Kinopremiéry: Barry Seal plánuje velkou oříškovou loupež a míří k temné věži

Vydáno: 23.08.2017 07:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Z trojice premiér měla být v tomto týdnu nejzásadnější ambiciózní kingovská adaptace fantasy Temná věž, po zdrcujících reakcích ale diváky asi bude více zajímat thriller Barry Seal: Nebeský gauner s Tomem Cruisem v hlavní roli.
Barry Seal: Nebeský gauner (American Made) (CinemArt)

Český plakát filmu Barry Seal: Nebeský gauner / American MadeKriminální thriller je v našich končinách dost těžko "prodejný", protože sice vychází ze skutečné události, tu ale u nás skoro nikdo nezná a jméno muže, který dal filmu název, tak nikomu nic moc neřekne. Diváky tak budou lákat především atraktivně vypadající zápletka a Tom Cruise v hlavní roli. Režii obstaral zkušený Doug Liman, který se bude opírat o akci a pochopitelně i hlavní hvězdu. Tu pak v dalších rolích doplňují třeba Domhnall Gleeson, Jayma Mays nebo Caleb Landry Jones. Ohlasy zatím prakticky neexistují, to ale asi nehraje takovou roli, protože v tuzemsku budou asi odlišné od těch zámořských. O vlas premiéra týdne.

Synopse: Barry Seal (Tom Cruise) je pilotem dopravního letadla a rutina amerických vnitrostátních letů ho dost ubíjí. Proto nadšeně skočí po nabídce muže, z něhož se vyklube agent CIA (Domhnall Gleeson), aby pracoval pod záštitou tajných služeb. Rázem tak Barry začíná přelétávat nad základnami kolumbijských narkobaronů, z nichž pořizuje bohatou fotodokumentaci, která je pro boj s narkomafií nezbytná. Jenže využívá také nabídky druhé strany a společně s fotkami převáží i drogy, zároveň se ale stává informátorem Národní agentury pro boj s drogami. Hraje to tedy na všechny světové strany a jde mu to náramně. Co ale udělá, když se mu jeho domeček z karet jednoho dne zhroutí?

Zajímavost: Při natáčení v kolumbijských Andách se zřítilo letadlo, v němž zemřeli dva lidé a jeden byl vážně zraněn.

Oficiální český trailer filmu Barry Seal: Nebeský gauner / American Made
Temná věž (The Dark Tower) (Falcon)

Český plakát filmu Temná věž / The Dark TowerVelmi dlouho realizovaná adaptace fantasy-westernovo-hororové monstrózní ságy Stephena Kinga byla od počátku velmi ambiciózní a měla rozjet nové filmové a seriálové univerzum. Zároveň také vzbuzovala hodně otazníků, protože nevychází z žádné konkrétní knihy, ale bere si jen některé motivy a zbytek vesměs domýšlí. Právě to je podle drtivé většiny ohlasů zásadní problém a snímek není dobře přijímán, navíc je finanční katastrofou, tudíž je otázka, jak to s výše zmíněnými plány bude dál. Těžko říct, jak moc je finální podoba ta, kterou chtěl režírující Nikolaj Arcel, jemuž asi hodně "pomáhalo" studio. Kontroverze vzbudilo i obsazení Idrise Elby, který vůbec nesplňuje představy čtenářů o hlavní roli charismatického a tajemného pistolníka, jeho antagonistu ztvárnil Matthew McConaughey. Uvidíme, jak si film povede u nás, pro fandy nejslavnějšího spisovatele současnosti, ale asi půjde o záležitost, kterou nebudou chtít nikdy vidět.

Synopse: Roland Deschain (Idris Elba), poslední z řádu rytířů, vede odvěkou bitvu s Walterem O'Dimem, známým též jako Muž v černém (Matthew McConaughey) a je odhodlán mu zabránit ve zničení Temné věže, která svou existencí drží pohromadě celý vesmír. Dobro a zlo se tak ocitají v dalším konfliktu, který rozhodne o osudu všech světů, protože Roland je jediným, kdo je schopen Temnou věž před Mužem v černém ochránit.

Zajímavost: Roland je v knižní předloze běloch, nikoli černoch.

Český trailer filmu Temná věž / The Dark Tower
Velká oříšková loupež 2 (The Nut Job 2: Nutty by Nature) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Velká oříšková loupež 2 / The Nut Job 2: Nutty by NaturePokračování kanadsko-americko-jihokorejského animáku by se spíše hodilo na video než na plátna kin. Už z trailerů i plakátu je jasné, že rozpočet byl menší a cílí se jen a pouze na dětského diváka, protože příběh bude dost předvídatelný a humor asi také nebude příliš nápaditý. O režii a částečně i scénář se postaral nepříliš zkušený Callan Brunker, to je ale spíše informace tzv. pro pořádek, protože režie je v tomto případě to poslední, co diváka zajímá. Ten tuzemský má navíc smůlu, že kvůli povinnému dabingu přijde o zajímavé originální hlasové obsazení, což je asi to jediné, na co by šlo lákat. Premiéra, která bez dětí postrádá smysl.

Synopse: Veverčák Bručoun s přáteli se těší relativně klidnému životu ve svém domově. Ten se ale kvůli plánované výstavbě pochybného zábavního parku chystá zbourat starosta Oakton City. A to rozhodně nemůže Bručoun nechat jen tak, takže se pouští do boje s mocnými a všehoschopnými.

Oficiální český trailer filmu Velká oříšková loupež 2 / The Nut Job 2: Nutty by Nature
 



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY