Kinopremiéry: Zrození zla v podobě Anabelle, Emoji a Andreje Babiše

Vydáno: 09.08.2017 07:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Z trojice aktuálních premiér nejvíce zaujme horor Annabelle 2, který se těší dobrým ohlasům a mohl by být černým koněm sezóny. Rodiny s dětmi určitě nepřehlédnou ani Emoji ve filmu, které nahlížejí do světa mobilních aplikací.
Annabelle 2: Zrození zla (Annabelle: Creation) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Annabelle 2: Zrození zla / Annabelle: CreationHoror, který je součástí jakéhosi miniuniverza, do něhož patří především dva díly V zajetí démonů, na první pohled může vypadat jakožto laciná snaha o rychlý finanční zisk bez větších ambicí. Částečně je to pravda, nicméně detailnější náhled nám tentokrát odhalí, že bychom tu mohli mít co dělat s něčím trochu víc než jen zapomenutelnou a nevydařenou žánrovkou. Režii totiž obstaral talentovaný švédský tvůrce David F. Sandberg, a především ohlasy a komentáře jsou na žánr dost spokojené a hovoří o hodně dobrém hororu, který má co nabídnout a z dlouhé řady sobě podobných se jednoznačně vymyká. Uvidíme, jaké budou tuzemské recenze, každopádně komerčně úspěšný horor letošnímu létu zatím chybí a tohle by mohl být ten největší favorit na tento titul. Premiéra týdne.

Synopse: Několik let po tragické smrti své dcerky přijmou výrobce panenek a jeho manželka do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se ovšem stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek.

Oficiální český trailer filmu Annabelle 2: Zrození zla / Annabelle: Creation
Emoji ve filmu (The Emoji Movie) (Falcon)

Český plakát filmu Emoji ve filmu / The Emoji MovieDobrodružná animovaná komedie demonstruje současnou krizi Hollywoodu, který při vidině jakéhokoli vyššího zisku zfilmuje úplně všechno. V tomto případě si vybral svět mobilních telefonů a tzv. smajlíků (chcete-li emotikonů) a každému musí být zcela jasné, že podobný snímek opravdu nemá větší ambice než vytáhnout z peněženek rodičů co nejvíc peněz, a to i na následném merchandisingu. O filmu samotném toho o moc víc napsat nejde. To, že režii obstaral neznámý Anthony Leondis, asi není úplně podstatné a seznam originálních dabérů je taktéž zbytečný, protože v tuzemských kinech pochopitelně poběží české znění. Recenze sice snímek sbírá dost špatné (ta naše není výjimkou), v pokladnách kin si ale vede dost slušně, takže hlavní účel je splněn. Premiéra, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: V mobilní aplikaci pro textové zprávy se ukrývá Textopolis, bujná metropole, v níž žijí Emoji v naději, že se jednou do nějaké zprávy dostanou. Každý z nich má jeden výraz, pouze smajlík jménem Gene je vícevýznamový. To je ale problém, Gene se tudíž rozhodne stát "normálním", v čemž mu chtějí pomoci Hi-5 a nechvalně proslulá hackerka Jailbreak. Společně se vydávají na cestu skrz aplikace, které jsou každá svébytným světem, aby našli Kód, který může Gena opravit. Jenže co když začne hrozit nebezpečí celému telefonu?

Zajímavost: Původní název filmu zněl Emojimovie: Express Yourself.

Český trailer filmu Emoji ve filmu / The Emoji Movie
Selský rozum (D1film)

Plakát filmu  / Selský rozumDokumentární film nevstupuje do široké distribuce jako takové, ale každý, kdo má zájem o jeho promítání, se musí zaregistrovat na jeho stránkách a posléze se domluvit, kdy a kde bude promítán. Jasné je, že reakce vzbudí kontroverzní, protože režijní dvojice Zuzana Piussi a Vít Janeček si v něm vzala na paškál bývalého ministra financí a pravděpodobného budoucího premiéra Andreje Babiše, kterého v něm moc nešetří a pokouší se odhalit zákulisí jeho podnikání i politického myšlení a jednání, což se samozřejmě jeho příznivcům líbit nebude. O kvalitách filmu asi netřeba hovořit, protože sdělení je mnohem důležitější, zda ale potřebně zarezonuje společností, je otázka do diskuze. Zájemci tedy nechť zkusí pořádně prohledat program svého oblíbeného klubového kina.

Synopse: Téměř tříletý sběr materiálu na českém venkově, zkoumání toho, čím žijí zemědělci a podnikatelé v této oblasti, jak a proč fungují dotace, proč se některé plodiny pěstují více a jiné méně a proč v posledních letech ubylo chovů zvěře a jaké to má důsledky na na produkci potravin, nakonec vedl na zaměření na aktivity Andreje Babiše a také na jeho politickou činnost. Ta se stává jedním z nejvíce určujícíh faktorů pro českou krajinu, podnikatelské prostředí a brzy také nejspíš pro celý stát.

Originální trailer filmu Selský rozum


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY