Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 7. 12. 2018 - 13. 12. 2018

TV tipy: Zamilovaný bodyguard James Bond se směje a řeší vraždu na Eigeru

Vydáno: 07.12.2018 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

I druhý prosincový týden nabídne v televizích dvě poměrně zásadní premiéry. Tou první je zatím poslední bondovka Spectre, druhou pak akční komedie Zabiják & bodyguard, která před pouhým rokem a půl proběhla i tuzemskými kiny.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Spectre (Spectre) (pátek 7. 12., Prima, 20.15 - 23.20 / sobota 8. 12., Prima Max, 12.50 - 16.05)

Plakát filmu Spectre / SpectreZatím poslední bondovka je, podobně jako její oscarová ústřední píseň, přijímána hodně rozpačitě a ani tři roky, které uplynuly od její premiéry, na tom moc nezměnily. Režírující Sam Mendes v ní uchvátí fantastickou předtitulkovou scénou a po celou dobu se snaží spojit moderní psychologičtější a drsnější pojetí agenta 007 s jeho odlehčenější podobou, která se nebere moc vážně, což se mu ne vždy daří. Akční sekvence jsou nicméně výborné a zejména bitka ve vlaku a automobilová honička mezi nimi vynikají. V hlavní roli se pochopitelně objeví Daniel Craig, jehož dále doplňují standardně dobrá Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Monica Bellucci, Dave Bautista, Ben Whishaw nebo Rory Kinnear. Záporáka si zahrál umírněný, ačkoli lehce nevyužitý Christoph Waltz. Největší problém tak je se samotným příběhem, jehož závěrečný zvrat působí trochu hloupě a dost za vlasy přitažený. I stopáž je tentokráte přece jen moc dlouhá. Tip týdne, o němž se více dočtete v naší recenzi.

Zajímavost: Příběh filmu není založen na žádné z knih Iana Fleminga.

Český trailer filmu Spectre / Spectre
Zabiják & bodyguard (The Hitman’s Bodyguard) (sobota 8. 12., Prima, 22.20 - 00.50 / neděle 9. 12., Prima Max, 22.15 - 00.45)

Český plakát filmu Zabiják & bodyguard / The Hitman’s BodyguardVelmi brzy po kinopremiéře se uvedení v televizi dočkala koprodukční akční komedie, kterou v programu najdete pod názvem Zabijákův osobní strážce. Režírující Patrick Hughes v ní dobře věděl, co točí a přesně to divákovi poskytl. Ten se tak může těšit na poctivou béčkovou podívanou, v níž je dost znát nižší rozpočet, neboť triky jsou viditelně digitální. Po zdlouhavém a trošku rozpačitém začátku se tempo výrazně zrychlí a následuje příval výborných akčních scén, vtipných dialogů plných výtečných hlášek a absurdních situací, které ale nikdy nejsou vysloveně trapné. Hlavní roli si nepokrytě užívá Samuel L. Jackson, který zastiňuje všechny ostatní, mezi nimiž jsou především Ryan ReynoldsGary OldmanSalma Hayek. Nijak objevná, ale poměrně zábavná jednohubka, která je na víkendový večer jako dělaná. Více se dozvíte v naší recenzi.

Zajímavost: Jackson za celý film použije sto dvacet dva sprostých slov.

Oficiální český trailer filmu Zabiják & bodyguard / The Hitman’s Bodyguard
Vražda na Eigeru (The Eiger Sanction) (neděle 9. 12., ČT2, 21.25 - 23.30 / úterý 11. 12., 00.45 - 02.50)

Plakát filmu Vražda na Eigeru / The Eiger SanctionU nás méně známý akční thriller z poloviny sedmdesátých let patří ve filmografii jeho režiséra a představitele hlavní role Clinta Eastwooda k těm méně výrazným. Dáno je to jednoznačně nevyrovnaným tempem a možná i přehnanými diváckými očekáváními. Hlavní hvězda totiž v první polovině točí jakousi vlastní bondovku a zpracovává ne úplně zdařilý příběh a pomalejším tempem a zdlouhavějšími a mnohdy zbytečnými dialogy se mu nedaří zcela zaujmout. Když se ale děj přesune do horského prostředí, kvalita filmu rázem stoupá, neboť akční scény mají potřebné grády, nepostrádají adrenalin a vybrané lokace jsou nádherné, čemuž pomáhá i krásná kamera. Výborné je též obsazení, v němž se mimo legendárního tvůrce objeví George Kennedy, Vonetta McGee, Jack Cassidy nebo Heidi Brühl. Solidní, avšak zapadlá a příliš nenápadná žánrovka.

Zajímavost: Až na jednu točil Eastwood vešekeré kaskadérské scény sám.

Oficiální trailer filmu Vražda na Eigeru / The Eiger Sanction
Základní instinkt (Basic Instinct) (neděle 9. 12., Prima, 22.15 - 00.55 / pondělí 10. 12., Prima Max, 00.45 - 03.25)

Plakát filmu Základní instinkt / Basic InstinctLegendární erotický thriller z počátku devadesátých let patří k tomu vůbec nejlepšímu, co v tomto subžánru vzniklo a jako jeden z mála nepůsobí lacině a prvoplánově. Režírující Paul Verhoeven v něm dokázal naprosto geniálně zachytit sexuální jiskření mezi dvěma hlavními postavami, které je navíc extrémně vzrušující, tím pádem je celá atmosféra podobně zneklidňující, zároveň ale hutná a trochu temná. Tvůrce si po celou dobu s divákem rafinovaně pohrává a servíruje svůj už tradiční podvratný pohled na hollywoodskou mašinérii, stále se ale drží v mezích jakési estetiky a nikdy není vulgární. Dojem by pochopitelně nebyl tak dokonalý bez dvou klíčových představitelů, jimiž jsou Michael DouglasSharon Stone, mezi nimiž funguje až nadpozemská chemie, dále se pak objeví George DzundzaJeanne Tripplehorn nebo Denis Arndt. Titulní příběh možná má při detailnějším pohledu logické díry a tempo trochu vázne, toho si ale divák v prvním plánu, i kvůli slavné výslechové scéně, rozhodně nevšimne. Absolutní klasika na konec týdne, o níž více prozradí náš Stroj času.

Zajímavost: Joe Eszterhas napsal scénář za pouhých deset dní.

Originální trailer filmu Základní instinkt / Basic Instinct
Pavlínka (neděle 9. 12., ČT art, 22.40 - 00.10)

Plakát filmu  / PavlínkaZapomenuté československé normalizační drama se dnes prakticky nevysílá, což je velká škoda. Vzhledem k tomu, že zpracovává skutečné události potlačení stávky dělníků v devatenáctém století, se může zdát, že jde o dobově poplatný snímek, což je do značné míry i pravda, neboť vznikl na objednávku vládnoucí strany. Režie a částečně i scénáře se ovšem chopil Karel Kachyňa, který ideologii potlačil na absolutní minimum a knižní předlohu Alfréda Technika natočil jako křehké poetické drama o strastech první lásky, v němž se sociální linie odehrává na pozadí a až ve druhém plánu. Zaujme specifickou, lehce erotickou atmosférou, celkovým baladickým laděním a občas až pohádkovostí, za což můžou především kamera a hudba. Titulní roli výborně ztvárnila dodnes málo známá Brigita Hausnerová, které dělali společnost třeba Vladimír Šmeral, Marie Brožová, Marián Kleis ml., Gustav Valach nebo Petr Haničinec. V rámci tehdejších možností a povinně naivní a dobově poplatné pointy hodně slušná záležitost. 

Zajímavost: Natáčelo se mimo jiné v okolí Tanvaldu, Jizerských horách a Velkých Hamrech.

Ukázka z filmu není dostupná.

Muž, který se směje (L’homme qui rit) (středa 12. 12., Prima Max, 18.05 - 20.00 / čtvrtek 13. 12., 13.40 - 15.40)

Plakát filmu Muž, který se směje / L'homme qui ritJak už název napovídá, je šest let staré francouzsko-české drama adaptací románu Victora Huga. Režisér a spoluscenárista Jean-Pierre Améris se v něm tedy spoléhá především na sílu klasického literárního díla, které se snaží zpřístupnit mladším divákům a těm, kteří ho nečetli a poměrně se mu to daří. Opírá se při tom o fantaskně temnou atmosféru, která evokuje jakési bezčasí, zároveň ale klade důraz na dobovou výpravu a kostýmy a celému snímku dodává hodně specifickou poetiku. Dobrým krokem je i střídmá stopáž, která sice mnoho motivů z knihy vynechává, to nejatraktivnější ale zůstává a v kontextu kompletního filmu to vůbec nevadí. V hlavní roli se představí velmi dobrý Marc-André Grondin, jehož doplňují mimo jiné Gérard Depardieu, Emmanuelle Seigner nebo Christa Theret. Vysloveně zamrzí jen přílišná divadelnost, která občas prosakuje a zbytečně vytrhává diváky z navozené iluze. Ne až tak známá žánrovka, v níž se v menších rolích objeví i několik českých herců.

Zajímavost: Většina filmu se natáčela v České republice.

Originální trailer filmu Muž, který se směje / L’homme qui rit
Král Ralph (King Ralph) (středa 12. 12., Nova Cinema, 18.10 - 20.00 / čtvrtek 13. 12., 09.10 - 11.00)

Plakát filmu Král Ralph / King RalphV našich končinách je komedie z počátku devadesátých let známá jen málo, ovšem hodnocena lehce nadprůměrně, v zahraničí je tomu přesně naopak a ohlasy jsou spíše průměrné. Těžko říct, čím to může být, režisér a scenárista David S. Ward si v ní každopádně na nic nehraje a nabízí esenci roztomilého buranství v kontrastu s upjatým královským chováním, které vyžaduje přesnou etiketu. Humor tedy není nikterak chytrý a nápaditý a spoléhá opravdu jen na rozdíly dvou prostředí, mnoho vtipů nefunguje úplně tak, jak bylo zamýšleno a zápletka také není využita na maximum, díky krátké stopáži a svižnému tempu ale snímek poměrně baví a hluchých míst si divák všimne až zpětně. Největší zásluhu na převládajících pozitivnějších dojmech má naprosto famózní John Goodman v titulní roli, který byl tehdy těsně před vrcholem slávy a svou úlohu si jednoznačně užil, ani zbytek obsazení ale není špatný, neboť se v něm objeví Peter O'Toole, John Hurt, Richard Griffiths, Camille Coduri nebo Joely Richardson. Nenáročná a pohodová zábava na středeční podvečer.

Zajímavost: Goodman byl jediným americkým hercem v obsazení, zbytek tvořili Britové.

Originální trailer filmu Král Ralph / King Ralph
Malostranské humoresky (středa 12. 12., ČT2, 22.00 - 23.30)

Plakát filmu  / Malostranské humoreskyČeské komediální drama z poloviny devadesátých let zcela zapadlo a připomínáno je jen velmi vzácně. Může to být dáno i tím, že názory na něj nejsou úplně jednoznačné a je těžko žánrově zařaditelné. Sestává ze tří povídek, které zpracovávají stejnojmennou knihu Karla Pecky a zároveň vzdávají hold Malostranským povídkám Jana Nerudy. A v tom může být kámen úrazu, neboť trojice tehdy debutujících režisérů Zdeněk Gawlik, Jan Pecha a Jaromír Polišenský se snaží zachytit genia loci pražské Malé Strany, jenže se to tolik nedaří a po většinu naštěstí krátké stopáže klouže hodně po povrchu a i přes zajímavost jednotlivých příspěvků nedokáže úplně vykreslit motivaci postav a dodat jim určité charisma. Některé scény nicméně fungují výborně, je jich ale málo a povětšinou jsou spíše zaměnitelné. Nad vodou tak snímek drží hvězdné obsazení, v němž nechybí Josef Kemr, Arnošt Goldflam, Jana Synková, Jana Švandová, Jana Paulová, Michaela Kuklová nebo Václav Postránecký. Dodnes unikátní pokus, který ale nenašel následovníky, a jehož tvůrci až na výjimku upadli v zapomnění.

Zajímavost: Kemr byl v době natáčení už hospitalizován v nemocnici, takže na něj byl dovážen.

Ukázka z filmu není dostupná.

Somrák z Beverly Hills (Down and Out in Beverly Hills) (čtvrtek 13. 12., Nova Cinema, 13.40 - 15.40)

Plakát filmu Somrák z Beverly Hills / Down and Out in Beverly HillsKomedie z druhé poloviny osmdesátých let není ničím výjimečná a u nás patří k těm méně známým. Režisér a spoluscenárista Paul Mazursky v ní potěší tím, že se pokouší o lehkou společenskou satiru, dělá to ale v mezích hollywoodské korektnosti, takže nic zásadního nepřináší, přesto ale pobaví a jeho snahy nevyznívají zcela do ztracena. Sympatické je i to, že příběh není úplně klišovitý, jakkoli se to může zdát, a nefungují v něm úplné stereotypy, tudíž se někdy stane, že diváka příjemně překvapí. Nejsilnější je ovšem herecké obsazení, v němž dostali důvěru mimo jiné Nick Nolte, Bette Midler, Richard Dreyfuss, Little Richard nebo Tracy Nelson, kteří se odvděčili perfektními výkony. Největším problémem tak zůstává to, že se toho zase tolik neděje a tempo je zbytečně pomalé. Nenáročná a také trochu nenápadná oddechovka.

Zajímavost: V rámci přípravy na roli strávil Nolte pět týdnů jako bezdomovec.

Originální trailer filmu Somrák z Beverly Hills / Down and Out in Beverly Hills
Zamilovaný špion (Möbius) (čtvrtek 13. 12., Prima Max, 22.00 - 00.20)

Plakát filmu Zamilovaný špion / MöbiusU nás málo známý francouzsko-belgicko-lucemburský snímek klame tělem, na což ve výsledku trochu doplácí. Trailery i synopse totiž lákají na klasickou špionážní podívanou, jenže režisér a scenárista Éric Rochant v něm nakonec kladl důraz spíš na romantickou linii a akce je hodně upozaděna. Tomu pak odpovídá i atmosféra, která není tak hutná, ale v rámci možností docela funguje, mezi postavami je cítit potřebné napětí a tempo je příjemně svižné. Tvůrce ale jako by si nedokázal vybrat, co chce vlastně natočit a snaží se zaujmout klasicky komplikovaným příběhem plným zvratů, který se ale do nastavené romantické linie úplně nehodí a nefunguje a korunuje to nevýrazným a až naivním závěrem, který neuspokojí vůbec nikoho. Jak už to tak u podobných počinů bývá, nad vodou ho udržuje především obsazení, v němž hlavní roli ztvárnil Jean Dujardin, jemuž dělají společnost třeba Cécile de France, Tim Roth, Émilie Dequenne nebo John Lynch. Solidní, i když nedotažená žánrovka, která nevyužila svůj potenciál.

Zajímavost: Snímek u nás zatím nevyšel na žádném oficiálním nosiči.

Originální trailer filmu Zamilovaný špion / Möbius

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Michael Douglas je Franklin (14.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Můj táta hrdina má poslední šanci si vzpomenout (23.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Sam Mendes a The Beatles (21.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Luc Besson natočí Drákulu (18.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Deadpool & Wolverine v prvním traileru (12.02.2024 08:00 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu