Box Office: Já, padouch 3 bez konkurence

Vydáno: 03.07.2017 07:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Třetí pokračování animáku Já, padouch nemělo konkurenci na přelomu června a července, kdy se Američané chystají slavit Den nezávislosti. Dobře si vedl i Baby Driver, zatímco The House propadnul.
Fotografie z filmu Já, padouch 3 / Despicable Me 3Premiérový Já, padouch 3 podle očekávání bral první místo, když otevřel za silných 72,4 milionu. To je skoro o 20 milionů lepší otvírák než v případě pixarovských Aut 3, která před dvěma týdny otevřela za 53,5 mil. Já, padouch je tak zatím nejlepším otvírákem pro animovaný film. Nicméně ve srovnání s ostatními díly série, kam musíme počítat i spin-off Mimoni, kteří před dvěma roky otevřeli za 115 milionů, jde o třetí nejlepší výsledek. Já, padouch 3 zaostal za Já padouch 2 o skoro 10 milionů. 

Na druhém místě se umístíl nový snímek Edgara Wrighta Baby Driver, který překvapil, když otevřel za solidních 20,5 milionů. Jde o bezkonkurenčně nejlepší otvírák pro Edgara Wrighta, který je skoro dvakrát lepší než v případě jeho dosud nejlepšího otvíráku, který držel jeho Scott Pilgrim proti zbytku světa, který otevřel za 10,5 mil. před sedmi lety. 

Fotografie z filmu  / Baby DriverTrojka patří Transformers: Poslední rytíř, který po dvou víkendech své tržby doma zaokrouhlil na 102 milionů. S tržbami ze světa to pak dělá už 430 milionů. Čtvrtá Wonder Woman je už nejlepším snímkem DCEU, když její domácí tržby (cca 347 mil.) překonaly i tržby konkurenčního DCEU snímku Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (cca 330 mil.). Celosvětově pak už WW překonala hranici 700 milionů a brzy se v tomto měřítku zařadí za druhé Strážce Galaxie na čtvrté nejlepší letošní místo.

Až jako šestá skončila třetí novinka, eRková komedie s Willem Ferrellem Hráčské doupě, která otevřela jen za 8,7 milionů. Na osmé místo se vyšplhal Oklamaný, který otevřel minulý víkend jen ve čtyřech kinech.

Příští víkend pak bude patřit novému Spider-Manovi

BOX OFFICE: VÍKEND OD 30. ČERVNA 2017

 1. Já, padouch 3 72,4 mil. (novinka)
 2. Baby Driver 20,5 mil. (novinka)
 3. Transformers: Poslední rytíř 17 mil.
 4. Wonder Woman 16,1 mil.
 5. Auta 3 9,5 mil.
 6. Hráčské doupě 8,7 mil. (novinka)
 7. 47 Meters Down 4,7 mil.
 8. Oklamaný 3,2 mil.
 9. Mumie 2,7 mil.
10. Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta 2,4 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY