Rambo 5: detaily příběhu odtajněny

Vydáno: 24.11.2018 10:53 - Václav Limberk | foto: Lionsgate

Varování: následující článek odtajňuje obsah filmu. Na veřejnost pronikly oficiálně nepotvrzené detaily příběhu z právě natáčeného pátého dílu Ramba. Obsahuje SPOILERY!
Varování: následující článek odtajňuje obsah filmu Rambo 5: Last Blood, proto další text obsahuje nutně SPOILERY! Na veřejnost prosákly oficiálně nepotvrzené detaily ze zápletky filmu, který právě natáčí Adrian Grunberg

Příběh začíná únosem devětadvacetileté Carmen Delgado (Paz Vega) a její osmileté sestry Melissy. Zatímco Carmen se podaří únoscům, mexickým gangsterům, utéct, její mladší sestra takové štěstí nemá. Rambo (Sylvester Stallone) mezitím žije na svém ranči v Bowie, Arizoně, kam se vrátil na konci čtvrtého dílu. Spolu s ním zde žije Maria (Adriana Barraza), která mu vaří a uklízí. Během let, kdy Maria s Rambem na ranči žijí, si Rambo vypěstoval blízký vztah k její dceři Gabrielle (Yvette Monreal), jíž byl tak trochu otcem. 

Věci naberou spád, když Maria zjistí, že je Gabrielle nezvěstná. Rambo se dozví, že byla minulou noc v nočním klubu s přáteli, kde s ní mluvil muž jménem Pinton. Rambo se do klubu vydá a vypátrá, že Gabrielle byla unesena a prodána kartelu. Rambo při tom Pintona, který prozradí, že je obchodník s bílým masem, a jeho dva osobní strážce zabije. Této scéně zpovzdálí přihlíží Carmen (z úvodu filmu) a začne Ramba sledovat.

Rambo se vydává do centra pobytu kartelu, kde se objeví postava jeho vůdce Huga Martíneze (Sergio Peris-Mencheta). Rambo příhlíží, jak jiný muž, Hugův bratr Victor (Óscar Jaenada) tvrdě vyslýchá nekolik dívek nucených pracovat jako prostituky. Rambo začne likvidovat ozbrojenou stráž, aby se dostal buď k Victorovi, nebo Hugovi. Při tom je ale zahnán do úzkých a obklíčen. Rambo řekne Hugovi, že zabije deset jeho mužů holýma rukama. Hugo souhlasí a řekne Rambovi, že pokud vyhraje, nechá ho jít. Rambo ve rvačce několik mužů vyřídí, ale nakonec podlehne a strašlivě zbitý je ponechán svému osudu. 

Na pokraji smrti je Rambo zachráněn Carmen, která ho vezme k sobě a během tří týdnů se o něj stará a ošetřuje ho. Během té doby je sblíží fakt, že oběma kartel unesl někoho, na kom jim záleží. Oba spolu naplánují akci, při níž chtějí své blízké zachránit a zabít Huga s Victorem. Nejdříve si podají účetního kartelu, který jim po mučení prozradí heslo k laptopu, kde jsou všechny detaily o nezákonných akcích kartelu. Z nich se dozví, že kartel plánuje příští noc Gabrielle převézt do Tokya. Zde se jejich cesty rozejdou a Rambo se vydává na záchranou misi pro Gabrielle sám. Jenže při její záchraně je Gabrielle postřelena a umře Rambovi v náručí. 

Teď se teprve Rambo rozzuří a vydává se po uši ozbrojený do jedné z bank patřících kartelu, kde najde a usmrtí Victora, jemuž usekne hlavu. Nyní se rozzuří pro změnu Hugo a vydá se s padesáti ozbrojenými muži zabít Ramba, který se mezitím opevní na svém ranči, který zaminuje a zabezpečí kulomety a výbušninami. V epické závěrečné bitvě Rambo zlikviduje všechny Hugovy muže a v konečném střetnutí brutálně zabije i Huga, jemuž vyrve páteř z těla. 

Tyto, zatím nepotvrzené, ale věrohodně působící detaily zápletky, které zveřejnil web splashreport.com, slibují pořádný masakr, kterým byl i předchozí "barmský" sequel. Očekávané datum premiéry Ramba 5 je podzim 2019.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY