Zemřel legendární herec Burt Reynolds

Vydáno: 06.09.2018 22:04 - Václav Limberk | foto: Warner Bros.

Ve věku 82 let zemřel legendární hollywoodský herec Burt Reynolds, který hrál v desítkách filmových i televizních rolí. Reynolds se už neobjeví v chystaném Tarantinově filmu Once Upon a Time in Hollywood.
Burt Reynolds ve filmu Hříšné noci / Boogie NightsBurt Reynolds se narodil 11. února 1936 v Lansingu ve státě Michigan v USA. K herectví se dostal už v 50. letech, kdy vystupoval v televizních seriálech Gunsmoke nebo Alfred Hitchcock Presents. Ve filmu debutoval v roce 1961 v dramatu Angel Baby. Na sklonku 60. let se objevil ve westernu 100 pušek nebo v dobrodružném filmu Žralok. Slávu ale získal až v 70. letech, kdy se objevil v survivalistickém akčním filmu Vysvobození. Hrál pak například ve filmech Nejtěžší yard a Němý film. Vrcholnou popularitu mu o rok později přinesly akční komedie Polda a bandita a Napůl drsňák.

V 80. letech se objevil například ve filmech Velký závodSharkyho mašinaNejlepší bordýlek v TexasuV žáru velkoměsta nebo v komedii Rent-a-Cop. To už jeho popularita začala upadat. V polovině 90. let ji vzkřísil Paul Thomas Anderson, který Reynoldsovi nabídl pornorežiséra Jacka Hornera ve své poctě 70. létům Hříšné noci. Za ní se dočkal Zlatého glóbu a své jediné oscarové nominace za vedlejší roli. Reynolds se pak objevil ještě například ve filmech Mystery, Aljaška nebo Formule!. Nedávno si ho pro svůj právě natáčený film Once Upon a Time in Hollywood vybral Quentin Tarantino, ale tuto roli už Reynolds bohužel nezahraje. Jeho poslední dokončenou rolí tak bude ta v komedii Defining Moments. Reynoldsovi bylo 82 let.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • OVP... (Anonym, 07.09.2018 14:53) Reagovat

    OVP

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY