Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Všechny filmy Woodyho Allena od nejhoršího po nejlepší část 1.

Téma: Všechny filmy Woodyho Allena od nejhoršího po nejlepší - část 1.

Vydáno: 17.11.2018 09:30 v sekci Články | Publicistika - Václav Limberk | foto: ABC Pictures

V tomto tematickém článku se ohlížíme za bohatou kariérou a filmografií Woodyho Allena a řadíme všechny jeho autorské snímky od nejhoršího po nejlepší.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Vzhledem k bohatosti filmografie amerického scenáristy, režiséra a herce Woodyho Allena, která momentálně čítá 46 celovečerních filmů a jeden fragment z povídkového filmu Povídky z New Yorku, jsem musel svůj článek rozdělit do dvou částí. Allenův 47. celovečerní snímek A Rainy Day in New York je sice dokončený, ale zatím nebyl uveden. Nedávná kauza sexuálních skandálů MeToo se bohužel dotkla i pracovního tempa tohoto filmaře, který tak byl nucen dočasně ukončit svou pracovní kariéru na neurčito. Pojďme se společně ohlédnout za tím, co Woody Allen natočil.

47. Cafe society

Jesse Eisenberg, Kristen Stewart ve filmu Cafe society / Café SocietyZa asi nejslabší Allenův film jeho příští rok padesátileté kariéry považuji retro snímek Cafe society z roku 2016. Film sice nese všechny typické oblíbené režisérovy propriety včetně lahodně působící kamery renomovaného Vittoria Storara, ale všechny tyto vymazlenosti neschovají holý fakt, že Cafe society je obsahově plytká Allenova pocta jeho oblíbené éře tzv. Zlatého Hollywoodu 30. let. Příběh chudého mladíka Bobbyho (Jesse Eisenberg), který opustí rodný New York, aby udělal kariéru v Hollywoodu, kde se nešťastně zamiluje do strýcovy půvabné asistentky Vonnie (Kristen Stewart), působí zastarale a nepřináší absolutně nic nového ani přínosného. 

Český trailer filmu Cafe society
46. Kolo zázraků

Kate Winslet ve filmu Kolo zázraků / Wonder WheelV podstatě to samé lze napsat o dalším zbytečném Allenově filmu, kterým je jeho (opět) retro nostalgické drama Kolo zázraků odehrávající se v 50. letech v zábavním parku na Coney Islandu. Opět lahodně nasnímané čarokrásnou kamerou Storara jde o plytký a omšelý příběh, který působí jako by ani nebyl natočený v dnešní době, ale někdy před třiceti čtyřiceti lety. A nejde jen o dokonalou stylizaci, ale především o jeho obsah, který působí archaicky. Vypráví o nešťastném a nenaplněném životě bývalé herečky Ginny (Kate Winslet), která skončila jako servírka v manželství s primitivním násilníkem Humptym (James Belushi). Je to klišé a je to otravné. Bohužel. Z filmu je poznat, že jde jen o starý scénář, který Allen vytáhl z šuplíku, kde ho měl raději nechat.

Český trailer filmu Kolo zázraků
45. Iracionální muž

Joaquin Phoenix, Emma Stone ve filmu Iracionální muž / Irrational ManNebývalo u mě zvykem, abych si tři roky po premiéře Allenova filmu ani nevzpomněl, o čem byl. Ale právě toto je případ jeho dramatu Iracionální muž, kde Joaquin Phoenix představuje profesora filozofie Abe Lucasa, který je (jak jinak) emocionálně i existenciálně na dně. Fajn, opět nic nového. Nemůže psát, nemůže dýchat, nemůže si vzpomenout na smysl života, z ničeho se nedokáže radovat. Opět staré klišé, ke kterému se Allen opakovaně a rád vrací až na to, že v jeho nejnovejších filmech včetně tohoto to působí vše už příšerně vyčerpaně a otřepaně. Bohužel, kromě skvělého Phoenixe si nevzpomínám na nic, co by tento film nabídl zajímavého. Ani drastický závěr není u Allena ničím novým a překvapivým a v jeho minulých filmech to působilo mnohem lépe.

Originální trailer filmu Iracionální muž
44. Sólokapr

Scarlett Johansson ve filmu Sólokapr / ScoopAni komedie Sólokapr z roku 2006, v níž si sám Allen zahrál iluzionistu Sida Watermana a Scarlett Johansson hraje studentku žurnalistiky a Sidovu asistentku Sondru Pronsky, nepatří k jeho nejlepším. V nejlepším případě jde o nenáročnou nic nového nepřínášející oddechovku, která neurazí/nenadchne. Pátrání po "tarotovém vrahovi", kterým má být britský aristokrat Peter Lyman (Hugh Jackman), je docela příjemné, ale v podstatě zbytečné, stejně jako celý tento nenáročný a staromilský snímek, který zpříjemňuje jen přítomnost sympatických herců, pohled na Scarlett Johansson v plavkách a režisérova typicky neurotická kreace v roli kouzelníka.

Originální trailer filmu Sólokapr
43. Do Říma s láskou

Jesse Eisenberg, Ellen Page ve filmu Do Říma s láskou / To Rome with LovePovídkový komediální film Do Říma s láskou byl v době své premiéry v roce 2012 jednohlasně kritikou sepsut jako v té době nejhorší Allenův snímek. Jak je vidět, já ho za nejhorší nepovažuji. Od té doby Allen natočil dle mého soudu ještě minimálně tři horší filmy. Co si tak pamatuji z doby, kdy jsem Do Říma s láskou viděl, tak jsem se vcelku slušně bavil. Na druhé straně si z tohoto filmu příliš nepamatuji a ani jsem necítil potřebu si tento film zopakovat, což také o něčem svědčí. Allen tu poprvé obsadil herce Eisenberga, který byl v té době v kurzu díky Fincherově filmu Social Network. Příjemná tu byla snad jen Ellen Page, zatímco Allenova herecká přítomnost byla v tomto filmu nadbytečná. 

Český trailer filmu Do Říma s láskou
42. Melinda and Melinda

Radha Mitchell, Will Ferrell, Steve Carell ve filmu  / Melinda and MelindaV roce 2004 natočil film o jedné ženě (Radha Mitchell), který vyprávěl dvěma způsoby. Jednou jako komedii, jednou jako tragédii. "Je to něco, co se mi v mých filmech stává často. Často mohou být vyprávěny komicky, nebo dramaticky, a já se většinou přikloním ke komickému pojetí," říká Woody Allen. "Ale někdy můžete příběh vyprávět a přitom ho pojmout oběma způsoby." Mimo tento přístup ale tento snímek kromě příležitosti pro Radhu Mitchell zahrát si jednu postavu v protikladných polohách mnoho nenabídl. V době uvedení filmu se poprvé začalo výrazně mluvit o Allenově unavenosti a také o tom, že Allen není schopen natočit film nikde jinde než v jeho milovaném New Yorku. O tom, že minimálně druhý bod není pravdivý, přesvědčil už o rok později, kdy se pracovně přesunul do Londýna.

Originální trailer filmu Melinda a Melinda
41. Kasandřin sen

Ewan McGregor, Colin Farrell ve filmu Kasandřin sen / Cassandra's DreamPsychologicky laděný krimithriller Kasandřin sen byl sice v roce 2007 poměrně osvěžujícím Allenovým pokusem vydat se po úspěchu jeho dramatu Match Point opět do hájemství zločinu (a trestu), ale mně osobně se tento film s pro Allena netypickou nejazzovou hudbou Philipa Glasse příliš nelíbil. Šlo v podstatě jen o další variaci na výše zmíněný Match Point. Allen, který se v té době přesunul ze Spojených států do Velké Británie, si tu vyzkoušel spolupráci s britskými hereckými esy Colinem Farrellem a Ewanem McGregorem, kteří jsou oba dobří, ale tento film mě přesto příliš nezaujal. Možná to není chyba filmu, ale má, těžko říct. 

Originální trailer filmu Kasandřin sen

40. Tajemná vražda na Manhattanu
 
Woody Allen, Diane Keaton, Alan Alda, Anjelica Huston ve filmu Tajemná vražda na Manhattanu / Manhattan Murder MysteryVe své době mě přilíš nezaujala ani komedie Tajemná vražda na Manhattanu, kde se Allen po mnohaleté spolupráci s herečkou Miou Farrow spojil s Diane Keaton, která ho provázela od jeho úplných počátků. Tajemná vražda na Manhattanu byla o manželském páru, který se zaplete do vyšetřování jedné vraždy. Celé to působí jako nepodařený pokus o comeback ke komice Allenových raných komedií, ostatně jeho námět vytáhl z šuplíku, kam ho založil, když vytvořil slavnou Annie Hall. Jenže sledovat zestárlý pár Allen/Keaton už není zdaleka tak půvabné ani vtipné. Sorry Woody, tento snímek sis mohl klidně odpustit. 
Originální trailer filmu Tajemná vražda na Manhattanu

39. Interiéry

Kristin Griffith, Mary Beth Hurt, Diane Keaton ve filmu Interiéry / InteriorsV roce 1978 se Allen pokusil o svoje první skutečně vážné drama, které natočil s kvalitními herečkami. V roli opuštěné matky Geraldine Page. V rolí tří sester Diane Keaton, Mary Beth Hurt a Kristin Griffith. Ale Interiéry, jasně inspirované Allenovým vzorem, švédským režisérem Ingmarem Bergmanem a jeho filmovými dramaty jako Šepoty a výkřiky a Podzimní sonáta, se příliš nevyvedly. Naprostá nepřítomnost humoru pak činí tuto Allenovku mimořádně depresivní a stěží sledovatelnou. 
Originální trailer filmu Interiéry

38. Povídky z New Yorku
 
Woody Allen, Mae Questel ve filmu Povídky z New Yorku / New York StoriesZ povídkového triptychu trojice slavných režisérů (vedle Allena to byli ještě Martin Scorsese a Francis Ford Coppola) je Allenův segment Oidipus dnes, kde sám režisér hraje muže pronásledovaného svou matkou, druhý nejlepší (nebo nejhorší). Nejlepším segmentem z této hodně nevyrovnané série je Scorsesho povídka Lekce se skvělým Nickem Noltem. Nejhorší částí je Coppolův příspěvek Život bez Zoe. Allenova část je docela vtipná, ale rutinní a neobjevná. Celkově jsou Povídky z New Yorku dosti zbytečným projektem, který kromě skvělé Scorseseho povídky nic zajímavého nenabídl. 
Scéna z filmu Povídky z New Yorku

37. Září

Mia Farrow, Sam Waterston ve filmu Září / SeptemberV roce 1987 natočil Woody Allen známý svým pracovním tempem jeden film za rok hned dva filmy. Prvním byla nostalgická komedie Zlaté časy rádia, druhým komorní drama Září. Z tohoto "souboje" vychází hůře druhý ze zmíněných. Co napsat o Září? Je jedním z těch filmů, které se můžou "pyšnit" označením nedivácký. Drama o vztahu zakřiknuté fotografky Lane (Mia Farrow) a její extrovertní matky, bývalé herečky Diane (Elaine Stritch), o jejich vztazích s muži, bylo pro Allena v té době typické. Allen uprostřed 80. let vztahy mezi muži a ženami hodně řešil, respektive on to řešil v podstatě od úplného začátku své kariéry, ale na rozdíl od svých předchozích filmů, zde to řešil znovu na vážno a tudíž méně zábavně. Perličkou je to, že původně natočil ZáříChristopherem Walkenem, ale kvůli nespokojenosti s hotovým filmem ho celý přetočil a přeobsadil Samem Waterstonem
Originální trailer filmu Září

36. Jiná žena


Gena Rowlands, Mia Farrow ve filmu Jiná žena / Another WomanZe stejné doby a ze stejného soudku je další z Allenových komorních existenciálních dramat Jiná žena natočená hned o rok později. Allen opět vsadil na herectví své tehdejší partnerky Mii Farrow, která zde hraje terapeutku se symbolickým jménem Hope (Naděje), jejíž slova z psychiatrického sezení proniknou skrze větrací systém k uším profesorky Marion Post (Gena Rowlands), která momentálně prochází těžkou duševní krizí. Jiná žena znovu dokumentuje Allenovu posedlost Bergmanem, k němuž se americký tvůrce celý život hrdě hlásil. Allen si z jeho filmů na čas vypůjčil bývalého kameramana Svena Nykvista. I když bývá Jiná žena považována za vydařené seriózní drama, jde dnes o prakticky zapomenutý film, který lze jen těžko řadit k Allenovým vrcholům. Herecky Jinou ženu trochu osvěžil neallenovský Gene Hackman.
Originální trailer filmu Jiná žena

35. Vicky Cristina Barcelona

Rebecca Hall, Scarlett Johansson ve filmu Vicky Cristina Barcelona / Vicky Cristina BarcelonaVe svém cestovním období kariéry si Allen v roce 2008 odskočil do slunného Španělska, kde natočil oddechovou letní komedii Vicky Cristina Barcelona se svou tehdejší oblíbenkyní Scarlett Johansson a také se španělskými herci (a později i manžely) Penélope Cruz a Javierem Bardemem. Hereckou trojici pak doplňuje Rebecca Hall. Příběh se točí kolem dvou kamarádek Američanek, které se zakoukají do malíře Juana Antonia, zatímco ho pronásleduje jeho žárlivá bývalá manželka Marie Elena. Jako mnoho ostatních z režisérových snímků i tento nabízí příjemnou oddechovou a nenáročnou zábavu se sympatickými herci, na něž se příjemně kouká. Bohužel, to je asi tak všechno.
Originální trailer filmu Vicky Cristina Barcelona

34. Alice

Mia Farrow, Keye Luke ve filmu  / AliceZ éry Mii Farrow pochází toto komediálně laděné drama Alice, kde herečka hraje bohatou, dobře situovanou, ale neuspokojenou ženu Alice, kterou podvádí její manžel, rovněž bohatý Doug (William Hurt). Aby se Alice dostala ze svého nudného snobského způsobu života, vydá se k doktoru Yangovi, který jí předepíše speciální "kouzelné" bylinky. Alice si začne uvědomovat pravou hodnotu věcí a díky chvilkově nabité neviditelnosti objeví manželovu nevěru. Co Alici povyšuje nad průměr, je humorný nadhled a prvky fantazie, které z ní dělají vcelku příjemnou podívanou. Poprvé si zde u Allena zahrál Alec Baldwin, kterého od té doby ještě několikrát obsadil. Při natáčení tohoto filmu se nechal inspirovat dalším ze svých idolů, kterým byl Federico Fellini, konkrétně jeho filmem Giulietta a duchové
Originální trailer filmu Alice

33. Konec podle Hollywoodu

Téa Leoni, Woody Allen ve filmu Konec podle Hollywoodu / Hollywood EndingV této komedii z roku 2002 hraje Allen filmového režiséra, který během natáčení oslepne a svému okolí dále předstírá, že o zrak nepřišel. Od této komedie si Allen mnoho sliboval, ale výsledkem byl absolutní divácký nezájem. Stejně jako mnoho jeho jiných filmů, ani tento si nenašel své publikum. Přitom nejde o špatnou záležitost, která kromě klopýtajícího Allena, který udílí pokyny svým podřízeným, aniž by věděl, co jim má říct, pobaví i skvělou Téou Leoni v hlavní ženské roli a dobrým Treatem Williamsem v roli vedlejší. Allen se tu snažil dokázat to, co mnohokrát (snad) z legrace říkal, že svůj další film by dokázal natočit i jako slepý. I tento film dokazuje, že nutnost vidět je pro natočení filmů nezbytná stejně jako pro jejich sledování. Ačkoliv nejde zdaleka o jeho dílo z nejlepších, nabízí Konec podle Hollywoodu kromě vtipného děje také několik Woodyho nejlepších hlášek na jeho oblíbená témata (sex a Francie). 
Originální trailer filmu Konec podle Hollywoodu

32. Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sexu (ale báli jste se zeptat)

Gene Wilder ve filmu Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sexu (ale báli jste se zeptat) / Everything You Always Wanted to Know About Sex * But Were Afraid to AskTato dnes už kultovní povídková komedie z Allenova raného období je překvapivě nevyrovnaná. Kvalitní povídky (především ta s Gene Wilderem) střídají ty slabší. Celkově jde sice o vtipnou a divácky oblíbenou záležitost, ale v kontextu autorovy tvorby o poměrně nevydařenou věc. Allen si tu ve svém jinak bezchybném tvůrčím období z let 1969 až 1975 vybral nečekaně horší moment. Poslední povídka, kde Allen hraje filozofickou spermii, ale celkově slabý dojem z tohotu filmu výrazně zlepšuje.
Originální trailer filmu Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sexu (ale báli jste se zeptat)

31. Mocná Afrodité
 
Woody Allen, Mira Sorvino ve filmu Mocná Afrodité / Mighty AphroditeAllen si v komedii Mocná Afrodité zahrál sportovního redaktora Lennyho, který se rozhodne vypátrat skutečnou matku svého adoptivního syna. Zjistí, že jí je dobrosrdečná, ale prostá Linda (oscarová Mira Sorvino) živící se jako prostitutka a pornoherečka. Komedii ze současného New Yorku Allen ozvláštnil řeckým starověkým chórem, který komentuje dění v současnosti. V zásadě představuje Mocná Afrodité Allenův komediální standard, který ničím zásadním nepřekvapí. Kromě výborné Miry Sorvino, která si za svou postavu odnesla zaslouženého Oscara.
Originální trailer filmu Mocná Afrodité

30. Darebáčci
 
Tracey Ullman, Woody Allen ve filmu Darebáčci / Small Time CrooksV této komedii z roku 2000 si Allen střihnul svou oblíbenou roli - malého zlodějička a smolaře Raye, který plánuje jak zbohatnout. Když ale loupež banky nevyjde, zabere schopnost jeho manželky Frenchy (Tracey Ullman) péct chutné sušenky. Díky tomu se buranské dvojici podaří proniknout mezi společenskou smetánku. Allen si tu celkem vtipně utahuje právě ze snobismu vyšší společenské třídy, kterou tu reprezentuje karikatura postavy obchodníka s uměním Davida (Hugh Grant). Darebáčci měli příznivé kritiky a také patří k jedněm z mála Allenových filmů, které nebyly komerčně neúspěšné. Ani Darebáčci ale nepatří k úplné allenovské špičce, zůstavají jen příjemnou komedií. 
Originální trailer filmu Darebáčci

29. Erotická komedie noci svatojánské
 
Woody Allen, Mia Farrow, Mary Steenburgen, Tony Roberts ve filmu Erotická komedie noci svatojánské / A Midsummer Night's Sex ComedyA zde se to začíná lámat. Tato bujará nenáročná komedie variující klasickou Shakespearovu komedii Sen noci svatojánské představuje Allenův "zlatý střed". Allen tu natočil svou klasickou vztahovku ve velmi rozverném lehkém duchu a navíc tuto oslavu života situoval pro něj zcela netradičně do přírody, kterou kouzelně nasnímal jeho tehdejší dvorní kameraman Gordon WillisErotická komedie noci svatojánské (a nebo Sex noci svatojánské) je pohodová záležitost, která ale mezi vrcholné Allenovy komedie nepatří. 
Originální trailer filmu Erotická komedie noci svatojánské

28. Celebrity
 
Fotografie z filmu  / CelebrityTaké Celebrity z roku 1998 představují takový ten allenovský solidní standard. Allen se opět jednou pokusil o jakousi obecnější satirickou výpověď o společnosti hvězd a hvězdiček (že by pokus o americkou verzi Sladkého života?), ale výsledkem je znovu jen další typická allenovská černá komedie se všemi klady i zápory, které k němu patří. Kladem je obsazení Kennetha Branagha do role, kterou většinou hrál Allen sám, neurotického spisovatele Leea a také obsazení Leonarda DiCapria do role hvězdnými manýrami disponujícho herce Brandona. DiCaprio právě procházel vrcholným obdobím své slávy po premiéře Titanicu a jeho kreace je tím nejlepším, co jinak spíše průměrné Celebrity nabízí. 
Originální trailer filmu Celebrity

27. Jasmíniny slzy
 
Cate Blanchett ve filmu Jasmíniny slzy / Blue JasmineJasmíniny slzy jsou v podstatě modernější verzi Allenova staršího filmu Alice, jen bez přítomnosti nadpřirozena. Ve vážně laděné psychologické studii o ženě, která se snaží uniknout ze stereotypu svého života, stojí za zmínku především silný výkon Cate Blanchett v hlavní roli, ktera si za něj zaslouženě odnesla Oscara. Výborná zde byla ve vedlejší roli také britská herečka Sally Hawkins.

Český trailer filmu Jasmíniny slzy 
 
26. Užívej si, co to jde
 
Larry David, Evan Rachel Wood ve filmu Užívej si, co to jde / Whatever WorksKomedie Užívej si, co to jde, jejíž český název zhušťuje allenovskou životní filozofii, alespoň tak, jak ji podává ve svých filmech, je další osvědčenou allenovsky duchaplnou, černohumornou sondou do života typicky allenovského neurotika, kterého ztvárnil o pár let mladší Larry David. Je to vtipné, je to chytré, je to kousavé, je to všechno možné, ale Allen v hlavní roli by býval lepší. I když David je znamenitý. 

Originální trailer filmu Užívej si, co to jde

25. Danny Rose z Broadwaye
 
Woody Allen, Mia Farrow ve filmu Danny Rose z Broadwaye / Broadway Danny RoseČernobílá, nostalgicky laděná Allenova pocta všem loserům ze světa kabaretních umělců Danny Rose z Broadwaye je sympatická záležitost s výbornou Miou Farrow, která tu ztvárnila excentrickou Tinu Vale, která je naprosto jinou postavou, než které do té doby (i potom) hrála. Allen si tu poprvé zahrává s prvky gangsterek, které později tak často a rád zaplétal do svých komedií. Je s podivem, že se film dočkal oscarové nominace za režii, ale nikoliv za herecký výkon Mii Farrow. Ta by si tu nominaci zasloužila za tuto roli více.

Originální trailer filmu Danny Rose z Broadwaye

Pokračování naleznete v druhé části.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Tučňák se předvádí v první ukázce (23.03.2024 15:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce (16.03.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Iñárritu a Cruise poprvé spolu (23.02.2024 09:32 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Godzilla x Kong: Nové imperium (16.02.2024 11:30 v Novinky | Trailery)
- Ridley Scott natočí film o Bee Gees (16.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Deadpool & Wolverine v prvním traileru (12.02.2024 08:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu