Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 44. týden

Kinopremiéry: Louskáček zpívá Bohemian Rhapsody a prožívá climax

Vydáno: 31.10.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

První listopadový den je v kinech ve znamení šestice premiér, z nichž nejvíc zaujme zřejmě biografie Bohemian Rhapsody, na rodiny bude útočit disneyovka Louskáček a čtyři říše. Klubová kina zase obohatí Climax Gaspara Noého.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Bohemian Rhapsody (Bohemian Rhapsody) (CinemArt)

Český plakát filmu Bohemian Rhapsody / Bohemian RhapsodyNázev hudebního dramatu napovídá, že v centru jeho dění se ocitá legendární skupina Queen s ještě legendárnějším frontmanem Freddiem Mercurym. A očekávání jsou opravdu velká, neboť většina recenzí je absolutně nadšená a hovoří o strhujícím biografickém snímku. Diváci si tak asi mohou oddechnout, neboť počin nevznikal úplně lehce a režisér Bryan Singer přestal ke konci natáčení docházet na plac a u finálního sestřihu údajně nebyl, jako režisér je nicméně uveden jen on. Klíčovou roli ztvárnil Rami Malek, vedle kterého se objeví podobně méně známé tváře. Fanoušky asi potěší i informace, že nad produkcí a scénářem bděli zbylí členové skupiny. Premiéra týdne.

Synopse: Skupina Queen, v jejímž čele stál bohémský, charismatický a nekonvenční Freddie Mercury (Rami Malek), se stala slavnou a legendární díky revolučnímu zvuku a ikonickým písním, jakými byly We Are The Champions, We Will Rock You nebo ikonická Bohemian Rhapsody. Její start byl bleskový, pokračoval neřízenou životní spirálou a de facto vyvrcholil vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na pódiu tehdy Queen předvedli jednu z největších show v historii rocku.

Zajímavost: Úplně původně měl hlavní roli hrát komik Sacha Baron Cohen, ten ale chtěl, aby film byl nepřístupný, s čímž členové kapely nesouhlasili.

Oficiální český trailer filmu Bohemian Rhapsody / Bohemian Rhapsody
Louskáček a čtyři říše (The Nutcracker and the Four Realms) (Falcon)

Český plakát filmu Louskáček a čtyři říše / The Nutcracker and the Four RealmsStudio Disney by rádo navázalo na nedávný velký komerční i kvalitativní úspěch hraných verzí svých animovaných filmů a přichází s dalším. Ten tentokráte není tak úplně otřepaný a jeho příběh nepatří k těm nejznámějším, přesto by měl bez problémů zaujmout. Ani tento snímek se ale nerodil lehce, neboť jeho "oficiálním" režisérem je protřelý Lasse Hallström, který podobné záležitosti umí, nicméně došlo ještě ke zhruba měsíčním dotáčkám, na které už švédský tvůrce neměl čas a dohlížením byl pověřen rutinér Joe Johnston, u postprodukce měl však znovu hlavní slovo původní režisér. Ohlasy ani komentáře zatím neexistují, divák se tak musí krom samotného tématu nechat nalákat obsazením, v němž se mimo jiné objeví Mackenzie FoyKeira KnightleyMorgan FreemanHelen Mirren nebo Matthew Macfadyen. Premiéra pro celou rodinu.

Synopse: Klára (Mackenzie Foy) zoufale touží po klíči, který otevře skříňku, v níž se skrývá dar od její zesnulé matky. Zlatá nit, kterou napne o Štědrém večeru její kmotříček Drosselmeyer (Morgan Freeman), ji k tomuto klíči zavede, jenže ten rázem zmizí do záhadného a fantastického paralelního světa. Právě tam se Klára setká s vojákem a louskáčkem Filipem (Jayden Fowora-Knight), armádou myší a regenty, kteří spravují tři říše - Říši sněhových vloček, Říši květů a Říši sladkostí. Klára s Filipem však musí vstoupit do Čtvrté říše, kde vládne krutá Perníkářka (Helen Mirren), získat Klářin klíč a bude-li to možné vrátit nestabilnímu světu harmonii.

Český trailer filmu Louskáček a čtyři říše / The Nutcracker and the Four Realms
Climax (Climax) (Aerofilms)

Český plakát filmu Climax / ClimaxU francouzského tanečního hororového dramatu stačí napsat jméno režiséra a scenáristy Gaspara Noého a většina znalých diváků bude vědět, na čem je. Argentinský rodák svou tvůrčí kariéru založil na syrovosti, osobitosti a provokativnosti, neboť se rád vyžívá v dlouhých scénách extrémního násilí, psychického teroru a velice zvláštní až dusivé atmosféře. Ani jeho poslední počin není dle dostupných ohlasů (třeba naší recenze) jiný, a ačkoli většina ho chválí, určitě se najde velká skupinka diváků, kteří na tvůrcovu hru nepřistoupí a nebudou schopni film dokoukat do konce. V neznámém obsazení jednoznačně vyčnívá Sofia Boutella, jejíž hvězda pomalu stoupá. Uvidíme, jak si nakonec film u zdejšího přemýšlivějšího publika povede.

Synopse: Poslední noc v chatě uprostřed lesů, zima 1996. Třicítce tanečníků a tanečnic končí intenzivní trénink na turné v USA a zbývá už jen závěrečný večírek. Spousty vinylů a k tomu jedna velká nádoba sangrie, která na chvilku zmizela z očí, udělají své a celá party se mění v děsivou záležitost.

Zajímavost: Sám autor prozradil, že herci měli volnost jak v dialozích, tak i ve výběru toho, jaký osud stihne jejich postavy.

Český trailer filmu Climax
Dilili v Paříži (Dilili á Paris) (Film Europe)

Český plakát filmu Dilili v Paříži / Dilili à ParisFrancouzský rodinný snímek je sice animovaný, vzhledem k tomu, že za ním režijně a scenáristicky stojí zkušený, leč u nás ne tolik známý Michel Ocelot, je znalejšímu publiku jasné, že děti jsou sice primárním divákem, není ale určen jen jim. Ohlasů je naprosté minimum, takže nemá smysl se jimi zabývat, nicméně se zdá, že i v tomto případě půjde o osobitě animovanou záležitost, která nabídne složitější a přemýšlivější příběh s důležitým poselstvím. Těžko říct, jak na české děti film zapůsobí, za pokus ale určitě stojí už proto, že jde o něco jiného než standardní hollywoodskou žánrovou produkci.

Synopse: V době Belle Époque jde odvážná holčička Dilili spolu s kamarádem Orelem po stopách spolku, který v Paříži unáší dívky. Během svého pátrání navštíví mimo jiné i legendární kabaret Moulin Rouge a potkají řadu významných osobností své doby - vědkyni Marii Curie, malíře Picassa, Moneta nebo Renoira a spisovatele Marcela Prousta. Každý z nich poskytne malým detektivům malou nápovědu, díky čemuž se nakonec doberou překvapivého řešení.

Zajímavost: Tvůrce film připravoval celé čtyři roky.

Český trailer filmu Dilili v Paříži / Dilili á Paris
The Perfect Kiss (The Perfect Kiss) (Luna Studios)

Plakát filmu The Perfect Kiss / The Perfect KissJako bychom těch tuzemských pekel neměli v kinech dost, přichází tento týden oficiálně sice kanadská romantická komedie, vzhledem k tomu, že se na ni podíleli převážně čeští tvůrci, ji lze trochu považovat za domácí. Režie a scénář je totiž dílem Tiny Adams, což je zámořské jméno kdysi relativně obsazované české herečky Martiny Adamcové, která si ve filmu i zahrála. Už na první pohled ovšem musí být jasné, že tohle asi nebude úplně dobré - plakát i trailery vyhlíží extrémně lacině, v obsazení se objevují zcela neznámí herci, mezi nimiž ale vyčnívá titulní Lucie Vondráčková a také námět vypadá hodně tuctově a nedůvěryhodně. Ohlasy a komentáře zatím neexistují, což je asi dobře, protože diváci, které snímek zaujal, mohou stále žít v iluzi, že třeba nebude tak děsivý, jak vypadá.

Synopse: Tanya (Lucie Vondráčková) bydlí se svými rodiči v severoamerickém městě u velkých jezer a zažívá běžnou životní rutinu. Nudí se i její rodiče, kteří za dcerou slídí a chtějí jí najít ženicha. K tomu si pozvou starou známou Šárku (Martina Adamcová) a jejího syna Igora. V tu chvíli Tanyin pohár trpělivosti přeteče a ona sama nalézá útočiště u své nejlepší kamarádky Britney (Sophie Gendron). Ta má dvě děti s jejím bývalým přítelem a její příchod vidí jako vzrušení v až příliš poklidném rodinném životě.

Český trailer filmu The Perfect Kiss / The Perfect Kiss
Kibera: Příběh slumu (CinemArt)

Plakát filmu  / Kibera: Příběh slumuČeský dokument nabízí pohled do světa, o němž se u nás moc nemluví. Mladý režijní i scenáristický debutant Martin Páv v něm sleduje osudy několika lidí, kteří se snaží změnit k lepšímu slum v keňském hlavním městě Nairobi, ve kterém nefungují ani základní civilizační vymoženosti. A to je vlastně to jediné, co se o filmu dá napsat, neboť ohlasy logicky neexistují a moc dalších informací k dispozici není. Zájemci by tak měli pečlivě prostudovat programy svých oblíbených klubových kin.

Synopse: Kibera je jeden z největších slumů v Africe. Leží v keňském Nairobi a jedná se o neformální osídlení, kde chybí státem zprostředkované služby jako tekoucí pitná voda nebo kanalizace. Na fungující zdravotnictví, školství nebo policii se místní nemohou spolehnout. To ale neznamená, že všichni zdejší obyvatelé jsou odsouzeni k životu v neštěstí. Existují totiž ti, kteří se rozhodli přetvořit slum v lepší místo.

 

Oficiální trailer filmu Kibera: Příběh slumu

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

  • Toto jsou ty nejhorší novinářské titulky, vyn... (Anonym, 31.10.2018 11:40) Reagovat

    Toto jsou ty nejhorší novinářské titulky, vynálezce tohoto příšerného schématu by měl někdo za použití stroje času odstavit od pera, aby k jejich vynalezení vůbec nikdy nedošlo.
    Louskáček prožívá climax.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Sam Mendes a The Beatles (21.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Ridley Scott natočí film o Bee Gees (16.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (23.08.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zázračný aparát Barbenheimer (19.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Freddie Mercury se vydává do casina na cestu samuraje (14.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Jennifer Garner se vrátí jako Elektra (09.07.2023 08:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Amélie z Montmartru a divoký klaun objevují kouzlo romantických komedií (07.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muži, ženy a děti ví, že není čas zemřít (30.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Japonská mafie rozehrává za slunovratu zlodějskou partii (23.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Rychle a zběsile 10 servíruje opulentní akci s až dětinskou radostí (20.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Mladí milenci se rychle a zběsile znovu zamilují (17.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Joseph Baena jde do filmu Gunner (07.04.2023 15:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Venom vzpomíná na Manhattan a hledá temnou hvězdu (31.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu