Kinopremiéry: Profesor Sicario hledá lásku bez bariér

Vydáno: 27.06.2018 07:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Z poslední čtveřice černových premiér je jednoznačně nejatraktivnější pokračování thrilleru Sicario s podtitulem Soldado. Proti němu pak startují tři různorodé evropské filmy, které až takové kvalitativní ambice nemají.
Sicario 2: Soldado (Sicario: Day of the Soldado) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Sicario 2: Soldado / Sicario: Day of the SoldadoPo třech letech se do kin vrací drsní chlápci z FBI, kteří hlídají klid na výbušném americko-mexickém pohraničí a i v tomto případě bychom mohli dostat k dispozici drsnou a kvalitní podívanou. Určitou zárukou kvality by měl být především scenárista Taylor Sheridan, který podobné příběhy pořád umí, ani jméno režírujícího Stefana Sollimy, pro kterého jde o dosud největší výzvu kariéry, ale není k zahození, tudíž by se diváci měli mít nač těšit. Hlavní role si znovu zopakují Benicio del Toro a Josh Brolin, jejich ženským protipólem by tentokrát měla být Catherine Keener, dále se pak objeví třeba Matthew Modine, Jeffrey Donovan nebo Isabela Moner. Ohlasy ani hodnocení dosud neexistují, věřme ale, že tvůrci nezklamou. Jasná premiéra týdne.

Synopse: V drogové válce neplatí žádná pravidla - a když drogové kartely začaly převádět přes americké hranice teroristy, federální agent Matt Graver (Josh Brolin) vyzve tajemného Alejandra (Benicio del Toro), kterému hlavoun kartelu vyvraždil rodinu, aby všemi prostředky tuto válku eskaloval. Alejandro tedy unese hlavounovu dceru, když se ale ta stane obětí konfliktu, cesty obou mužů se rozdělí, protože zpochybní vše, za co bojují.

Zajímavost: Moner se kvůli roli ostříhala nakrátko a vlasy věnovala na výrobu dětské paruky.

Oficiální český trailer filmu Sicario 2: Soldado / Sicario: Day of the Soldado
Láska bez bariér (Tout le monde debout) (CinemArt)

Český plakát filmu Láska bez bariér / Tout le monde deboutFrancouzsko-belgická romantická komedie vypadá podle synopse víceméně předvídatelně, jde tak spíš o to, jak moc bude hrát na city a zda bude prvoplánová. A to se těžko odhaduje, neboť jde o režijní a scenáristický debut ostříleného, leč u nás ne tolik známého herce Francka Dubosca, který si také zahrál hlavní roli. Sparingpartnerky mu pak dělají především Caroline Anglade a Alexandra Lamy. Hodnocení je zatím dost málo, nicméně se pohybují někde na hranici lehkého nadprůměru, takže se zdá, že svůj účel by snímek mohl splnit a diváky asi příjemně pobavit a možná i trochu dojmout. Vzhledem k tomu, že francouzské komedie se u nás těší solidnímu zájmu, by ani tato nemusela zůstat úplně v pozadí žebříčků návštěvnosti.

Synopse: ocelyn (Franck Dubosc) se snaží získat každou ženu, která kolem něj projde a využívá k tomu všech možných zbraní, což znamená, že se vytahuje, přetvařuje a neustále lže. Nyní náhodou rozšířil svůj repertoár o další trik, protože si sedl do invalidního vozíku po matce a přistihla ho při tom nová sousedka Julie (Caroline Anglade), která o něj chce okamžitě začít pečovat. Vše se ale zkomplikuje, když přijme její pozvání na oběd k rodičům. Setká se zde totiž s Juliinou sestrou Florence (Alexandra Lamy), která stejně jako on sedí na vozíku. Problém je v tom, že ona z něj nemůže vstát a také v tom, že Jocelyn se do ní bezhlavě zamiluje. Jak jí má ale prozradit, že na společnou procházku jim stačí jen jeden vozík?

Zajímavost: Film se částečně natáčel i v Praze.

Oficiální český trailer filmu Láska bez bariér / Tout le monde debout
Profesoři zločinu - Masterclass (Smetto quando voglio: Masterclass) (Film Europe)

Český plakát filmu Profesoři zločinu - Masterclass / Smetto quando voglio: MasterclassProstřední část italské krimikomediální trilogie pochází z loňského roku a moc informací o ní najít nelze. Režii obstaral a na scénáři se částečně podílel znovu Sydney Sibilia a vrací se i všichni důležití hrdinové. Zahraniční hodnocení jsou poměrně sympatická a atakují hranici sedmi bodů z deseti, a jelikož jich není málo, tak už se jimi dá docela řídit. V obsazení se neobjeví nikdo extra známý, to by ale asi tolik vadit nemělo. Dost možná příjemná premiéra.

Synopse: Trh s chytrýmí drogami vzkvétá a policie zoufale hledá experty, kteří by byli schopni analyzovat, získat a identifikovat nové molekuly. Na tento delikátní úkol je úplně ideální skupina bývalých vysokoškolských profesorů okolo Pietra Zinniho (Edoardo Leo). Ten tak musí dát starou partu dohromady a pokusit se strážcům zákona pomoci. Má to ale jeden velký háček - oficiálně stále sedí ve vězení.

Český trailer filmu Profesoři zločinu - Masterclass / Smetto quando voglio: Masterclass
Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva Ema (Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer) (Bioscop)

Český plakát filmu Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva Ema / Jim Knopf und Lukas der LokomotivführerZa poměrně dlouhým názvem se skrývá německé rodinné fantasy, které nejvíce láká na to, že je adaptací románu Michaela Endeho, z jehož pera pochází i populární Nekonečný příběh. Znalejšího diváka pak může přitáhnout i jméno režírujícího Dennise Gansela, který už patří k těm povědomějším a známějším tvůrcům. Jinak ale není moc co dodat, protože hodnocení a relevantních komentářů je absolutní minimum, v obsazení se nikdo byť jen trochu známý neobjevuje a vzhledem k tomu, že u nás uváděné německé filmy mívají hodně odlišnou kvalitu, je opravdu těžké odhadovat, co vlastně můžeme čekat. Velmi pravděpodobné je ovšem to, že bez dětí nemá návštěva kina moc smysl.

Synopse: Jako mladý se Jim (Solomon Gordon) ocitl v malém ostrovním království Jasmánii. Jeho nejlepším kamarádem je strojvůdce Lukáš (Henning Baum), hrdý majitel parní lokomotivy Emy. Jednoho dne se tato trojice vydá do světa a jejich cesta je zavede do Mandaly. Tam se dozví, že císařova dcera Li Si (Leighanne Esperanzate) byla unesena. Nešťastný panovník využije jejich přítomnosti a požádá je o pomoc při záchraně dcery. Stopy je zavedou až do dálného a bájného dračího města Žalmánie, kde je hodně nebezpečno.

Český trailer filmu Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva Ema / Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Mohu vědět (Vlad IV, 28.06.2018 20:08) Reagovat

    který idiot vymyslel český název tohoto filmu ?
    Nebylo by lepší , aby se to jmenovalo Kuba Knoflík a Lukáš Strojvůdce

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY