by prospělo více invence, což potvrdí i naše rubrika Za horizontem.

Zajímavost: Za choreografií soubojů stojí známý Yuen Woo-ping.

Mezinárodní trailer filmu Muž taiči / Man of Tai Chi

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 15. týden
Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje V tomto týdnu budou kinaři vyhlížet především premiéru dalších Krotitelů duchů, která by měla do sálů přivést milovníky nostalgie a oblíbené ságy. Zbytek novinek pak zůstává na okraji zájmu a je určen spíš pro klubová... čtěte zde
Vydáno: 10.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: První znamení: Přichází Satan! (08.04.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Válka Roseových se dočká remaku (03.04.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Nežádoucí opičí muž se vydává za hranice Evropy (03.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: The Ministry of Ungentlemanly Warfare (31.01.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu