Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 7. týden

Kinopremiéry: Zlatým lékem na život v Trainspottingu je mlčení

Vydáno: 15.02.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Tento týden je v kinech ve znamení zajímavých projektů a návratů. Po jedenadvaceti letech se představí druhý Trainspotting, svůj vysněný film Mlčení uvede Martin Scorsese a společnost jim dělá třeba ještě thriller Lék na život.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
T2 Trainspotting (T2 Trainspotting) (Falcon)

Český plakát filmu T2 Trainspotting / T2 TrainspottingPo jedenadvaceti letech se do kin vrací opravdu kultovní britský film, který utvářel celou jednu diváckou generaci. A vypadá to, že jeho pokračování se podařilo, neboť ohlasy jsou vesměs pozitivní a hodnocení taktéž. Nesmírnou výhodou snímku je, že za ním stojí ti samí tvůrci jako za dílem prvním, což znamená, že režii znovu obstaral Danny Boyle, scénář opět vychází z knihy Irvina Welshe (tentokráte s názvem Porno) a v hlavních rolích nechybí Ewan McGregor, Robert Carlyle, Jonny Lee MillerEwen Bremner. Uvidíme, jak to dopadne s hudebním doprovodem filmu, který znovu není původní a kombinuje několik více, či méně známých skladeb. S největší pravděpodobností půjde o jedno z mála oprávněných pokračování, které má svůj smysl. Těsná premiéra týdne.

Synopse: Uplynulo dvacet let a mnohé se změnilo, ale zároveň mnohé zůstalo při starém. Mark Renton (Ewan McGregor) se vrací na jediné místo, kterému kdy říkal domov a čekají tu na něj Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) a Begbie (Robert Carlyle). Dají o sobě ovšem vědět i staří známí v podobě smutku, ztráty, radosti, pomsty, nenávisti, smrti, přátelství, lásky, touhy, strachu, výčitek, heroinu a sebedestrukce. Ti všichni stojí ve frontě, aby ho uvítali a ještě jednou to společně naplno rozjeli.

Zajímavost: Jonny Lee Miller se nabídl, že si nechá oholit hlavu, aby vypadal starší, režisér to ale rázně zamítl.

Český trailer filmu T2 Trainspotting / T2 Trainspoting
Mlčení (Silence) (Bioscop)

Český plakát filmu Mlčení / SilencePřes dvacet let usiloval legendární Martin Scorsese o adaptaci románu Šúsaka Enda o hledání víry a sebe sama v dalekém Japonsku a až loni dokázal svůj sen konečně zrealizovat. Je nutné počítat s tím, že divácky náročnější film není primárně točen kvůli výdělku, ale spíše kvůli jakémusi sdělení a poselství. Tomu ostatně odpovídají i dosavadní ohlasy, které mluví o řemeslně precizním meditativním díle, které rozhodně nesedne každému, sestává z mnoha dialogů a dlouhých záběrů a nutí k přemýšlení. V ústředních úlohách dostali šanci Andrew GarfieldAdam Driver a Liam Neeson. To, že různá ocenění až na výjimku kamery Rodriga Prieta snímek přehlížejí, je v tomto případě podružné. Skoro premiéra týdne.

Synopse: V polovině sedmnáctého století je v Japonsku křesťanství postaveno mimo zákon a křesťané musí svou víru skrývat. A právě do této země se vydávají dva portugalští jezuité, otec Rodrigues (Andrew Garfield) a otec Garupe (Adam Driver), kteří mají velmi nebezpečný úkol. Měli by totiž najít svého učitele, otce Ferreiru (Liam Neeson), který se prý víry zřekl. A jelikož japonští feudálové a vládnoucí samurajové jsou rozhodnuti křesťanství vymýtit a křesťany pronásledují a brutálně mučí, čeká mladé mnichy ta nejtěžší zkouška víry a vytrvalosti, na níž možná nejsou připraveni.

Zajímavost: Premiéra filmu proběhla ve Vatikánu.

Český trailer filmu Mlčení / Silence
Lék na život (A Cure for Wellness) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Lék na život / A Cure for WellnessAmericko-německý thriller je jednou velkou neznámou, ačkoli vzbuzuje nemalá očekávání. Po patnácti letech se s ním totiž k vážnému tématu, které umí nejlépe, vrací režisér Gore Verbinski, jehož zcela vyčerpala trilogie Pirátů z Karibiku. Trailery vypadaly tajemně a synopse poměrně atraktivně, první ohlasy ale tak nadšené nejsou a hovoří o větším, či menším zklamání, jemuž nejvíce škodí předvídatelná pointa i přehnaná délka. Nejdůležitější tak bude, jak si snímek povede po finanční stránce, protože druhý propadák v relativně krátké době by režisérova kariéra už nemusela unést, a to by byla určitě škoda. V tomto ohledu nemůže pomoci ani obsazení, které je tvořeno méně známými tvářemi, jakými jsou třeba Jason Isaacs, Dane DeHaan nebo Mia Goth. Hodně nejistý počin.

Synopse: Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených zdánlivě jednoduchý úkol - má ze sanatoria přivézt pana Pembrokea (Harry Groener), nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní nechce jen tak vracet, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Zdejší personál poskytuje životem a prací unaveným bohatým klientům speciální očistnou léčbu. Procedura ale možná není úplně běžná a ani pobyt tu není nejspíš zcela dobrovolný.

Zajímavost: Natáčení trvalo pět měsíců.

Oficiální český trailer filmu Lék na život / A Cure for Wellness
Zlato (Gold) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu Zlato / GoldDobrodružné drama má papírově vše potřebné k tomu, aby bylo úspěšné a zdařilé. Příběh vychází ze skutečné události, od níž ještě neuplynulo tolik let, režisérem je oceňovaný scenárista Stephen Gaghan a v hlavní roli se objeví taktéž držitel Oscara, Matthew McConaughey, který ale od zisku sošky nemá šťastnou ruku při vybírání nových projektů. Podle všeho to ale vypadá, že potenciál nebude úplně naplněn, protože diváky snímek moc nezajímá a ani kritici ho příliš nechválí, takže těžko říct, kde se stala chyba. Moudřejší ale přece jen budeme až po zveřejnění tuzemských ohlasů. Jen doplňme, že v dalších rolích uvidíte Bryce Dallas HowardEdgara Ramireze nebo Coreyho Stolla.

Synopse: Kenny Wells (Matthew McConaughey) hledá zlato a zoufale rád by prolomil věčnou smůlu. Proto se spojí s podobně dychtivým geologem a společně se vydávají na cestu do nezmapované džungle v Indonésii, kde doufají v životní úspěch.

Zajímavost: McConaughey si kvůli roli oholil hlavu.

Český trailer filmu Zlato / Gold
V sedmnácti (Quand on a 17 ans) (Film Europe)

Český plakát filmu V sedmnácti / Quand on a 17 ansFrancouzské romantické drama je jednoznačně určeno tolerantnějšímu a náročnějšímu divákovi, protože jeho tématem je pomalu plynoucí a hodně bizarní homoerotická romance. Několik málo vesměs pozitivních ohlasů hovoří o tom, že se jedná o funkční kombinaci nesentimentální romance a sociálního dramatu, takže fanoušci těchto žánrů by si měli přijít na své. Z tuzemského pohledu ale není vlastně nač lákat, protože režijního veterána Andrého Téchina zná jen málo zasvěcených a s obsazením hlavních rolí je to snad ještě horší. Věřme ale tomu, že se snímek vydařil a ty, kteří si ho ve svém oblíbeném klubovém kině najdou, příliš nezklame.

Synopse: Damienovi (Kacey Mottet Klein) a Thomasovi (Corentin Fila) je sedmnáct let a idylické to mezi nimi rozhodně není. Thomas Damiena neustále šikanuje a vzájemně se dost nenávistně napadají. Jaké je ale překvapení, když se mezi nimi náhle začne vyvíjet křehký intimní vztah.

Český trailer filmu V sedmnácti / Quand on a 17 ans
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Ferrari (24.10.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Zabijáci rozkvetlého měsíce (21.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Argylle (29.09.2023 10:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu