Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 6. týden

Kinopremiéry: Potomek Marie, královny skotské si na střeše žije svůj LEGO příběh

Vydáno: 06.02.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

První série únorových premiér upoutá především druhým dílem oblíbeného animovaného LEGO příběhu. Jeho největší konkurencí budou asi historické drama Marie, královna skotská a druhý režijní počin Jiřího Mádla, dramedie Na střeše.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
LEGO® příběh 2 (The Lego Movie 2: The Second Part) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu LEGO® příběh 2 / The Lego Movie 2: The Second PartPo pěti letech se do kin vrací animovaný příběh ze světa Lega, v němž se setkává hned několik superhrdinů. Jelikož původní film byl překvapivým komerčním hitem a měl nadšené i ohlasy, nemá to pokračování vůbec lehké, protože laťka je nasazena opravdu hodně vysoko. Režie se tentokráte chopili Mike Mitchell, jehož filmografie je ryze průměrná a debutující Trisha Gum, autoři "jedničky" zůstali pouze v roli scenáristů a producentů. Zachovalo se alespoň původní hvězdné hlasové obsazení, které ale tuzemský divák kvůli povinnému dabingu neocení, ačkoli je možné, že několik kopií v původním znění bude k vidění i v našich kinech. Hodnocení ani komentáře zatím neexistují a uvidíme, jaké nakonec budou. Premiéra týdne.

Synopse: Od chvíle, kdy všechno bylo boží, uplynulo už pět let. Nyní musí obyvatelé města čelit nové obrovské hrozbě v podobě nájezdníků LEGO DUPLO z vesmíru, kteří ničí vše rychleji, než obyvatelé města stíhají obnovovat. Boj za vítězství a obnovení harmonie v LEGO světě zavede Emmeta, Hustěnku, Batmana a jejich přátele do neprobádaných světů, včetně neznámé galaxie, v níž je všechno jako v muzikálu. Až tady se ukáže, jak výjimeční hrdinové ti všichni jsou.

Zajímavost: Bruce Willis ve filmu nadaboval sám sebe.

Oficiální český trailer filmu LEGO příběh 2 / The Lego Movie 2: The Second Part
Potomek (The Prodigy) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu Potomek / The ProdigyDalší z nízkorozpočtových hororů, které jsou stále v kurzu, míří do našich kin. Už z jeho synopse je jasné, že půjde o variaci na mnohem slavnější a dnes už klasické žánrovky o ďábelských dětech, která pravděpodobně ničím nepřekvapí. Ohlasy tedy dosud nejsou dostupné, ale nedá se předpokládat, že by tu bylo něco zásadně jinak, než jsme zvyklí. O režii se postaral nepříliš známý Nicholas McCarthy, jenž do hlavních rolí obsadil podobně neznámé tváře, z nichž poznáte snad jen Taylor Schilling a Colma Feoreho. Premiéra pro zaryté fanoušky žánru.

Synopse: Ve stejnou dobu jako přišel na svět malý Miles (Jackson Robert Scott), se na jiném místě odehrála tragédie. Dvě zdánlivě nesouvisející události se o několik let později propojí děsivým způsobem. Milesova matka Sarah (Taylor Schilling) se znepokojením sleduje synovo nevyzpytatelné a agresivní chování a postupně se smiřuje s myšlenkou, že ho ovládá nějaká děsivá nadpřirozená síla. Za každou cenu se chce dozvědět pravdu o tom, kdo nad ním má moc. Odpovědi se skrývají v hluboké minulosti, která je mnohem horší, než si žena kdy dovedla představit.

Český trailer filmu Potomek / The Prodigy
Marie, královna skotská (Mary Queen of Scots) (CinemArt)

Český plakát filmu Marie, královna skotská / Mary Queen of ScotsHistorické drama prozradí své téma už z názvu, takže by každému mělo být jasné, co alespoň rámcově očekávat. Největšími diváckými lákadly tak pochopitelně budou atraktivní tematika, oblíbené historické období a v tomto případě i obsazení, protože titulní role ztvárňují Saoirse Ronan a Margot Robbie, kterým dělá společnost třeba ještě Guy Pearce. Největším otazníkem tak je debutující režisérka Josie Rourke, která má za sebou pouze několik divadelních záznamů, takže je možné, že snímek bude koncipován spíše divadelně. Ohlasy a komentáře se dost liší, neboť v zahraničí se pohybují někde na lehkém nadprůměru, u nás pak na průměru, ale nutno uvést, že jich je podstatně méně. Každopádně se zdá, že potenciál tématu asi nebyl úplně využit.

Synopse: Marii (Saoirse Ronan) bylo pouhých šest dní, když se stala skotskou královnou. V šestnácti díky sňatku přidala i titul královny francouzské, když ale o dva roky později ovdověla, táhlo ji to domů. Osmnáctiletá dívka musela obnovovat svůj trůn před rebelujícími skotskými klany, navíc čelila otevřenému nepřátelství rodově spřízněné anglické královny Alžběty (Margot Robbie). Averze to byla oboustranná, což ještě umocňovalo to, že Alžběta měla mizerné vyhlídky na to stát se matkou. Britské ostrovy byly každopádně pro obě ženy dost malé a otázkou bylo jen to, která z nich dokáže tu druhou eliminovat dřív.

Zajímavost: Ačkoli ve filmu je společná scéna Marie Stuartovny a Alžběty I., ve skutečnosti se ty dvě nikdy nesetkaly.

Oficiální český trailer filmu Marie, královna skotská / Mary Queen of Scots
Goliáš (Goliat) (Film Europe)

Český plakát filmu Goliáš / GoliatŠvédské kriminální drama vypadá jako typický severský snímek o snaze vymanit se z koloběhu zločinů a rodinných očekávání. O režii a scénář se postaral Peter Grönlund, který se podobnou tematikou zabývá delší dobu, takže by mohlo jít o solidní podívanou. A právě tematika je mimo země původu to jediné, nač bude tuzemský divák slyšet, protože v hlavních rolích se neobjeví nikdo známý. Dosavadních ohlasů je naprosté minimum, takže asi není úplně relevantní se jimi řídit, jsou nicméně docela spokojené. Severská premiéra týdne.

Synopse: Otec sedmnáctiletého Kimmieho (Sebastian Ljungblad) nastupuje do vězení, aby si odpykal trest odnětí svobody. Od jeho syna se očekává, že na jeho kriminální činnost naváže. Ten ale na něco podobného není absolutně připravený.

Český trailer filmu Goliáš / Goliat
Metallica - koncert v Nimes (Metallica - Français pour une nuit) (Beverly Matous Distribution)

Český plakát filmu Metallica - koncert v Nimes / Metallica - Français pour une nuitPrimárně ve čtvrtek 7. 2., posléze ale i nárazově v některých klubových kinech, má tuzemský divák možnost vidět záznam deset let starého koncertu legendární metalové kapely Metallica, který se odehrál ve starořímském amfiteátru v Nimes, v němž v dávných dobách bojovali gladiátoři. Celý koncert, který nasnímal Stéphane Saunier, tak má specifický genius loci a v kombinaci venkovní tmy a zvoleného osvětlení jde o vskutku jedinečný zážitek. Ten ještě umocňuje to, že skupina až na pár výjimek odehrála jen své největší a nejzásadnější hity. Z výše zmíněných důvodů je tedy dobré volit pro projekci výborně ozvučené kino. Premiéra pro hudební fajnšmekry.

Synopse: Jednoho červencového večera roku 2009 vystupovala legendární kapela Metallica na opravdu speciálním místě. Ke svému koncertu zvolila starořímský amfiteátr ve francouzském Nimes, který je jedním z nejzachovalějších kolbišť gladiátorů. I za bílého dne z tohoto architektonického monumentu vyzařuje pověstný genius loci. A co teprve večer, kdy tmu prořeze záplava světel a ohňů a na pódium nastoupí metaloví gladiátoři, kteří začnou do nadšených příznivců hrnout jeden hit za druhým.

Oficiální český trailer filmu Metallica - koncert v Nimes / Metallica - Français pour une nuit
Na střeše (Falcon)

Plakát filmu  / Na střešeČeská dramedie není podle synopse zrovna originální, to by ale v tomto případě tolik vadit nemuselo, protože jde o druhý autorský počin režiséra a scenáristy Jiřího Mádla. Ten se mimo námětu spoléhá na obsazení, jemuž vévodí Alois Švehlík a vietnamský mladík Duy Anh Tran, které doplňují kupříkladu Vojtěch DykAdrian JastrabanMiroslav Táborský nebo David Švehlík. Recenze se zatím řadí mezi spokojené, a i když zmiňují to, že tvůrce má na víc, jde podle nich o jednu velkou sázku na jistotu, která splní přesně to, co slibuje. Tak uvidíme, jak si povede u publika.

Synopse: Profesor Rypar (Alois Švehlík) poskytne dočasné útočiště mladému Vietnamci Songovi (Duy Anh Tran), kterého našel ukrytého na střeše svého domu. Mohou však dva takto odlišní lidé sdílet jeden prostor, aby z toho nebyla katastrofa? Je však jasné, že čím déle spolu budou trávit čas, tím víc se jeden od druhého naučí.

Zajímavost: Do hlavní role se počítalo s Janem Třískou, po jeho tragickém úmrtí ale bylo natáčení na chvíli zastaveno a role byla přeobsazena.

Originální trailer filmu Na střeše

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Drama Dvě slova jako klíč přivádí vyléčené alkoholiky ke spiritualismu (29.07.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Ziggy Stardust se vydává do strašidelného domu, aby prožil minulé životy (26.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Baby Driver veze Spider-Mana a Anastázii do paralelních světů (21.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zázračný aparát Barbenheimer (19.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Margot Robbie je Barbie v novém traileru (25.05.2023 19:47 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Malá mořská víla stojí v cestě na Svatou horu (24.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu