Za horizontem: Backtrace je horší než Plán útěku 2

Vydáno: 25.12.2018 16:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Sylvester Stallone si zahrál v akční krimi Backtrace, která je tak špatná, že trumfne i letošní akční film Plán útěku 2.

Stopa do minulostiRecenzoval/a Václav Limberk dne 25.12.2018 16:00. Sylvester Stallone si zahrál v akční krimi Backtrace, která je tak špatná, že trumfne i letošní akční film Plán útěku 2. Hodnocení: 0.5
Sylvester Stallone zažil zvláštní rok 2018. Nejdříve se objevil ve zbytečném sequelu Plán útěku 2, kteří mnozí označili za jeho vůbec nejhorší film, v němž si kdy zahrál, snad jen s výjimkou jeho debutu Italský hřebec. Poté se vrátil v o poznání lepší formě v sequelu Creed II, aby se na konci roku propadl opět do pekla s akčním krimi o jakési bankovní loupeži v levném céčku Backtrace.

Sylvester Stallone ve filmu  / BacktraceNa Slyovu obhajobu lze pouze uvést to, že nejde o "jeho" film, ale o film jiných tvůrců, v němž si jen  "zahostoval" v epizodní roli detektiva Sykese, který loupež vyšetřuje. Stallone je tu opravdu jen pro parádu a pro zvýšení prestiže na první pohled tragicky levné videoprodukce, po které by bez jeho účasti neštěkl ani pes. Režisérem tohoto poloamatérského videofilmu je Brian A Miller, který je zřejmě ještě větším břídilem než jeho jmenovec Steven C Miller, který natočil Plán útěku 2 (oba Millerové snad skutečně nejsou v žádném příbuzenském stavu, i když by klidně mohlo jít o bratry v tom smyslu, že oba točí levná béčka až céčka).

O ději Backtrace se ani nemá cenu zmiňovat. Matthew Modine, který je dnes zřejmě tak zoufalý, že vezme cokoliv, ztratil paměť, a to je problém, protože se neví, kam zmizelo těch 20 milionů. Naštěstí je tu trojice, která mu chce "pomoci" paměť znovu získat a najít ztracený lup. Že je to úplně blbé, ani nemá cenu zdůrazňovat.

Matthew Modine ve filmu  / BacktraceZáhadou na tom celém pak zůstává pouze herecká účast hvězdy, jakou Stallone stále ještě je. O peníze tu jít nemohlo, protože mohl dostat zaplaceno tak akorát nějaké drobné. Že by jen neuměl říct ne? Nebo si v tomto filmu zahrál jen, aby zaplnil dlouhou chvíli mezi premiérou Creeda 2 a natáčením Ramba 5? Kdo ví. Každopádně jestli nechce Stallone skončit jako jeho kolega Bruce Willis, který se z áčkové akční hvězdy proměnil v céčkovou cetku hrající v podobných paskvilech, jakým je Backtrace, ostatně i on natáčí často právě s režisérem Brianem A. Millerem, pak by se měl napříště účasti v podobných děsech vyvarovat. 

Ve výsledku je (kromě Italského hřebce) tak Backtrace zatím Slyovým nejhorším kouskem, ve kterém se za 50 let svého účinkování před kamerou objevil. Uvidíme, zda toto své dno ještě někdy překoná. Snad ne. 

Originální trailer filmu Backtrace


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY