Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 17. týden

Kinopremiéry: Neznámá dívka utíká z kruhu a míří do zahradnictví

Vydáno: 26.04.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Těsně před pálením čarodějnic si můžete v kinech vybrat ze sedmi novinek, které jsou příjemně zkombinované a různorodé. Nejvíc diváků asi zaujmou sci-fi thriller The Circle, úspěšný horor Uteč a první díl trilogie Zahradnictví.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
The Circle (The Circle) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu The Circle / The CircleSci-fi thriller, který vznikl v koprodukci USA a Spojených arabských emirátů, vypadá dle synopse trochu tajemně a je velmi těžké odhadovat, jakým směrem se bude ubírat. Divákům příliš nepomůže ani jméno režiséra a spoluscenáristy, jímž je neznámý, nicméně hodně zajímavý James Ponsoldt, který vycházel z románu Davea Eggerse, s nímž také napsal scénář. Největším tahákem tak je mimo samotné zápletky obsazení ústředních rolí, které si zahráli stálice Tom Hanks, jenž tu možná nebude úplně za typického "klaďase" a mladá hvězda Emma Watson, pro kterou zase bude tento snímek v krátké době dalším testem její tzv. star power. Uvidíme, jak to celé dopadne a jaké budou ohlasy, které zatím neexistují. Přesto premiéra týdne.

Synopse: V úchvatné a největší high-tech společnosti The Circle neexistuje problém, který by nešlo vyřešit, protože její technologie mají moc změnit svět. Právě do této firmy nastupuje mladá a ambiciózní Mae (Emma Watson), která si tak plní sen. Šéf a zakladatel celé korporace (Tom Hanks) je vizionář, který touží po ráji na Zemi a dokonalém světě. Jeho receptem je naprostá otevřenost, transparentnost všech lídí, sdílení a sledování. Mae se naprosto nadšeně vrhá do experimentu, který by štěstí a pokrok v Circle mohl rozšířit do celého světa. Současně s tím ale potkává tajemného muže. Stane se její život pohádkovým snem, nebo dostane příchuť hororové noční můry? A dokáže Mae najít z kruhu cestu ven?

Zajímavost: Poslední roli svého života tu ztvárnil nedávno zesnulý Bill Paxton.

Český trailer filmu The Circle / The Circle
Uteč (Get Out) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Uteč / Get OutSe zpožděním, ale přece se do tuzemských kin dostává jeden z komerčně nejúspěšnějších filmů prozatímního roku. Veliké překvapení způsobil tento hodně levný mysteriózní horor ve své domovině ani ne tak výdělky, jako spíše svou kvalitou, která je podle ohlasů značná a tento kousek by rozhodně neměl zapadnout. Pro zdejšího diváka ovšem půjde o jednu velkou neznámou, protože v zámoří velmi populárního komika a zde debutujícího režiséra Jordana Peeleho u nás nikdo moc nezná a podobně je na tom i obsazení, v němž ústřední úlohy sehráli Daniel Kaluuya a Allison Williams, jedinou povědomou tváří je Catherine Keener. Hodně spokojené recenze a jakýsi hype, který se kolem filmu vytvořil, by do kin ovšem mohly přilákat hodně diváků a tato žánrovka, která je svéráznou reakcí na rasismus, by nemusela zůstat pozadu.

Synopse: Rose (Allison Williams) je sice bílá jako stěna a její přítel Chris (Daniel Kaluuya) zase černý jako noc, to ale vůbec nikomu nevadí. Roseini rodiče jsou na chlapce velmi milí a trápí je jen to, že si čas od času zapálí. Psycholožka Missy (Catherine Keener) mu navíc nabídne, že ho zlozvyku zbaví pomocí hypnózy. Jenže proč se dva černí zaměstnanci sanatoria chovají tak divně? A proč se zvláštně projevuje i další černý muž, který během víkendu dorazí na návštěvu? Podivných událostí začne přibývat a Chrisovi najednou začne jít o život.

Zajímavost: Film byl natočen za osmadvacet dní.

Oficiální český trailer filmu Uteč / Get Out
Personal Shopper (Personal Shopper) (Artcam)

Český plakát filmu Personal Shopper / Personal ShopperPodle prvních komentářů se bude francouzsko-německý thriller hodnotit pravděpodobně hodně rozporuplně. A asi se není co divit, protože jeho režisérem a scenáristou je Olivier Assayas, jehož filmy jsou tak vesměs přijímány. Tentokrát smísil klasický thriller s duchařským dramatem, což rozhodně vypadá zajímavě, výsledek ale zapůsobí na každého jinak. Svou roli určitě sehraje i to, že titulní úlohu získala Kristen Stewart, která publikum taktéž rozděluje. Je tedy jasné, že tohle nebude premiéra, kterou bude moci jednoznačně doporučit, nebo naopak zavrhnout. Svého diváka si ale nepochybně najde.

Synopse: Mladá Američanka Maureen (Kristen Stewart) se živí jako nákupčí oblečení pro médii obletovanou celebritu. Svůj volný čas tráví v podivném opuštěném domě. Je opravdu schopna komunikace s dušemi zemřelých, jak se o ní povídá?

Zajímavost: Část filmu se natáčela v Praze.

Český trailer filmu Personal Shopper / Personal Shopper
Neznámá dívka (La fille inconnue) (Film Europe)

Český plakát filmu Neznámá dívka / La fille inconnueBelgicko-francouzský kriminální thriller je určen milovníkům náročnějších, a především autorských filmů a také těm, kteří si potrpí na velká, byť evropská jména. Jde totiž o další režijní a scenáristický počin oblíbených (ale i neoblíbených) bratrů Jeana-Pierrea Dardenna a Luca Dardenna. To tedy znamená, že očekávat můžete silný sociální podtón, důraz na příběh, pomalé tempo a silnou hlavní hrdinku. Tu ztvárnila téměř neznámá Adèle Haenel. Pokud patříte mezi fanoušky sourozeneckého tvůrčího dua, nic vás nepřekvapí a nejspíš budete spokojeni, pokud je naopak nemusíte, tento film vám k nim cestu rozhodně neotevře. Premiéra pro znalejší publikum.

Synopse: Jenny (Adèle Haenel) je mladá lékařka, která provozuje praxi po svém starém a nemocném mentorovi. Momentálně se chystá na velký kariérní skok v podobě přestupu na prestižní oddělení významné kliniky. Když se jednoho večera rozezní v její ordinaci zvonek, nereaguje, protože má dost práce s nejistým Julienem (Olivier Bonnaud), který u ní vykonává praxi. Ráno se dozví, že neznámá, kterou nepustila dovnitř, byla opodál nalezena mrtvá, nejspíš zavražděna. Hnána výčitkami svědomí se Jenny pokouší vypátrat její identitu, ráda by ale odhalila i pachatele celého činu.

Zajímavost: Haenel je dlouholetou fanynkou tvůrců, takže účinkováním v jejich filmu si splnila sen.

Český trailer filmu Neznámá dívka / La fille inconnue
Nocturama (Nocturama) (Film Europe)

Český plakát filmu Nocturama / NocturamaPo přečtení synopse francouzsko-belgicko-německého thrilleru nebude divák moc moudrý a naopak se může cítit dost zmaten. Příliš mu asi nepomůže ani jméno režiséra a scenáristy Bertranda Bonella, jehož moc lidí nezná a podobně je na tom i obsazení, v němž se nějaká povědomá tvář dá očekávat jen stěží. Na jednu stranu je to ale asi dobře, protože nemnoho ohlasů krom toho, že chválí vizuální stránku, upozorňuje na to, že čím méně toho divák o filmu ví, tím je působivější. Premiéra pro ty, co rádi trošku filmově experimentují.

Synopse: Ráno v Paříži začíná několik mladých lidí provádět podivný balet v labyrintu zdejšího metra a ulic. Vypadají, že mají nějaký plán a jejich pohyby jsou přesné a téměř nebezpečné. Stahují se k jednomu bodu, obchodnímu domu právě ve chvíli, kdy zavírá. Začíná noc.

Zajímavost: Scéna v metru se natáčela tzv. guerilla stylem.

Český trailer filmu Nocturama / Nocturama
Ederly (Ederly) (3Kino)

Plakát filmu Ederly / EderlyPolské komediální krimidrama, které vstupuje do širší distribuce v rámci čtvrtého ročníku přehlídky filmů tzv. visegrádské čtyřky, je minimem dostupných komentářů přirovnáváno k absurdním a kafkovským dramatům, což mnohé napovídá. Jeho režisérem i scenáristou je zkušený, leč u nás neznámý Piotr Dumała, jenž hlavní úlohy svěřil podobně neznámým Mariuszi Bonaszewskimu a Aleksandře Poplawské. O snímku, který si musíte najít ve svých oblíbených klubových kinech, a jehož uvedení bude nejspíš značně limitované, toho už o moc víc napsat nejde.

Synopse: Muž jménem Slow přijíždí do městečka Ederly, kde se zastavil čas a zdá se, že se tam žije na pomezí reality a snu. S místním farářem je domluven na opravě oltáře, jenže chlapec, kterého potká, mu vyhýbavě odmítá popsat cestu na faru a jako místo k přespání ho odkáže na rodinný domek, v němž přebývá staromódní rodina. Otec této rodiny je přesvědčen, že Slow je jeho starší syn, který se po letech vrátil domů. Když Slow navíc potká faráře, zjistí, že oltář je dávno opraven, a aby toho nebylo málo, je rázem obviněn z vraždy, kterou vyšetřují dva podivní policisté.

Originální trailer filmu Ederly / Ederly
Zahradnictví: Rodinný přítel (CinemArt CZ)

Plakát filmu  / Zahradnictví: Rodinný přítelPrvní část trilogie, která předchází veleslavné komedii Pelíšky a jejíž další dva díly uvidíme v průběhu roku, má jednoznačně divácký potenciál. Láká na známou značku, režii obstaral oblíbený Jan Hřebejk, scénář, který je do značné míry autobiografický, napsal Petr Jarchovský a exkluzivní je i obsazení, v němž se objeví Ondřej Sokol, Aňa Geislerová, Martin Finger, Jiří Macháček, Klára Melíšková nebo Lenka Krobotová. Důležité je ale upozornit na to, že nepůjde o komedii, nýbrž o zřejmě hutné drama a později i rodinnou ságu, která se odehrává v průběhu historicky bouřlivých dvaceti let. Věřme, že tentokrát si pravidelně spolupracující dvojice připíše kvalitativní úspěch, i když stopáž dosahuje na naše poměry neobvyklých sto třiceti minut. Potenciální divácký hit.

Synopse: Ve čtyřicátých letech za německé okupace čekají tři mladé ženy a dvě děti na návrat svých vězněných mužů a otců. Válkou vynucenému společenství obětavě pomáhá rodinný přítel a lékař Jiří. Je nicméně jasné, že celosvětové běsnění poznamená i vztahy v této zvláštní rodině.

Zajímavost: Scény v zahradnictví byly natáčeny v zámku Veltrusy.

Oficiální trailer filmu Zahradnictví: Rodinný přítel

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Joker: Folie à Deux (10.04.2024 14:00 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Audiovizuálně uchvacující Opičí muž je nadějnou režijní prvotinou (06.04.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Nežádoucí opičí muž se vydává za hranice Evropy (03.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2024 (01.04.2024 12:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Film Její tělo o pornoherečce Absolonové je příběhem o honbě za úspěchem (17.11.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Vládcové nebes (10.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Stvořitel Tlapkové patroly nerozdýchal hadí plyn (27.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Želvy Ninja a Rambo spustili mutantí chaos (02.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu