Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 45. týden

Kinopremiéry: Maxinožka z temného předměstí vyšetřuje vraždu v Orient expresu

Vydáno: 08.11.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Nová a hvězdně obsazená verze slavné Vraždy v Orient expresu v režii Kennetha Branagha je nejlákavější novinkou pro tento týden. V něm startuje i černá komedie Suburbicon podle scénáře bratří Coenů, kterou natočil George Clooney.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Vražda v Orient expresu (Murder on the Orient Expres) (CinemArt)

Český plakát filmu Vražda v Orient expresu / Murder on the Orient ExpressPo třiačtyřiceti letech se ambiciózní adaptace určené do kin znovu dočkala legendární detektivní klasika Agathy Christie. Ta láká (stejně jako ta předchozí) na hvězdné obsazení, jemuž v roli Hercula Poirota kraluje Kenneth Branagh, který se chopil i režie. V dalších úlohách se pak objeví Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench nebo Derek Jacobi. Ohlasy jsou zatím víc než slušné a potvrzují, že slavný tvůrce proslulé knize ostudu neudělal a s jejím pojetím pro jedenadvacáté století se vyrovnal velmi dobře. Uvidíme tedy, jak to nakonec dopadlo, každopádně v záplavě komiksovek je fajn vidět zřejmě příjemně staromilský film. Premiéra týdne.

Synopse: V luxusním Orient expresu uvízlo kdesi ve sněhových závějích na Balkáně třináct pasažérů. I proto se v momentě, kdy je zavražděn americký obchodník, stává každý z nich podezřelým. Na palubě je ovšem nejlepší detektiv na světě, Hercule Poirot (Kenneth Branagh), který musí záhadě přijít na kloub, než neznámý vrah znovu udeří.

Zajímavost: Branagh je celkově šestým hercem, který ztvárnil populárního belgického detektiva.

Český trailer filmu Vražda v Orient expresu / Murder on the Orient Expres
Suburbicon: Temné předměstí (Suburbicon) (Bioscop)

Český plakát filmu Suburbicon: Temné předměstí / SuburbiconČernohumorné kriminální drama vypadá na první pohled jako jasný miláček diváků a kritiků a má de facto vše, co potřebuje k tomu, aby se stalo hitem. Scénář sepsali bratři Joel a Ethan Coenovi, režie se ujal “jejich žák“ George Clooney, který společně se svým kamarádem Grantem Heslovem onen scénář trochu upravil a v hlavní roli dostal příležitost Matt Damon, v těch dalších navíc nechybí Julianne Moore nebo Oscar Isaac. Proto je s podivem, že v zámoří se snímek setkal s dost negativní kritikou a jeho hodnocení je zatím v podprůměru, tuzemské přijetí je trošku milosrdnější, i když také nikterak zásadně spokojené (příkladem budiž naše recenze). Těžko říct, jakou na tom má vinu to, že scénář byl napsán už v osmdesátých letech nebo to, že slavná sourozenecká dvojice tentokrát nebyla za kamerou, každopádně by očekávání neměla být příliš veliká.

Synopse: Ve středoamerickém městečku Suburbicon je v padesátých letech život pohodový a bezstarostný. Vesměs všechny rodinky jsou tu šťastné a výjimkou není ani ta Gardnera Lodge (Matt Damon). Jedné noci to ale změni vloupání do jejího domu, při kterém je jeho manželka Rose (Julianne Moore) zavražděna. Policie podezřelého velmi rychle zatkne, jenže když dojde k identifikaci, Gardner pachatele neoznačí. Možná k tomu má dobrý důvod, protože jím je lichvář, který má na starosti klienty, kteří své dluhy mafii neplatí včas.

Zajímavost: V Clooneyho nedlouhé režijní kariéře jde o první jím režírovaný film, v němž vůbec nehraje.

Český trailer filmu Suburbicon: Temné předměstí / Suburbicon
Maxinožka (The Son of Bigfoot) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Maxinožka / The Son of BigfootNechvalně proslulou metodou CTRL + C - CTRL + V by se daly psát příspěvky o evropských animácích, které přicházejí do našich kin. Tento týden to je belgicko-francouzský příspěvek, který pochopitelně ze synopse vypadá předvídatelně a tuctově a i z plakátu a traileru se dá odvodit, že technická úroveň nebude úplně precizní. Režii obstaralo duo Ben StassenJeremy Degruson, jež zná jen málokdo a navíc i pohled na filmografii obou tvůrců nechává diváky naprosto chladnými. Jelikož v původním hlasovém obsazení se neobjevuje žádná velká hvězda, dospělý tuzemský divák nemusí litovat přítomnosti dabingu. Další z premiér, které bez dětí postrádají smysl.

Synopse: Náctiletý outsider Adam se musí vydat na dobrodružnou cestu, protože chce vědět, kdo je jeho otec. Ke svému překvapení ale zjistí, že to není nikdo jiný než legendární Lesní muž. Jak se s touto informací vyrovná?

Oficiální český trailer filmu Maxinožka / The Son of Bigfoot
Tom of Finland (Tom of Finland) (AČFK)

Plakát filmu Tom of Finland / Tom of FinlandKoprodukční životopisné drama představí divákům osudy zakladatele komiksového gay porna Touka Laaksonena, což je dost klíčová informace, protože ohlasy se liší právě podle toho, zda víte, na co jdete. Ti, kteří jsou připraveni, chválí obrazovou stránku a částečnou odvahu, s níž mimo domovinu nepříliš známý režisér Dome Karukoski zachytil velmi specifickou tvorbu hlavního hrdiny, naopak ti, kteří absolutně netuší o jeho existenci, jsou dost znechuceni častými záběry na skoro nahá mužská těla, několik homoerotických náznaků a celkovou atmosférou. Titulní úlohu vytvořil finský herec Pekka Strang, což je opět jméno, které něco řekne jen hrstce zasvěcených. Premiéra pro fajnšmekry.

Synopse: Vyznamenaný důstojník Touko Laaksonen (Pekka Strang) se vrací z druhé světové války domů a rychle zjišťuje, že život v míru je pro něj ve Finsku stejně znepokojivý. Helsinky jsou totiž prodchnuté homofobií a všichni muži jsou nuceni k tomu, aby se oženili a měli děti. Touko pak tím pádem nachází útočiště ve vlastní umělecké tvorbě, která se specializuje na stylizované homoerotické kresby svalnatých mužů.

Český trailer filmu Tom of Finland / Tom of Finland
Fantastická žena (Una Mujer Fantástica) (Artcam)

Český plakát filmu Fantastická žena / Una Mujer FantásticaChilsko-americko-německo-španělské drama se stejně jako předchozí premiéra věnuje sexuálním menšinám, tentokrát však travestitům. Jeho synopse vypadá sice trošku tuctově, na druhou stranu ale nejspíš půjde o hodně silný příběh, což by mohlo všechno překrýt. O režii a částečně i scénář se postaral nadějný chilský tvůrce Sebastián Lelio, který do klíčové ústřední úlohy obsadil začínající Danielu Vega. Ohlasy jsou velmi slušné, takže zájemci by asi měli být vesměs spokojeni, tak uvidíme, jak to nakonec dopadne. Další premiéra pro fajnšmekry.

Synopse: Servírka a zpěvačka Marina (Daniela Vega) a starší muž Orlando (Francisco Reyes) se do sebe zamilují a plánují společnou budoucnost. Orlando však náhle onemocní a umírá. Coby transžena je tak Marina nucena bojovat nejen s Orlandovou rodinou, která jí jeho smrt dává za vinu, ale i s předsudky okolí, jež její sexuální identitu považuje za něco zvrhlého a nemorálního.

Zajímavost: Na letošním Berlinale získal snímek cenu za nejlepší scénář.

Oficiální český trailer filmu Fantastická žena / Una Mujer Fantástica

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie (20.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Ridley Scott natočí film o Bee Gees (16.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Ferrari (24.10.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Jeanne du Barry - Králova milenka (07.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Králova milenka našla za úsvitu peníze těch tupců (04.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu