Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 44. týden

Kinopremiéry: Milada zabila posvátného jelena a prožila všechno nejhorší

Vydáno: 01.11.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Universal Pictures

Dušičkový týden je v tuzemských kinech trošku slabší, protože z pěti novinek je nejatraktivnější nízkorozpočtový horor Všechno nejhorší. Největší divácké ambice ale určitě má české drama Milada o pohnutém osudu političky Horákové.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Všechno nejhorší (Happy Death Day) (CinemArt)

Český plakát filmu Všechno nejhorší / Happy Death DayNa tzv. dušičky (český ekvivalent globálnějšího a “profláklejšího“ Halloweenu) bývá nepsaným pravidlem, že se v kinech objeví nějaký ten menší horor. Letos se jím stala poměrně originálně vypadající variace na romanticko-komediální klasiku Na Hromnice o den více o dívce, která ve smyčce prožívá svou vraždu. Samotný námět je pak asi tím největším diváckým lákadlem, protože režisérem je nepříliš známý Christopher B. Landon, jehož filmografie nepůsobí nikterak důvěryhodně a ani v celém hereckém ansámblu vedeném Jessicou Rothe se neobjeví nikdo zvlášť povědomý. Fanoušky může navíc těšit to, že hodnocení jsou poměrně spokojená a pohybují se na úrovni nadprůměru. Premiéra týdne.

Synopse: Vysokoškolačka Tree (Jessica Rothe) je zlobivá holka, která se s nikým a ničím nepáře, proto když se probudí v posteli úplně cizího kluka a nic si nepamatuje, není to až tak divné. Zítra to bude asi podobné, protože dnes má děvče narozeniny a večer se chystá pořádně slavit. Jenže plány jí naruší podivné individuum s maskou, které jí přetne krční tepnu. Když se Tree probudí, není v nemocnici, ale znovu v posteli toho neznámého kluka a brzy prožije to, co prožila předtím. Protože se jí to stává znovu a znovu, je jí jasné, že tu něco nehraje a celá tahle časová smyčka skončí, až odhalí vlastního vraha. Kde ho ale hledat?

Oficiální český trailer filmu Všechno nejhorší / Happy Death Day
Zabití posvátného jelena (The Killing of a Sacred Deer) (Film Europe)

Český plakát filmu Zabití posvátného jelena / The Killing of a Sacred DeerNejznámější představitel tzv. řecké divné vlny, režisér a scenárista Yorgos Lanthimos se do tuzemských kin vrací po dvou letech a znovu nenechá diváky chladnými. Tentokrát přichází s komorním hororovým dramatem o jedné obyčejné rodině, která se začne pomalu rozkládat a vypráví ho svým typickým podvratným způsobem. To tedy znamená, že snímek se dá chápat jako břitká satira na třídní společnost a černohumorná moralita. Vzhledem ke svému postavení a jménu si mohl dovolit obsadit i slavné tváře, v hlavních rolích se tudíž objeví Colin Farrell a Nicole Kidman, které ještě doplňuje Alicia Silverstone. Někteří výsledek chválí (jako třeba naše recenze), jiní ho nemohou vystát, je tedy jen na vás, zda si do kina troufnete i za cenu případného znechucení.

Synopse: Špičkový kardiochirurg (Colin Farrell) žije spořádaný život se svou ženou (Nicole Kidman) a dvěma dětmi. Jedinou podezřelou věcí v něm je šestnáctiletý Martin (Barry Keoghan), s nímž se vídá, a jehož pomalu zatahuje do své rodiny. Aniž by to tušil, přivolává tím na sebe tragédii antických rozměrů.

Zajímavost: Farrell přiznal, že po přečtení scénáře se mu udělalo nevolno.

Český trailer filmu Zabití posvátného jelena / The Killing of a Sacred Deer
Příšerákovi (Happy Family) (Bioscop)

Český plakát filmu Příšerákovi / Happy FamilyV záplavě všemožných animáků přichází do kin další, tentokráte německo-britský, z čehož už je jasné, že tady nepůjde o žádnou velkou konkurenci Hollywoodu. Plakát i trailery vypadají trošku laciněji a taktéž synopse je variací na mnohem slavnější a populárnější žánrovky. Režisérem je jen minimálně známý, ale poměrně zběhlý Holger Tappe, jemuž se do hlavní role podařilo zlanařit hlas Emily Watson, který u nás ovšem neuslyšíme. O moc víc psát asi nemá smysl, protože tato premiéra stejně bez těch nejmenších diváků nemá větší význam.

Synopse: Wishbonovi nejsou úplně šťastná rodinka. Máma Emma má knihkupectví před krachem, táta Frank je přepracovaný a trpí pod tyranským šéfem, dcera Fay je nešťastná a stydlivá teenagerka a syn Max je sice matematický génius, jenže ho ve škole šikanují. Opravdové trable ale na rodinu teprve čekají, protože Emmu si jako budoucí partnerku vybral sám hrabě Dracula. Ten pošle zlou čarodějnici, aby ji proměnila v upírku, nedopatřením ale změní všechny členy rodiny na příšery. Všichni se tak vydávají po stopách čarodějnice, kterou chtějí donutit, aby jim vrátila jejich původní podobu.

Český trailer filmu Příšerákovi / Happy Family
Milada (Bohemia MP)

Plakát filmu  / MiladaJe s podivem, že jedna z nejvýznamnějších žen naší historie, Milada Horáková, se svého filmového portrétu dočkala až v roce 2017. Režisér a spoluscenárista David Mrnka ho připravoval celých deset let, natočil ho v angličtině a do hlavní role obsadil mezinárodně známou Ayelet Zurer, v dalších úlohách se pak objeví třeba Taťjana MedveckáVica KerekesJaromír DulavaVladimír Javorský nebo Aňa Geislerová. O to větší škoda je, že dosavadní recenze a hodnocení jsou naprosto zdrcující a hovoří o zmatečném příběhu s promarněným potenciálem, nulové historické výpovědi a lehce směšné podívané, kterou umocňují čeští herci mluvící anglicky. Jediné, co většina ohlasů chválí, je vizuální stránka, což je asi trochu málo. Uvidíme, jak si tento ambiciózní snímek povede u publika.

Synopse: JUDr. Milada Horáková (Ayelet Zurer) byla silnou ženou, která ctila morální principy tak silně, že se mnohdy ve svých rozhodnutích řídila spíše svědomím než srdcem, a to i za cenu ohrožení vlastní rodiny i sebe sama. 27. června 1950 byla popravena i přesto, že tehdejší prezident Československé republiky dostal mnoho žádostí o udělení milosti. Ani jedné však nevyhověl a udělal z ženy nejslavnější oběť zvůle komunistického režimu.

Zajímavost: Jana Kánská, dcera Horákové, tvůrcům zpřístupnila nezveřejněné podklady a materiály, osobní dopisy, rodinné fotografie a paměti svého otce.

Teaser k filmu Milada
Lajka (A-Company CZ)

Plakát filmu  / LajkaJak už název napovídá, hlavní hrdinkou českého loutkového sci-fi s muzikálovými prvky je sovětská fenka, která se stala prvním zvířetem, které přistálo na Měsíci. Režisér a scenárista Aurel Klimt si ovšem přimyslel alternativní a řekněme atraktivnější příběh, který by měl upoutat všechny generace. Ohlasy ani komentáře zatím neexistují, což by v tomto případě nemělo vadit, protože česká animátorská škola je dlouhodobě na vysoké úrovni a zrovna tento tvůrce patří k jejím nejvýraznějším představitelům a jeho animace je hodně osobitá a snadno rozpoznatelná. I vzhledem ke krátké stopáži a zajímavě vypadajícímu příběhu se asi vyplatí si snímek najít.

Synopse: Fenka Lajka žije na ruské periferii, kde je odchycena a násilně přeškolena na průkopnici kosmonautiky. Záhy po jejím startu do vesmíru ji následují další a další zvířata, která jím bloudí, až nakonec za pomoci černé díry šťastně obydlí vzdálenou planetu. Jejich harmonické soužití ale naruší první člověk.

Oficiální teaser filmu Lajka

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Můj táta hrdina má poslední šanci si vzpomenout (23.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Citlivý vymítač ďábla hledá znamení víry (11.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Aquaman a ztracené království (11.09.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Ještěr (23.08.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Sedmý Vřískot má nového režiséra (03.08.2023 15:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Amélie z Montmartru a divoký klaun objevují kouzlo romantických komedií (07.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu