Box office: Thor u pokladen rázně zahromoval

Vydáno: 06.11.2017 07:30 - Václav Limberk | foto: Falcon

Nejnovější marvelovka Thor: Ragnarok neměla s otvírákem 121 milionů žádnou konkurenci. Jde o teprve devátý titul, který dokázal v listopadu otevřít nad hranicí 100 milionů.
Karl Urban, Cate Blanchett ve filmu Thor: Ragnarok / Thor: RagnarokThor: Ragnarok opět ukázal dominanci značky Marvel a superhrdinského žánru na trhu, když otevřel za masivních 121 milionů. To je daleko více, než za kolik otevřeli první dva Thorové a jde o druhý nejlepší marvelovský letošní otvírák (první jsou Strážci Galaxie Vol. 2 s 146,5 mil.). Jde o teprve devátý titul, který dokázal v listopadu otevřít nad hranicí 100 milionů (rekord drží Hunger Games: Vražedná pomsta se 158 mil.).

Na druhém místě jsou s velkým odstupem Matky na tahu o Vánocích, které za víkend utržily jen 17 milionů, přičemž tato komedie otevřela už ve středu. Zbytek žebříčku je pak jen "opakováním" z předchozího týdne, tak si ho jen ve zkratce shrneme.

Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn ve filmu Matky na tahu o Vánocích / A Bad Moms ChristmasTřetí je Jigsaw, který týden od premiéry utržil už jen 6,7 mil., čímž svůj kredit zaokrouhlil na cca 29 mil. Čtvrtý je Tyler Perry's Boo 2! A Madea Halloween, který po dvou týdnech vydělal necelých 43 mil. Pátý Geostorm: Globální nebezpečí je na tom o poznání hůře, když za stejnou dobu nevydělal ještě ani 30 mil. Ve světě si ale tento emmerichovský katastrofák vede o dost lépe s tržbami nad 150 mil., které odpovídají rozpočtu tohoto blockbusteru.

Šestý je horor Všechno nejhorší, který je v pohodě nad 50 mil za tři týdny. Sedmý je Thank You for Your Service, který přeskočil o jedno místo nyní osmý Blade Runner 2049Only the Brave a The Foreigner top 10 uzavírají. 

Příští víkend se pokusí Thora z trůnu setřást komedie Táta je doma 2 a také detektivní Vražda v Orient expresu.
 
BOX OFFICE: VÍKEND OD 3. LISTOPADU 2017

 1. Thor: Ragnarok 121 mil.  (novinka)
 2. Matky na tahu o Vánocích 17 mil.  (novinka)
 3. Jigsaw 6,7 mil.
 4. Tyler Perry's Boo 2! A Madea Halloween 4,6 mil.
 5. Geostorm: Globální nebezpečí 3 mil.
 6. Všechno nejhorší 2,8 mil.
 7. Thank You for Your Service 2,2 mil.
 8. Blade Runner 2049 2,2 mil.
 9. Only the Brave 1,9 mil.
10. The Foreigner 1,5 mil.
 
Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.
 
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY