Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Recenze: Escobar

Recenze: Escobar stojí na Bardemovi a Cruz

Vydáno: 24.06.2018 11:30 v sekci Recenze | Premiéry - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Životopisné krimi Escobar mapuje život a dráhu kokainového krále Pabla Escobara a jeho vztah k novinářce Virginii Vallejo. V hlavních rolích excelují Javier Bardem a Penélope Cruz.

EscobarRecenzoval/a Václav Limberk dne 24.06.2018 11:30. Životopisné krimi Escobar mapuje život a dráhu kokainového krále Pabla Escobara a jeho vztah k novinářce Virginii Vallejo. V hlavních rolích excelují Javier Bardem a Penélope Cruz. Hodnocení: 3.5
SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Kolumbijský kokainový král Pablo Escobar je vděčným námětem k filmům i televizním seriálům. Jedním takovým je vynikajicí TV seriál Narcos, kde v prvních dvou sériích představoval Escobara brazilský herec Wagner Moura, nebo romantický thriller Escobar: Paradise Lost, kde ho ztvárnil oscarový Benicio del Toro. Pablo Escobar se také jako epizodní postava mihnul v thrilleru Infiltrátor nebo v akční komedii Barry Seal: Nebeský gauner.

Penélope Cruz, Javier Bardem ve filmu Escobar / Loving PabloNyní tedy vzniknul další portrét této nechvalně proslulé postavy nedávné historie, který se tentokrát zaměřil na vztah k novinářce Virginii Vallejo, podle jejíchž memoárů Loving Pablo, Hating Escobar byl snímek natočen. Vznikl v koprodukci Španělska a Bulharska, je anglicky namluven, což je sice poněkud zvláštní, ale je jasné, že snímek měl oslovit především anglicky mluvící publikum. Natočil ho španělský režisér Fernando León de Aranoa.

V ústředních rolích hraje skutečný manželský pár Javier Bardem a Penélope Cruz, což je vlastně tím největším plusem snímku. Oba zde podávají výborné herecké výkony a celý film na nich stojí. Zvláště Cruz je zde až překvapivě dobrá, u Bardema už považujeme za samozřejmé, že bude výborný. A také, že ano. Bardem je pak tím přesvědčivější, čím více se Escobarův život blíží konci. Na úplném závěru už pak Bardem jako Escobar skutečně vypadá. 

Penélope Cruz ve filmu Escobar / Loving PabloEscobar sleduje vzestup kokainového krále zhruba od roku 1981, kdy patřil mezi nejmocnější a nejbohatší obyvatele této planety a kdy se seznámil s novinářkou, s kterou si ihned padli do oka. Escobar proslul kromě svých zločinů také tím, že vybudoval obydlí pro obyvatelé medellinských slumů, kteří ho za to neomezeně uctívali, proslul také svým projevem v kolumbijském senátu, kde se pustil do pokrytectví "slušných" senátorů. Na paškál si vzal i ministra spravedlnosti. To vše a mnohem více je ve filmu, který tak nutně musí být velmi "zrychlený", ukázáno. Dojde i na pověstné scény s nájemnými vrahy sicarios a brutální scény vraždění policistů v ulicích, na něž Pablo vypisoval odměny. Nakonec se o život musela bát i sama naivní novinářka a Escobarova milenka.

Celkově je Escobar podařenou kronikou jednoho výjimečného jedince, cituji z filmu: "který měl jednu slabinu, a tou byla rodina", avšak skutečným důvodem jeho pádu bylo jeho megalomanství a naprosté odtržení od reality. Jeho životní příběh byl natolik bohatý a výjimečný, že pokud si vyberete dobré herce, nemůže vám z toho vypadnout špatný film. Tyto podmínky tento snímek splňuje. 

Český trailer filmu Escobar

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
7/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 4. víkend
Box office: Avatar stoupá vzhůru Blockbuster Avatar: The Way of the Water stoupá v tržbách stále vzhůru. Patří mu už sedmý víkend v řadě a je stále neporažený. čtěte zde
Vydáno: 30.01.2023 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Víly z Inisherinu 8/10
Recenze: Víly z Inisherinu jsou temným dramatem o konci jednoho přátelství Na nadcházejícím předávání Oscarů bude k největším favoritům patřit snímek Víly z Inisherinu, který bývá řazen k tomu nejlepšímu, co v loňském roce vzniklo. Zaslouží si poslední počin Martina McDonagha všechen ten humbuk?... čtěte zde
Vydáno: 29.01.2023 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
10 komerčně nejúspěšnějších filmů Stevena Spielberga
Téma: 10 komerčně nejúspěšnějších filmů Stevena Spielberga Steven Spielberg může být považován za otce blockbusterů, které se zrodily v polovině 70. let díky jeho Čelistem. Jaké další trháky jsou spojeny s jeho jménem? čtěte zde
Vydáno: 28.01.2023 10:30 v sekci Články | Žebříčky
0
TV tipy: 27. 1. 2023 - 2. 2. 2023
TV tipy: Drsnej Shaft a Abraham Lincoln jsou božští kazišuci Také přelom ledna a února je v televizích spíše ve znamení mnoha repríz, případně takřka neznámých snímků, o nichž toho nejde moc zjistit. Nejlákavějšími tipy tak jsou pravděpodobně komedie Kazišuci a Jsem božská.... čtěte zde
Vydáno: 27.01.2023 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 4. týden
Kinopremiéry: Víly z Inisherinu se ocitají v zajetí dealerovy mysli Jednoznačným tahákem konce ledna v kinech je premiéra čerstvě na devět Oscarů nominovaného komediálního dramatu Víly z Inisherinu. Své diváky by si mohlo najít i uvedení dánské trilogie Dealer, která proslavila Madse Mikkelsena.... čtěte zde
Vydáno: 25.01.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Grinch pořádá hon na pačlověky a chce splnit tři přání pro Popelku (16.12.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Robert De Niro bude americký prezident (01.12.2022 17:52 v Novinky | Zprávy)
- Finální trailer: Kocour v botách: Poslední přání (16.11.2022 08:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Princ Mamánek řeší vraždu v Londýně a hledá ďáblovu kořist (26.10.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Dobrý šéf prožil tři tisíce let touhy, aby objevil trojúhelník smutku (05.10.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Teaser: The Little Mermaid (10.09.2022 11:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Radioaktivní matka zrodila hvězdu Bruce Lee (09.09.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Šoumen krokodýl má trailer (30.06.2022 12:30 v Novinky | Trailery)
- Jamie Foxx a Scott Eastwood ve filmu Tin Soldier (19.05.2022 07:30 v Novinky | Zprávy)
- V druhém díle Duny bude Christopher Walken (13.05.2022 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Žhářka točí film roku (11.05.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Escobar skrývá podivná tajemství a trpí diagnózou šampionů (18.03.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kocour v botách: Poslední přání má první trailer (15.03.2022 16:20 v Novinky | Trailery)
- Mannův biopic Ferrari má nové obsazení (10.02.2022 08:30 v Novinky | Zprávy)
- V prosinci na streamovacích službách: Vánoční dárky v podobě velkých filmů s hollywoodskými hvězdami (04.12.2021 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun vzdává hold Francii a novinářům (20.11.2021 10:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   04/2023

Víly z Inisherinu
8/10

Na nadcházejícím předávání Oscarů bude k největším favoritům patřit snímek Víly z Inisherinu, který bývá řazen k tomu nejlepšímu, co v loňském roce vzniklo. Zaslouží si poslední počin Martina McDonagha všechen ten humbuk?

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2023 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu