Top 20 ČR: Koktavý král je zpátky na jedničce

Vydáno: 05.04.2011 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: 2010 Laurie Sparham / Speaking Film Productions Ltd

Králova řeč se znovu posadila na trůn, ale to jen proto, že neklesla tak hluboko jako ostatní. Stříbro si odnáší romantická komedie Hlavně nezávazně s Natalií Portman a třetí příčku získala nemilionová premiéra akčňáku Sucker Punch.
A je to tady, i když to nejspíš nikdo nečekal. TOP 20 klesla nejhlouběji od začátku roku. Jednička si utrhla jen něco málo přes milion a na bronz stačilo sedm set devadesát tisíc. Kam se poděli diváci? Začalo jaro, venku se oteplilo a do temného kinosálu se už nikomu nechce? Snad je to jen momentální úlet a příště už to zase budou cifry, za něž se není třeba stydět stydět.
Na nejvyšší příčku se od své premiéry před čtyřmi týdny znovu vrátila Králova řeč. Ale kdo by čekal agresivní vzestup, byl by zklamán. Pokles o šestatřicet procent a milion jednaosmdesát tisíc, to je bilance aktuálního vítěze. Dvojku ukořistila novinka Hlavně nezávazně režiséra Ivana Reitmana, jenž se proslavil legendární komedií Krotitelé duchů. V hlavní roli romantického snímku uvidíte Natalii Portman, která si začíná s Ashtonem Kutcherem (kdo by byl řekl, že jsou skoro stejně staří?) zpočátku nevinný flirt, který později přeroste v něco většího. A třetí příčka patří Snyderovu nepřesvědčivému fantasy dobrodružství Sucker Punch.
Až na čtyřce skončil černý kůň posledních týdnů, animovaný snímek Rango, který ztratil více než polovinu tržeb, a jen na pětku vystoupila třetí novinka tohoto týdne - velikonoční snímek Hop. Animovaný zajíček Zajda se v něm pokusí realizovat svůj sen stát se rockovou hvězdou za pomoci hraného přítele Freda, takže řekněme něco jako Méďa Béďa bez 3D. Šestou pozici si před Odcházením (které posledně drželo bronz) vydobyl Všemocný.
Čtyřicet procent ztráty, což je pro tentokrát ještě relativně dobrý výkon, zaznamenal Obřad s Anthony Hopkinsem. Novinka z minula Máma mezi Marťany oproti tomu spadla až na hranici tří set padesáti tisíc, což je na čtyřku z posledně opravdu žalostný výsledek. Desítkou uzavírá první půlku sci-fi akční film Sanctum ve 3D.
Co do pořadí si od posledně drobně polepšila Černá labuť, která se z dvanáctky posunula o jedno místo vpřed i přes ztrátu asi tisíce diváků. Hned za ní se umístila poslední novinka, horor Vem si mou duši, jak jinak než ve 3D (efekt rozpárání břicha je tak mnohonásobně posílen). Ze sedmičky na třináctku sklouzl již zmiňovaný Méďa Béďa a čtrnáctka patří dramatu Světová invaze s Aaronem Eckhartem. Patnáctou příčku získala romantické sci-fi Správci osudu.
O šedesát procent se propadl muzikál Na vlásku, který ale kvůli trvající absenci Občanského průkazu zůstává nejnavštěvovanějším filmem TOP 20. Za deset týdnů ho vidělo už na sto sedmdesát tisíc lidí. Sedmnáctou příčku si tentokrát připsala klasická shakespearovská love story v trpasličí variaci a na osmnáctku skočil s obrovským, téměř osmdesátiprocentním propadem český povídkový snímek Autopohádky. Pod pětistovku diváků se dostaly dva poslední filmy, a to Hřebejkova Nevinnost a loutkové Fimfárum.
Za zmínku určitě stojí i slušná návštěvnost dvou aktuálních filmových festivalů. Febiofest přitáhl úctyhodných sedm a půl tisíce diváků (minulý víkend to byl dokonce více než dvojnásobek) a Jeden svět asi třináct stovek.
Z množství nadcházejících premiér bych ráda zmínila americké drama Útěk ze Sibiře, kde se v hlavní roli představí Colin Farrel, a sci-fi akčňák Jsem číslo čtyři. Z romantické sekce přijde do kin Láska a jiné závislosti s osvědčenou dvojicí ze Zkrocené hory Anne Hathaway - Jake Gyllenhaal a snímek Jack se chystá vyplout, kde si hlavní roli a zároveň funkci režiséra vystřihl Philip Seymour Hoffman.
TOP 20 ČR: VÍKEND OD 31. 3. 2011
  1. Králova řeč 1,1 mil.
  2. Hlavně nezávazně 1,0 mil. (novinka)
  3. Sucker Punch 795 tis. (novinka)
  4. Rango 739 tis.
  5. Hop 531 tis. (novinka)
  6. Všemocný 531 tis.
  7. Odcházení 498 tis.
  8. Obřad 445 tis.
  9. Máma mezi Marťany 350 tis.
  10. Sanctum 3D 356 tis.
  11. Černá labuť 240 tis.
  12. Vem si mou duši 3D 236 tis. (novinka)
  13. Méďa Béďa 3D 231 tis.
  14. Světová invaze 178 tis.
  15. Správci osudu 173 tis.
  16. Na vlásku 171 tis.
  17. Gnomeo a Julie 91 tis.
  18. Autopohádky 56 tis.
  19. Nevinnost 43 tis.
  20. Fimfárum – Do třetice všeho dobrého 38 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY