Box Office: Star Wars: Poslední z Jediů dominuje

Vydáno: 18.12.2017 07:44 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Nejnovější díl vesmírné ságy pod názvem Star Wars: Poslední z Jediů dominoval u pokladen s druhým největším otvírákem vůbec. Animovaný býk Ferdinand neměl šanci.
Kelly Marie Tran, John Boyega ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů / Star Wars: Poslední z JediuHistorie se po dvou letech, kdy měl premiéru Star Wars: Síla se probouzí, který stanovil největší otvírák všech dob (cca 248 mil.), znovu opakuje. Sequel Star Wars: Poslední z Jediů se s otvírákem 220 milionů zařadil za "Sílu" na druhé místo historických tabulek jako druhý největší otvírák v historii. Dalších 230 milionů ze zámoří znamená, že "Poslední z Jediů" utržil za tři dny rovných 450 milionů. "Poslední z Jediů" zároveň pomohl Disneymu překročit hranici 2 miliard tržeb doma za rok 2017, což se letos povedlo už jen Warnerům.

Vedle fenoménu SW neměl animák Ferdinand šanci a tak, i když bral druhé místo, stačilo mu k tomu jen něco málo přes 13 milionů. Pro Foxe/Blue Sky, které má Ferdinanda na svědomí, jde tak o nejnižší otvírák. Před Ferdinandem měla nejnižší otvírák Doba ledová: Mamutí drcnutí z minulého roku.

Fotografie z filmu  / CocoPixarovka Coco, která zaznamenala hattrick v předchozích třech týdnech, se posunula na třetí místo. Za tři týdny utržila už 150 milionů. S tržbami ze světa je to už skoro 450 milionů. Na čtyřce je drama Wonder, které za čtyři týdny utržilo skoro 110 milionů, což je pro nenápadný snímek, od něhož se nic nečekalo, skutečně "zázrak". 

Na pětku poklesla Liga spravedlnosti, která za čtyři týdny utržila tolik, kolik "Poslední z Jediů" za víkend, necelých 220 milionů. Celosvětově to pak dělá nějakých 634 milionů, což je zatím stále nejméně pro DCEU komiksovku. Před "Ligou" se zatím stále drží i Muž z oceli, který má doma na kontě 291 milionů a "Liga" ho už nepředstihne.

Mark Wahlberg, Mel Gibson, Will Ferrell, John Lithgow ve filmu Táta je doma 2 / Daddy's Home 2Na šestce se stabilně drží komedie Táta je doma 2, která na svého předchůdce s necelými 100 miliony zatím nedosáhne (první Táta je doma utržil150 mil.). Už šest týdnů se v topce drží Thor: Ragnarok, který je tentokrát sedmý. Na osmičku poklesl The Disaster Artist, o něhož zájem rychle opadá. Zřejmě naposledy se v topce také objevuje Vražda v Orient expresu a drama Lady Bird.

Příští týden otevře hned několik novinek. Už ve středu to bude muzikál Největší showman a dobrodružné Jumanji: Vítejte v džungli!. V pátek je pak ještě doplní snímky Zmenšování, Father Figures a Ladíme 3.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 15. PROSINCE 2017

 1. Star Wars: Poslední z Jediů 220 mil. (novinka)
 2. Ferdinand 13,3 mil. (novinka)
 3. Coco 10 mil.
 4. Wonder 5,4 mil.
 5. Liga spravedlnosti 4,1 mil.
 6. Táta je doma 2 3,8 mil.
 7. Thor: Ragnarok 2,9 mil.
 8. The Disaster Artist 2,6 mil.
 9. Vražda v Orient expresu 2,4 mil.
10. Lady Bird 2,1 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY