Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Top 10: Sejměte si svého mimozemšťana!

Top 10: Sejměte si svého mimozemšťana!

Vydáno: 16.03.2011 19:04 v sekci Články | Žebříčky - Kateřina Samková | foto: 1996 Warner Bros. Pictures

Nevíte, co byste dělali, kdyby vám na zahradě přistál nějaký ten zelený mužíček z vesmíru? Nezoufejte, právě proto jsme sepsali tento seznam deseti nejúčinnějších zbraní, které by se vám v případě mimozemské invaze mohly hodit.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Možnost přistání mimozemšťanů na naší planetě inspiruje filmaře od nepaměti. V některých filmech jsme měli štěstí a návštěva z vesmíru je přátelská a chce nám pomáhat (Superman), nebo se na Zemi ztratila a nemůže se dostat domů (E.T. Mimozemšťan), letěla náhodou kolem a rozbila se jí loď (District 9), chce si tu prostě v klidu žít a pojídat kočky (Alf) nebo si aspoň užít pořádně ujetou party (Rocky Horror Picture Show). Případně jsme těmi návštěvníky my a mělo by být spíše starostí oněch mimozemšťanů, co udělají s námi, aby nedopadli špatně (Avatar). Bohužel ale případy, kdy hosté z vesmíru nemají s lidstvem zrovna ty nejlepší úmysly, výrazně převládají, a proto je třeba se připravit na nejhorší. Co kdyby se to, co vidíme na plátně, opravdu stalo? Pojďme se tedy inspirovat hollywoodskými scenáristy a zjistit, co by bylo nejlepší použít na naši obranu - či případný atak, protože nejlepší obranou je přece útok - v případě přistání mimozemského talíře na naší zahradě.
NEBEZPEČÍ SPOILERŮ: Článek obsahuje zásadní informace k rozuzlení některých filmů, čtěte tedy pouze na vlastní nebezpečí.
10. Vogonská poezie
Pokud se chcete někoho zbavit dlouhou a velmi bolestivou smrtí, přivažte ho k židli a sežeňte si nejbližšího Vogona s jeho knihou básní. Přestože jsou vogonské básně až třetí nejhorší ve vesmíru (druhou je poezie Azgothů z planety Kria a ta úplně nejhorší zanikla spolu se svou tvůrkyní Paulou Nancy Millstone Jenningsovou při zkáze planety Země), jde o velmi krutý způsob popravy jakéhokoliv živého tvora. Doporučuje se také jako vhodný způsob mučení vězňů.
Negativa: Vogoni by sice zneškodnili mimozemšťany, ale pravděpodobně by jejich recitace nenechala bez následků ani samotné lidstvo.
Vyzkoušeno: Stopařův průvodce po galaxii (2005)

9. Atomová bomba
Když se nad vaším domem (New Yorkem, Los Angeles, Washingtonem a podobnými místy) objeví obří nepřátelský létající talíř a odstřelování konvenčními zbraněmi zrovna nepomáhá, asi každého napadne zkusit atomovou bombu. Bohužel pro lidstvo mimozemské koráby bývají vybaveny silnými štíty a jen zřídkakdy se je podaří prorazit. Je tedy většinou nutné bombu dopravit buď přímo do útrob mateřské lodi, případně ji použít přímo k likvidaci tvorů, když opustí bezpečný úkryt, nebo rovnou na jejich domovské planetě.
Negativa: V případě použití přímo na Zemi její radioaktivní zamoření. Doporučuje se tedy používat spíše v otevřeném vesmíru.
Vyzkoušeno: Hvězdná brána (1994), Hvězdná pěchota (1997), Den nezávislosti (1996 - nutno podotknout, že v tomto případě zbraň z výše uvedených důvodů nezabrala)

8. Prkno s hřebíkem
Kdyby se náhodou stalo, že by na Zemi panoval jednou navždy světový mír a všechny zbraně by byly spáleny nebo jinak zničeny (protože už by samozřejmě nebyly potřeba), nezbude pak v případě mimozemské invaze moc možností, jak se bránit. Střílet není čím, takže nezbývá než se poohlédnout po nějaké náhradě - třeba po prknu se zatlučeným hřebíkem. Je to sice sázka do loterie, ale něco lepšího na té pacifistické planetě jen stěží najdete a třeba se jednoocí ufouni leknou a utečou (taky byste nechtěli riskovat ztrátu jediného oka). Zvlášť když se jejich protivníkem stane hospodský Vočko.
Negativa: Funguje hlavně jako moment překvapení, sami odlétající mimozemšťané řekli, že se vrátí s větším prknem a větším hřebíkem a lidstvo bude koukat.
Vyzkoušeno: Simpsonovi (1991, série 3, epizoda 7 - speciální čarodějnický díl Opičí pracka)

7. Voda
Nezabere sice na všechny rasy ve vesmíru, většina mimozemšťanů se samozřejmě třeba běžně myje, nebo dokonce do bazénu klade svoje zámotky, ale za pokus to určitě stojí. Pokud vám tedy na zahradě přistanou mimozemšťané a vy zrovna nebudete mít po ruce atomovku, Vogona ani prkno s hřebíkem, zkuste na ně překlopit kýbl s vodou nebo je postříkat hadicí. Může se stát, že to zafunguje, a vždycky je lepší zkusit aspoň něco než později trpce litovat, že?
Negativa: Zabírá jen na velmi omezenou množinu vesmírné havěti.
Vyzkoušeno: Znamení (2002), Četník a mimozemšťané (1979)

6. Světlo
Kromě vody není od věci z dalších živlů vyzkoušet také světlo. Pokud invaze proběhne za bílého dne, asi ani nemá cenu tuto zbraň vůbec zkoušet, ale pokud mimozemšťané přistanou za nejtemnější noci, na odlehlé louce při novu, možná jim opravdu světlo neprospívá. Rozhodně, pokud nemáte nic lepšího po ruce, na ně zkuste alespoň posvítit baterkou, loučí nebo třeba reflektory od auta. Až se z eMZáků začne kouřit, na kůži jim vyskáčou hnisavé boláky a ti méně odolní třeba rovnou vysublimují, budete se možná divit, jak jednoduché bylo je porazit.
Negativa: Určitě nezabere na tvory provádějící invazi ve dne.
Vyzkoušeno: Černočerná tma (2000)

5. Plamenomet
Občas není na škodu se vykašlat na vymýšlení složitých taktik a zapeklitých plánů a prostě vzít starý dobrý plamenomet a do návštěvy z vesmíru se pustit pěkně z horka a na férovku muž proti mu... ehm... ufounovi. Navíc, co si budeme povídat, nic nevypadá tak cool, jako když odděláte velkou slizkou potvoru pěkně tváří v tvář velkou železnou zbraní. Pokud je navíc vetřelec například z ledové planety nebo nemá rád světlo, účinek bude o to větší a efektnější.
Negativa: Nehodí se na obranu proti invazi prováděnou letecky a také proti mimozemšťanům z azbestu.
Vyzkoušeno: Věc (1982), série Vetřelec)

4. Chřipka a jiné nemoci
Je jedno, jestli mimozemšťany posypete antraxem, plivnete na ně streptokoka nebo třeba kýchnete obyčejnou rýmu. Pokud jsou naši návštěvníci na Zemi opravdu poprvé a jejich civilizace se geneticky i vývojově liší od té naší, je dost pravděpodobné, že nebudou imunní vůči pozemským bakteriím a virům, a pokud na ně nějaký zákeřný mikroorganismus skočí, můžou si to taky pěkně odskákat. A co teprve jim píchnout třeba pravé neštovice...
Negativa: Těžko realizovatelné, pokud návštěva přijede ve skafandrech nebo provádí leteckou invazi.
Vyzkoušeno: Válka světů (1953, 2005)

3. Počítačový virus
Pokud z jakéhokoliv důvodu selže některá z metod použitelná v boji tváří v tvář (například chřipka nebo plamenomet), je třeba dostat se na kobylku samotné technice, ve které eMZáci přiletěli. Přestože mají cizinci nejmodernější technologie a dokázali vymyslet stroje, které překonají tisíce světelných let, vždycky se dá v systému najít nějaká díra a to by nebylo lidstvo lidstvem, kdyby ji nedokázalo najít a hacknout. Inu, Češi, snažte se!
Negativa: Možné problémy kompatibility našich a mimozemských počítačů.
Vyzkoušeno: Den nezávislosti (1996)

2. Arnold Schwarzenegger
Ultimátní zbraň proti všemu živému i neživému. Nepotřebuje ani žádné další zvláštní zbraně do ruky, dokáže si poradit jen s tím, co najde v džungli, a porazit dokonce i mimozemšťana-chameleona, kterého není snadné vidět. Určitě by si dokázal poradit i s několikanásobnou přesilou (nejen sportovních lovců lidí) a s nějakou tou střelnou výbavičkou třeba i s celou mimozemskou flotilou.
Negativa: Arnold se dal před osmi lety na politiku. Ale guvernérem už není, tak třeba by práci ultimátní zbraně rád znovu vzal.
Vyzkoušeno: Predátor (1987)

1. Píseň Indian Love Call
Kdyby náhodou (ale opravdu jen náhodou, jinak si to nedovedu představit) Arnold zklamal, poslední šancí je pustit na plné pecky nějakou šílenou písničku. Jako třeba Indian Love Call od Slima Whitmana (pokud nezabere, tak z dalších kousků by stálo za to zkusit třeba něco od Michala Davida, zejména na intelektuálně zaměřené ufouny, nebo třeba Když se načančám od Heidi Janků). Hudba je sice univerzální řečí, ale ta špatná dokáže neuvěřitelné věci, v tom nejhorším slova smyslu. Zkuste si sami sebe představit přivázaní k židli, jak vám někdo pouští na plné pecky do uší Lunetiky. Nepraskla by vám z toho hlava?
Negativa: Těžko dopředu odhadnout, jaká hudba opravdu zabere, nevkus hýbe vesmírem.
Vyzkoušeno: Mars útočí! (1996)


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Sbohem, Apollo! (03.02.2024 06:36 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Téma: Ridley Scott je stále bez Oscara (28.05.2023 10:30 v Články | Publicistika)
- John McTiernan chystá nový film (04.10.2022 16:20 v Novinky | Zprávy)
- Predátor vs indiáni ve filmu Prey (08.06.2022 11:30 v Novinky | Trailery)
- Neill Blomkamp by mohl režírovat Gran Turismo (28.05.2022 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Fede Alvarez natočí nového Vetřelce (05.03.2022 18:30 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel Alan Ladd jr. (03.03.2022 14:46 v Novinky | Zprávy)
- Box office: Jackass porazil Moonfall (07.02.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- Stroj času: Pavučina snů - film, který nikoho nepotěšil (30.01.2022 10:30 v Recenze | Stroj času)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2021 opustily (22.12.2021 16:00 v Novinky | Zprávy)
- Ridley Scott připravuje Vetřelce i Blade Runnera (23.11.2021 10:09 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Shyamalanův Čas vše prozradil v traileru, samotný film nic víc nenabízí (20.08.2021 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Chris Pratt cestuje do budoucnosti ve Válce zítřka (10.07.2021 12:00 v Recenze | Za horizontem)
- Zemřel herec Yaphet Kotto (16.03.2021 15:08 v Novinky | Zprávy)
- Box office: Wonder Woman zůstává na vrcholu (11.01.2021 07:30 v Komentáře | Box office)
- Box office: Wonder Woman si udržela prvenství (04.01.2021 07:30 v Komentáře | Box office)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2020 opustily (22.12.2020 13:46 v Novinky | Zprávy)
- Téma: série Vetřelec seřazená od nejhoršího k nejlepšímu (05.12.2020 12:00 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu