Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Recenze: Escobar

Recenze: Escobar stojí na Bardemovi a Cruz

Vydáno: 24.06.2018 11:30 v sekci Recenze | Premiéry - Václav Limberk

Životopisné krimi Escobar mapuje život a dráhu kokainového krále Pabla Escobara a jeho vztah k novinářce Virginii Vallejo. V hlavních rolích excelují Javier Bardem a Penélope Cruz.

EscobarRecenzoval/a Václav Limberk dne 24.06.2018 11:30. Životopisné krimi Escobar mapuje život a dráhu kokainového krále Pabla Escobara a jeho vztah k novinářce Virginii Vallejo. V hlavních rolích excelují Javier Bardem a Penélope Cruz. Hodnocení: 3.5
SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Kolumbijský kokainový král Pablo Escobar je vděčným námětem k filmům i televizním seriálům. Jedním takovým je vynikajicí TV seriál Narcos, kde v prvních dvou sériích představoval Escobara brazilský herec Wagner Moura, nebo romantický thriller Escobar: Paradise Lost, kde ho ztvárnil oscarový Benicio del Toro. Pablo Escobar se také jako epizodní postava mihnul v thrilleru Infiltrátor nebo v akční komedii Barry Seal: Nebeský gauner.

Penélope Cruz, Javier Bardem ve filmu Escobar / Loving PabloNyní tedy vzniknul další portrét této nechvalně proslulé postavy nedávné historie, který se tentokrát zaměřil na vztah k novinářce Virginii Vallejo, podle jejíchž memoárů Loving Pablo, Hating Escobar byl snímek natočen. Vznikl v koprodukci Španělska a Bulharska, je anglicky namluven, což je sice poněkud zvláštní, ale je jasné, že snímek měl oslovit především anglicky mluvící publikum. Natočil ho španělský režisér Fernando León de Aranoa.

V ústředních rolích hraje skutečný manželský pár Javier Bardem a Penélope Cruz, což je vlastně tím největším plusem snímku. Oba zde podávají výborné herecké výkony a celý film na nich stojí. Zvláště Cruz je zde až překvapivě dobrá, u Bardema už považujeme za samozřejmé, že bude výborný. A také, že ano. Bardem je pak tím přesvědčivější, čím více se Escobarův život blíží konci. Na úplném závěru už pak Bardem jako Escobar skutečně vypadá. 

Penélope Cruz ve filmu Escobar / Loving PabloEscobar sleduje vzestup kokainového krále zhruba od roku 1981, kdy patřil mezi nejmocnější a nejbohatší obyvatele této planety a kdy se seznámil s novinářkou, s kterou si ihned padli do oka. Escobar proslul kromě svých zločinů také tím, že vybudoval obydlí pro obyvatelé medellinských slumů, kteří ho za to neomezeně uctívali, proslul také svým projevem v kolumbijském senátu, kde se pustil do pokrytectví "slušných" senátorů. Na paškál si vzal i ministra spravedlnosti. To vše a mnohem více je ve filmu, který tak nutně musí být velmi "zrychlený", ukázáno. Dojde i na pověstné scény s nájemnými vrahy sicarios a brutální scény vraždění policistů v ulicích, na něž Pablo vypisoval odměny. Nakonec se o život musela bát i sama naivní novinářka a Escobarova milenka.

Celkově je Escobar podařenou kronikou jednoho výjimečného jedince, cituji z filmu: "který měl jednu slabinu, a tou byla rodina", avšak skutečným důvodem jeho pádu bylo jeho megalomanství a naprosté odtržení od reality. Jeho životní příběh byl natolik bohatý a výjimečný, že pokud si vyberete dobré herce, nemůže vám z toho vypadnout špatný film. Tyto podmínky tento snímek splňuje. 

Český trailer filmu Escobar

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
7/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 10: komerčně nejúspěšnější filmy 70. let
Top 10: komerčně nejúspěšnější filmy 70. let V 70. letech vznikla celá řada filmů, které si rádi pustíme i dnes - filmy, z jejichž kouzla nic nezmizelo. Pojďme si připomenout desítku těch komerčně nejúspěšnějších v tomto období. čtěte zde
Vydáno: 07.12.2019 10:00 v sekci Články | Publicistika
0
TV tipy: 6. 12. 2019 - 12. 12. 2019
TV tipy: Coco se stal učitelem z nouze, prožil bolestnou realitu a čeká na spásu V adventním čase televize trochu ubírají a začínají se znovu spoléhat na osvědčené hity a novinek do programů moc nezařazují. Jednou z mála výjimek je animák Coco, premiérového uvedení se dočká i drsný western Spása.... čtěte zde
Vydáno: 06.12.2019 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Jumanji: Další level 4/10
Recenze: Film Jumanji: Další level opakuje chyby svého předchůdce V pokračování dva roky staré dobrodružné komedie Jumanji: Vítejte v džungli se v nebezpečném světě uvnitř začarované videohry ocitnou nejen hrdinové z předchozího filmu, ale i dvojice zmatených sedmdesátníků... čtěte zde
Vydáno: 05.12.2019 07:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
Kinopremiéry: 49. týden
Kinopremiéry: Pat a Mat jedou na Špindl, kde hrají Jumanji Premiérově chudý prosinec startuje v kinech pětice novinek, z nichž za zmínku stojí hlavně pokračování dobrodružného Jumanji s podtitulem Další level. Domácí žebříčky návštěvnosti ale nejspíš bude bourat druhý díl komedie... čtěte zde
Vydáno: 04.12.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 48. týden
Top 20 ČR: Ledové království II pokračuje ve vládnutí U pokladen českých kin se znovu stály fronty na americkou disneyovku Ledové království II, která nedala ostatním snímkům moc velkou šanci ji ohrozit. čtěte zde
Vydáno: 03.12.2019 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Téma: Všechny filmy Ridleyho Scotta seřazené od nejhoršího k nejlepšímu (30.11.2019 10:30 v Články | Publicistika)
- Jonah Hauer-King bude princ Erik (13.11.2019 19:11 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Policajt ze školky hraje s centrální inteligencí hru o přežití (11.10.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Forest Whitaker je Godfather of Harlem v traileru (09.08.2019 19:26 v Novinky | Trailery)
- Harry Styles a Javier Bardem míří pod hladinu moře (17.07.2019 13:00 v Novinky | Zprávy)
- Dora a ztracené město (09.07.2019 18:41 v Novinky | Trailery)
- Top 10: deset nejlepších filmů Johnnyho Deppa (09.06.2019 10:00 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Syn temnoty Aladin je zlo s lidskou tváří, co už je jednou nohou v base (22.05.2019 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Dora a ztracené město v traileru (24.03.2019 09:30 v Novinky | Trailery)
- Natáčení Duny právě začalo (18.03.2019 12:36 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Mravenec Z, Charlie Chaplin a Sicario vysílají zprávy (22.02.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Všichni vědí, jak mít nabito a vycvičit draka (20.02.2019 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Dolor y gloria: nový film Pedro Almodóvara v traileru (18.02.2019 16:58 v Novinky | Trailery)
- Josh Brolin a Jason Momoa se přidávají k obsazení Duny (14.02.2019 13:23 v Novinky | Zprávy)
- Film o brazilském jiu-jitsu natočí José Padilha (02.02.2019 12:42 v Novinky | Zprávy)
- Duna nabírá další obsazení (30.01.2019 09:53 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Lesk a bída Oscarů (27.01.2019 17:30 v Články | Publicistika)
- Henry Winkler se přidává k French Dispatch (11.01.2019 20:18 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Proč právě divoch Méďa hledá piráty a má Kainovo znamení? (21.12.2018 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   47/2019

Last Christmas
4/10

Vánoční romantickou komedii Last Christmas natočil Paul Feig podle scénáře, jenž spolu-napsala Emma Thompson. Přesto snímek působí jako slepenec motivů a scén vypůjčených z jiných podobných filmů.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2019 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver