Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 14. týden

Kinopremiéry: Strážci vesmíru putují za tučňáky a vyznávají raw stravu

Vydáno: 05.04.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Snímky, které tento týden rozšíří programy kin, nevypadají na první pohled úplně lákavě, protože povětšinou jde o evropské žánrovky určené náročnějšímu publiku. Mezi nimi se vymyká nová verze kdysi slavných Strážců vesmíru

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Power Rangers: Strážci vesmíru (Power Rangers) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Power Rangers: Strážci vesmíru / Power RangersCelovečerní verze seriálu, který byl na vrcholu popularity v devadesátých letech minulého století, je dalším příkladem návratu ke slavným značkám. Co od ní ale čekat, je velkou záhadou, protože její výroba byla svěřena vesměs neznámým jménům. Režii obstaral Dean Israelite, který do hlavních rolí obsadil pětici začínajících herců a jedinými povědomými tvářemi tak zůstávají Elizabeth Banks a Bryan Cranston. Dosavadní ohlasy a recenze se pohybují někde na úrovni lehkého nadprůměru a hovoří o tom, že film vlastně nemá větší ambice a navazuje přesně tam, kde seriál skončil, což znamená, že jde spíš o dětskou zábavu. I přesto premiéra týdne.

Synopse: Městu Angel Grove a celému světu hrozí zničení od mimozemských bytostí. Pětice teenagerů Jason (Dacre Montgomery), Kimberly (Naomi Scott), Billy (RJ Cyler), Zack (Ludi Lin) a Trini (Becky G.) brzy pochopí, že právě oni jsou vyvoleni k tomu stát se mimořádnými bojovníky a zachránit planetu. Aby to ale udělali, musí vyřešit vlastní životní problémy a spojit se jako Strážci dřív, než bude pozdě.

Zajímavost: Jde o vůbec první film z Power Rangers univerza, který obdržel rating PG-13, ty dosavadní měly pouze PG.

Český trailer filmu Power Rangers: Strážci vesmíru / Power Rangers
Putování tučňáků: Volání oceánu (L'empereur) (Aerofilms)

Český plakát filmu Putování tučňáků: Volání oceánu / L'empereurPo dvanácti letech přichází pokračování oslavovaného uměleckého dokumentu o životě tučňáků na Antarktidě. Dobrou zprávou je, že k režii se vrátil Luc Jacquet, který tentokrát krom dalších osudů tučňáků láká na nejmodernější technologie, neboť natáčel v rozlišení 4K a pomáhal si i ponorkami a drony. Podle minima ohlasů se jeho úsilí vyplatilo, neboť výsledek je prý znovu opojný, záběry krásné přírody jsou naprosto fascinující a také titulní tučňáci jsou zcela sympatičtí. Pro milovníky podobných dokumentů tedy jasná volba, jejíž český komentář obstaral Tomáš Hanák.

Synopse: Malý tučňák se na Antarktidě připravuje na svou první cestu k moři. Tak jako každý tučňák i on naslouchá tajemnému volání, které ho vábí na dalekou pouť do neznáma. V zásadních chvílích dospívání mu jsou oporou matka a moudrý otec, který díky svým zkušenostem a autoritě dodává odvahu i dalším členům skupiny a pomáhá jim čelit těžkostem a nástrahám.

Český trailer filmu Putování tučňáků: Volání oceánu / L'empereur
Raw (Grave) (Film Europe)

Plakát filmu Raw / GraveFrancouzsko-belgický psychologický horor provází velmi zajímavá kampaň, která se odvolává na to, že divák má co dělat s velmi brutálním, nekompromisním a naturalistickým děsivým snímkem, že slabší povahy u něj omdlévají, že jde o naprosto skandální počin. Pravda asi tak žhavá nebude, protože tuzemské ohlasy nejsou úplně nadšené, ty zahraniční jsou na tom ale o něco lépe, takže zatím těžko soudit. Jasné ovšem je, že celovečerní debut Julie Ducournau, v němž se objevují u nás neznámí herci, možná zhlédnou i ti, kteří jinak o evropský "art" vůbec nezavadí a pro tuzemského distributora půjde o jeden z jeho dosud nejnavštěvovanějších filmů. Uvidíme.

Synopse: Justine (Garance Marillier) pochází z vegetariánské rodiny. V šestnácti letech odchází na veterinární školu, kde už studuje její starší sestra. Při jedné z epizod šikany je ovšem donucena jíst syrové maso, což křehkou dívku od základu změní a probudí v ní spící monstrum.

Zajímavost: Při promítání ve Švédsku opustilo kino třicet lidí - dvěma se udělalo slabo a skoro omdleli a někteří utíkali na toalety zvracet.

Český trailer filmu Raw / Grave
Noční směna (Late Shift) (Pannonia Entertainment)

Český plakát filmu Noční směna / Late ShiftNejvětším lákadlem švýcarsko-britského thrilleru by měla být možnost diváků pomocí mobilních aplikací zasahovat do jeho děje a rozhodovat o některých událostech. Podle nemnoha ohlasů jde ale o trochu nafouknutou bublinu, protože to, o čem publikum rozhoduje, prý není tak zásadní a na celkovou pointu to nemá žádný vliv, přesto by mělo jít o hodně zajímavou a netradiční zkušenost. Debutující režisér a spoluscenárista Tobias Weber tak poměrně chytrým způsobem dokázal oživit jinak tuctově vypadající žánrovku, která by díky divácké interakci měla trošku vyčnívat z řady. I v tomto případě platí, že v hlavních rolích se neobjevuje nikdo extra známý. Pozoruhodný experiment.

Synopse: Okolnosti donutí chytrého studenta Matta (Joe Sowerbutts) zapojit se do brutální loupeže ve slavném aukčním domě v Londýně a on musí následně dokazovat svou nevinu. Následkem jeho činu je ovšem občas krutá a násilná cesta po hlavním městě, na níž uniká nejrůznějším nástrahám.

Český trailer filmu Noční směna / Late Shift
Ústava (Ustav Republike Hrvatske) (Bioscop)

Český plakát filmu Ústava / Ustav Republike HrvatskeChorvatská komedie, která ale moc vesele ze synopse rozhodně nepůsobí, měla jít do kin už loni v listopadu, tehdy ještě pod názvem Bobo, nakonec tam ale vstupuje až v tomto týdnu. Jejím režisérem a scenáristou je ve své vlasti ostřílený Rajko Grlić, jehož jméno u nás řekne něco jen několika opravdovým fajnšmekrům, takže těžko říct, co od ní vlastně čekat. A jelikož ani v obsazení se neobjevují žádné povědomé tváře, měl by být zážitek alespoň autentický. Nějaké relevantní ohlasy a recenze byste zatím hledali marně a nedá se očekávat, že by jich po premiéře nějak moc přibylo.

Synopse: Vysokoškolský učitel Vjeko (Nebojsa Glogovac) celý život zasvětil studiu chorvatského jazyka a historie a žije pouze se svým otcem Hrvojem (Bozidar Smiljanic). Když mu ale tragicky zemře jeho životní láska Bobo, stávají se jediným smyslem jeho života procházky nočním městem v ženských šatech a make-upu. Jednou v noci je přepaden skupinou mladých mužů a v bezvědomí zůstává na ulici. Dostává se tak do nemocnice, kde se o něj stará zdravotní sestra Maja (Ksenija Marinković), která shodou okolností bydlí ve stejném domě. Později mu tak pomůže s návratem domů a on se na ní stává zcela závislým.

Český trailer filmu Ústava / Ustav Republike Hrvatske
Kinders (Kinders) (Artcam)

Český plakát filmu Kinders / KindersRakouský autorský dokument původně íránských bratří Arashe T. Riahiho a Armana T. Riahiho vypadá podle synopse na klasicky politicky uvědomělé dílo, které se snaží bourat předsudky vůči jiným kulturám, národům a zvykům. Na osudu několika sociálně znevýhodněných dětí, které se dají dohromady kvůli hudbě, se budou nejspíš snažit ukázat, že právě kultura může být tím, co většinu lidí spojí a donutí diskutovat. Těžko ale odhadovat, jak výsledek nakonec dopadne, protože ohlasy na něj neexistují a nedá se ani předpokládat, že po premiéře se to zásadně změní. Zájemci si ho ale určitě ve svých oblíbených klubových kinech najdou.

Synopse: Několik dětí a teenagerů pocházejících z různých rodin i kultur spojuje účast v hudebně-vzdělávacím programu založeným Charitou, Vídeňským koncertním domem a vídeňským chlapeckým souborem, v jehož rámci se z neviditelných outsiderů stávají mladí sebevědomí lidé, kteří si prostřednictvím hudby uvědomují svůj potenciál. I samotné děti si jsou vědomy toho, že vlivem různých diskuzí, které jsou součástí tohoto programu, se jejich každodenní život viditelně mění.

Originální trailer filmu Kinders / Kinders
Pátá loď (Piata loď) (CinemArt CZ)

Plakát filmu Pátá loď / Piata loďSlovensko-české rodinné drama není určeno širšímu publiku, protože mladá režisérka a spoluscenáristka Iveta Grófová v něm představuje hrdiny, kteří se ocitají na ulici, žijí svérázný život a prakticky nikdo o ně nejeví zájem. Možná, že ještě víc alarmující bude příběh i proto, že jeho klíčovými postavami jsou děti a dospívající. S tím také souvisí obsazení začínajícími tvářemi, nebo úplnými neherci, takže se možná dostaví i pocit autenticity. Ohlasů není mnoho a dost se liší, takže zatímco jedni chválí vizuální stránku a silný příběh, druzí zase kritizují jakousi umělost děje, jeho nedůvěryhodnost a celkovou nezajímavost. Je tedy jasné, že každý bude snímek vnímat jinak a ten rozhodně nebude útočit na špičky návštěvnosti. Alternativa nenáročným tuzemským komediím.

Synopse: Desetiletá Jarka (Vanessa Szamuhelová) má mámu, která nechce být mámou, proto se lépe než doma cítí na ulici. Stále je ale sama a zoufale hledá lásku, kterou najde náhodou, když se rozhodne nahradit matku dvěma batolatům, s nimiž se ukryje v opuštěné zahradní chatce. Spolu s chlapcem Kristianem (Matúš Bačišin) si takto vytvoří dětskou rodinu, dobře ukrytou před zraky dospělých. Jak dlouho jim ale může vydržet?

Oficiální trailer filmu Pátá loď / Piata loď

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Wes Anderson ve filmu Asteroid City zvážněl, poprvé zkusil i sci-fi prvky (28.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Takové to léto v Asteroid City (21.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Stroj času: vzpomínka na Filipa Topola a jeho Žiletky (18.06.2023 10:30 v Recenze | Stroj času)
- Zlatou palmu získala Justine Triet (28.05.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Medvěd na koksu hledá nezvěstné děti Nagana (22.02.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Medvěd na koksu (01.12.2022 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Naše kamarádka Atomic Blonde bez lítosti hledá lék na život (04.11.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Záletník prožil svatbu podle Margot, která se proměnila v ohňostroj marnosti (30.09.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Divoký mustang Beauty podstupuje hru o život (24.06.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Lukas hraje vysokou karetní hru a podniká útok na Rommela (17.06.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Richard Pryor hledá Elizabeth, aby se za osm dnů dostal na Měsíc a zpět (10.06.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Uncharted má první trailer (21.10.2021 19:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Equalizer Steve Jobs prožívá příběh žraloka (15.10.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Nic ve zlým, Karle, ale myši patří do nebe (06.10.2021 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: vítěz Zlaté palmy Titan (14.09.2021 15:46 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu