Za horizontem: Keanu Reeves ve špatné romanci Siberia

Vydáno: 29.07.2018 12:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Keanu Reeves si letos zahrál v romantickém thrilleru Siberia, který si za rámeček rozhodně nedá.

SiberiaRecenzoval/a Václav Limberk dne 29.07.2018 12:00. Keanu Reeves si letos zahrál v romantickém thrilleru Siberia, který si za rámeček rozhodně nedá. Hodnocení: 0.5
Keanu Reeves nedávno vzkřísil svoji zvolna upadající kariéru stylovým thrillerem John Wick, který se spokojeně rozrůstá a mění se v jeho franšízu, první od doby, kdy hrál ve trojici Matrixů. Jako každý herec si i on občas dopřeje i nějakou jinou roli, ale se svou hereckou účastí v krimiromanci Siberia šlápl dost vedle. 

Keanu Reeves ve filmu  / SiberiaReeves tu hraje amerického obchodníka s diamanty Lucase Hilla, který se vydává do Ruska, aby zde prodal modré diamanty pochybného původu. Zde se zaplete s ruskou mafií, jejímž šéfem je Boris Volkov (Pavel Lychnikoff). Neočekávaně se seznámí s místní barmankou Katyou (Ana Ularu), s kterou prožije intenzivní vášnivý vztah.

Siberia je filmem po všech stránkách tak špatným, že to není ani vtipné. Předně je tu slabomyslný scénář, který je naprosto mimo mísu, což je překvapivé, protože jeho autor Scott Smith kdysi napsal brilantní scénář pro výborný thriller Jednoduchý plán. Příběh Siberie je ale jedno velké a trapné klišé. Nefunguje ani jako kriminálka, ani jako romance. V obou aspektech je křečovitý a přitažený za vlasy. Ničemu nepřispěla ani režie Matthewa M. Rosse, jehož předchozí snímek, romantické drama Frank & Lola nebyl nejhorší. Siberii si ale Ross za rámeček rozhodně nedá. 

Keanu Reeves ve filmu  / SiberiaA samotný Reeves? Ten je ve filmu bezvýrazný až běda. Naprosto nepochopitelné je jeho poblouznění pro místní špindíru Katyu, o kterou by si normální muž neopřel ani bicykl. Herecká a sexuální chemie mezi Reevesem a Ularu je někde na bodě mrazu a jejich "vášnivé scény" jsou stejně tak samoúčelné, jako nevzrušivé. 

Je záhadou, proč film jako Siberia vůbec vznikl, protože je naprosto zbytečný. Nevím, co na něm kohokoliv přitahovalo, že měl potřebu ho natočit. Siberia je levný špatný film, který je tak nepovedený, že to není ani k smíchu. A celou tu bídu korunuje naprosto antiklimatický konec, který to dokonale pohřbil. Ale i kdyby to skončilo jinak, celkovou pachuť naprosté zbytečnosti by to stejně nespravilo. Keanu Reeves už v pár špatných filmech hrál, ale Siberia je zřejmě jeho nejhorším kouskem vůbec.

Originální trailer filmu Siberia




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Totalni sracka (Honza, 29.07.2018 12:21) Reagovat

    Divím se že takový absurdní nesmysl vůbec někdo financoval. Nekoukejte na to nemá to hlavu ani patu totální sračka ale fakt totální.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY