Zemřel francouzský herec Jean Rochefort

Vydáno: 09.10.2017 20:13 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Ve věku 87 let dnes zemřel francouzský herec Jean Rochefort, kterého si budou mnozí pamatovat zejména z komedií o velkém blondýnovi nebo z populárních filmů o Angelice.
Jean Rochefort ve filmu Velký blondýn s černou botou / Le grand blond avec une chaussure noireVe věku 87 let zemřela legenda francouzského filmu Jean Rochefort. Z počátku kariéry se objevoval převážně ve vedlejších rolích v historických dobrodružných filmech, jako byla dumasovská Železná maska s Jeanem Maraisem nebo vedle Jean-Paul Belmonda v dobrodružné komedii Cartouche. S Belmondem se pak sešel před kamerou ještě o tři roky později v další komedii Muž z Hongkongu. Nejznámější Rochefortovou rolí je ale postava pařížského policejního úředníka Desgreze z trojice filmů o Angelice (Angelika, markýza andělůBáječná Angelika a Angelika a král).

V 70. letech se Rochefort objevil v celé řadě komedií, jako jsou Život plný malérůVelký blondýn s černou botou a Návrat velkého blondýna, v nichž hrál po boku Pierra Richarda. Začal si ale vybírat i vážnější role. Rochefort získal dvakrát cenu francouzské filmu César za role v historickém filmu Ať začne slavnost... a v psychologickém dramatu Krab-bubeník. Později si ho vybral režisér Terry Gilliam jako Dona Quiota, který ale tehdy z mnoha důvodů nebyl schopen dokončit.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY