Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 44. týden

Kinopremiéry: Ben Affleck účtuje s Trolly, hasí požár na moři a vypráví pohádky pro Emu

Vydáno: 02.11.2016 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jak říjen v kinech skončil, listopad pokračuje, neboť i tento týden se na diváky valí celých jedenáct novinek. Z nich je jednoznačně nejatraktivnější akční drama Zúčtování, chodit by se ale mohlo i na Trolly a Pohádky pro Emu.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Zúčtování (The Accountant) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu Zúčtování / The AccountantAkční drama možná není tak široce očekávané jako mnoho jiných letošních filmů, přesto ale vzbuzuje určitou pozornost. Režisér Gavin O'Connor podobně "chlapské" filmy zvládá bez větších problémů a taktéž námět vypadá hodně zajímavě a atraktivně. Velice lákavé je i obsazení, v němž hlavní role připadla Benu Affleckovi, jehož nejvýrazněji doplňují Anna Kendrick a J. K. Simmons. Vzhledem k tomu, že spokojených ohlasů je mnohem víc než těch nespokojených a v zámoří se snímek těší i solidnímu komerčnímu úspěchu, se zdá, že tohle se vydařilo po všech stánkách a máme co dělat s hodně slušnou žánrovkou, která může být skvělou alternativou komiksovým blockbusterům. Premiéra týdne.

Synopse: Christian Wolff (Ben Affleck) je matematický génius, který příliš neumí jednat s lidmi. Pod zástěrkou malé kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. Když se ale nad ním začíná stahovat smyčka ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), je nucen přijmout legálního klienta. Tím se stává zavedená společnost zabývající se robotikou, jejíž účetní (Anna Kendrick) zjistila nesrovnalosti ve výši milion dolarů. Když Chris rozkrývá záznamy a odhaluje pravdu, začíná přibývat počet mrtvých a o život jde brzy i jemu samotnému.

Zajímavost: Role Anny Kendrick je psána podle její matky, protože ta pracovala jako účetní.

Český trailer filmu Zúčtování / The Accountant
Trollové (Trolls) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Trollové / TrollsDalší z dlouhé řady animáků, které letos odstartovaly, nebo ještě odstartují v našich kinech, nevychází z žádné úspěšné značky, ale pokouší se rozjet franšízu novou. Těžko říct, zda se mu to podaří, neboť oficiální zámořská premiéra ještě neproběhla. Režírující dvojku Walt Dohrn a Mike Mitchell zná také málokdo, takže ani podle ní soudit nemůžeme a zkoušet něco vyčíst z tuctové a de facto klasické animákové synopse, je taktéž nesmysl. Zatím se tedy musíme řídit dostupnými ohlasy, které patří k lepšímu průměru, tím pádem se zdá, že se snímek zařadí spíše do ranku těch zapomenutelných. Mrzet nás tak může nejvíc tradiční fakt, že nutný dabing znemožní slyšet původní znění, které je hvězdně obsazené.

Synopse: Trollové jsou veselí a šťastní skřítkové a ze všeho nejvíc milují hudbu, tanec a zpěv. Jedinou jejich starostí jsou Bergeni, kteří touží po tom Trolly sníst, protože jedině poté je jejich život šťastný. Jelikož se ale trollímu králi Peppimu podařilo se všemi poddanými utéct a založit si vlastní městečko, Bergeni jsou rozzlobení, protože ho nemůžou najít a tím pádem si pochutnat na své oblíbené pochoutce. Naděje pro ně ale vzroste, když království konečně naleznou a téměř všechny jeho obyvatele unesou. Z jejich spárů unikli pouze princezna Poppy a "řadový" Troll Větvík, na kterých teď je všechny zachránit.

Zajímavost: Film vychází z hraček, které vytvořil Dán Thomas Dam už v roce 1958.

Český trailer filmu Trollové / Trolls
Fuocoammare (Požár na moři) (Fuocoammare) (Artcam)

Český plakát filmu Fuocoammare (Požár na moři) / FuocoammareItalsko-francouzský dokument vzbudil velkou pozornost na letošním Berlinale a k vidění byl už v Karlových Varech a teď konečně míří do širší distribuce. Režisér, scenárista a kameraman Gianfranco Rosi v něm řeší hodně ožehavou a aktuální tematiku uprchlíků mířících k evropským hranicím a snaží se na vše nahlížet nezaujatě. Dosavadní diváci mu však vytýkají až přílišnou inscenovanost a nejednoznačnost, neboť jeden z paralelních příběhů je přiznaně hraný. Je tak jasné, že na film nepanují jednoznačné názory a bohužel ho dost ovlivňují i předsudky. Ať se na migrační problematiku díváte jakkoli, snímek rozhodně stojí za vidění.

Synopse: Dvanáctiletý Samuel žije na ostrově ve Středozemním moři, daleko od pevniny. Jako všem dětem v jeho věku se mu nechce do školy a raději by se šplhal po skalách nebo potuloval po okolí. Jenže jeho domov je už léta cílovou stanicí pro ty, kteří se snaží dostat z Afriky na plavidlech, která jsou moc malá a sešlá. Na ostrov Lampedusa denně míří stovky migrantů, kteří touží po míru a svobodě, často ovšem vyplavou jen jejich mrtvá těla. Místní obyvatelé tak jsou svědky největší humanitární katastrofy naší doby.

Zajímavost: Na Berlinale se snímek stal kriticky nejlépe hodnoceným z celého festivalu.

Oficiální český trailer filmu Fuocoammare (Požár na moři) / Fuocoammare
Zdaleka (Desde allá) (Film Europe)

Český plakát filmu Zdaleka / Desde alláVenezuelsko-mexické drama je jednou velkou neznámou a je jasné, že je určeno specifickému divákovi, který rád objevuje nové obzory. Režijně a scenáristicky s ním debutuje Lorenzo Vigas, mnohem slavnějším jménem pak je Guillermo Arriaga, který je autorem námětu. Tvůrce každopádně vsadil na citlivé queer téma, které se může rozvinout jakýmkoli směrem, neboť oficiální synopse je příjemně obecná a nejasná. Hodnocení a ohlasy jsou zatím vesměs slušné, takže se zdá, že by mohlo jít o zdařilou podívanou, v jejíž hlavní roli se objeví někomu možná povědomý Alfredo Castro. Zajímavá premiéra.

Synopse: Seriózní padesátník a majitel dílny na zubní náhrady Armando (Alfredo Castro) si na ulici vyhlédne Eldera (Luís Silva), problémového mladíka, který se jen s obtížemi protlouká životem na periferii metropole. Co začne jako pouliční prostituce, se brzy mění v nepředvídatelný a nevyrovnaný vztah, v němž oba bojují se svou agresivitou a vlastní minulostí.

Zajímavost: Film zastupuje Venezuelu v boji o zahraničního Oscara 2017.

Český trailer filmu Zdaleka / Desde allá
Mlha v srpnu (Nebel im August) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Mlha v srpnu / Nebel im AugustV rámci festivalu Das Film Fest se do vybraných kin dostává německo-švýcarské drama, které je dalším v řadě, jež se odehrává v sanatoriu za druhé světové války. Vzhledem k tomu, že hlavními hrdiny jsou děti, se dá očekávat, že půjde o hodně citlivý snímek, který bude útočit na emoce diváků. Jak moc, je ale těžké odhadovat, protože relevantní ohlasy zatím neexistují. Držet se tak musíme faktů, která říkají, že režisérem je u nás prakticky neznámý Kai Wessel, který z povědomých tváří obsadil do hlavních rolí pouze Sebastiana Kocha. Zájemci si určitě snímek v nějakém klubovějším kině najdou.

Synopse: Třináctiletý sirotek Ernst Lossa (Ivo Pietzcker) je vzpurný, těžko přizpůsobivý a všechny náhradní rodiny a nápravná zařízení, jimiž během roku 1940 prošel, ho označily za nenapravitelného. Kvůli tomu se tak ocitá v psychiatrickém sanatoriu, kde ovšem děti nejsou léčeny, nýbrž pod vedením doktora Veithausena (Sebastian Koch) postupně a potají zabíjeny pod nacistickým programem. Ernst se rozhodne vzepřít osudu a začne pro sebe a několik dalších pacientů plánovat útěk, jehož úspěch je ale dost nejistý.

Oficiální český trailer filmu Mlha v srpnu / Nebel im August
Bobo (Ustav Republike Hrvatske) (Bioscop)

Český plakát filmu Bobo / Ustav Republike HrvatskeI tento týden se zájemci v tuzemských kinech dočkají trojice balkánských filmů. Prvním z nich je chorvatská komedie, která ale moc vesele ze synopse rozhodně nepůsobí, těžko tedy říct, jak to s ní nakonec bude. Jejím režisérem a scenáristou je ve své vlasti ostřílený Rajko Grlić, jehož jméno u nás řekne něco jen několika opravdovým fajnšmekrům. A jelikož ani v obsazení se neobjevují žádné povědomé tváře, měl by být zážitek alespoň autentický. Nějaké relevantní ohlasy a recenze byste zatím hledali marně a nedá se očekávat, že by jich po premiéře nějak moc přibylo.

Synopse: Vysokoškolský učitel Vjeko (Nebojsa Glogovac) celý život zasvětil studiu chorvatského jazyka a historie a žije pouze se svým otcem Hrvojem (Bozidar Smiljanic). Když mu ale tragicky zemře jeho životní láska Bobo, stávají se jediným smyslem jeho života procházky nočním městem v ženských šatech a make-upu. Jednou v noci je přepaden skupinou mladých mužů a v bezvědomí zůstává na ulici. Dostává se tak do nemocnice, kde se o něj stará zdravotní sestra Maja (Ksenija Marinković), která shodou okolností bydlí ve stejném domě. Později mu tak pomůže s návratem domů a on se na ní stává zcela závislým.

Český trailer filmu Bobo / Ustav Republike Hrvatske
Punk's Not Dead (Pankot ne e mrtov) (Balkanfilm)

Český plakát filmu Punk's Not Dead / Pankot ne e mrtovDruhým zástupcem Balkánu je makedonsko-srbské komediální drama, z jehož synopse si můžeme domyslet, že asi nepůjde o nic originálního, což by ale nemuselo vadit. Režisér a scenárista Vladimir Blazevski se podle nemnoha ohlasů trefil do černého, nebere se vůbec vážně a dělá si ironickou legraci z různých balkánských konfliktů a tak trochu i z tamní povahy. Navíc prý zaujme i ty, kteří punku nikterak neholdují a pomalu ani neví, co to vlastně je, což je jedině dobře. To, že v obsazení nespatříte nikoho povědomého, asi nepřekvapí.

Synopse: Mirsa (Jordan Simonov) kdysi býval zpěvák slavné jugoslávské punkové kapely. Ta se dávno rozpadla, on ale stále žije minulostí a jeho přístup k životu se za dvacet let nijak nezměnil. Pořád bydlí s matkou a pomáhá s prodejem drog albánskému dealerovi Gzimovi (Dzevdet Jasari), který mu za to nechává levně trávu. Jednoho dne přijde Gzim s myšlenkou, že by Mirsa mohl dát svou kapelu dohromady a odehrát charitativní koncert. Mirsovi se to líbí, jenže má před sebou těžký úkol - po sedmnácti letech najít a přesvědčit všechny členy skupiny, aby se sešli a znovu nazkoušeli repertoár.

Zajímavost: V roce 2012 snímek reprezentoval Makedonii v boji o cizojazyčného Oscara.

Český trailer filmu Punk's Not Dead / Pankot ne e mrtov
Až na dřeň! (Do balcak) (Balkanfilm)

Český plakát filmu Až na dřeň! / Do balcakPosledním zástupcem balkánské kinematografie je tento týden makedonské akční historické drama, které, pokud se něco nezměnilo, je vůbec tím nejdražším, co bylo ve své domovině natočeno. Režisér a spoluscenárista Stole Popov dle všeho štědrých prostředků využil na maximum a natočil opojnou podívanou z jinde než v Makedonii neznámé historie, která se vyplatí vidět na velkém plátně. Odradit ale zájemce může délka blížící se ke třem hodinám, na druhou stranu jsou ohlasy i komentáře, kterých, pravda, není mnoho, poměrně nadšené a pochvalné. Již tradičně je nutno dodat, že zvolení herci nejsou povědomí.

Synopse: V roce 1907 se v Makedonii začíná znovu zvedat nová vlna odporu proti Osmanské říši a formují se ozbrojené skupiny povstalců. Do této zjitřené atmosféry přijíždí volnomyšlenkářská Tereza (Inti Sraj), která postupně okouzlí tři muže - zhýčkaného syna soluňského boháče vracejícího se z Francie, vůdce skupiny povstalců a všemocného tureckého velitele. Se všemi flirtuje, jenže nedomyslí, že události, jejichž je součástí, budou mít fatální následky.

Zajímavost: Snímek reprezentoval Makedonii v boji o zahraničního Oscara pro změnu v roce 2015.

Český trailer filmu Až na dřeň! / Do balcak
Pohádky pro Emu (Falcon)

Plakát filmu  / Pohádky pro EmuV krátké době vstupuje do kin další tuzemská romantická komedie, v níž hraje hlavní roli Ondřej Vetchý. I v tomto případě to ze synopse vypadá na absolutní žánrovou jistotu, která pojede v zavedené šabloně a bude útočit na diváckou první signální. Málo známý režisér a scenárista Rudolf Havlík toho za sebou mnoho nemá, takže těžko jakkoli předjímat výsledek, ačkoli je lepší nemít velká očekávání. Ohlasy čekejte až po premiéře, do té doby vám musí stačit to, že v dalších rolích se objeví mimo jiné Aňa GeislerováVilma Cibulková, Anna Polívková, Marek Taclík nebo Oldřich Vlach. Potenciální komerční hit.

Synopse: Petr Miller (Ondřej Vetchý) již řadu let pracuje pro imigrační úřad v Londýně. Zaběhanou životní rutinu mu jednoho dne naruší telefonát z Prahy, z něhož se dozví, že v nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho uvedla jako opatrovníka svého dítěte. Ema (Ema Švábenská) je totiž jeho dcera. Petr je naprosto šokován, protože děti nemá a nechce je. Co když je ale opravdu děvče jeho dcerou a on je její poslední nadějí, jak se vyhnout dětskému domovu?

Originální trailer filmu Pohádky pro Emu
Finále (Pannonia Entertainment)

Plakát filmu  / FináleČesko-slovenský dokument je věnován čtyřicátému výročí největšího vítězství našeho fotbalu na mistrovství Evropy 1976 v Bělehradě. Ze synopse tedy není úplně jasné, čím konkrétně se režírující dvojice Pal'o Korec a Dušan Miko zabývá, nicméně pravděpodobně půjde o vzpomínky žijících účastníků. Ti nám asi ještě popíšou svou další kariéru a zamyslí se nad dopadem titulu na tehdejší a možná i dnešní společnost. Ohlasy zatím neexistují, pro fotbalového fanouška by ale mohlo jít o zajímavou podívanou.

Synopse: Před čtyřiceti lety se Československo stalo mistrem Evropy ve fotbale. Mistři z Bělehradu byli a jsou hrdinové našich snů, pro všechny to byla velká sláva. Z celé události se stal fenomén. Co z něj ale v současnosti zůstalo?

Originální trailer filmu Finále
Zákon Helena (Background Films)

Plakát filmu  / Zákon HelenaJakožto ozvěna nedávno skončeného festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě přichází do omezeného počtu kin celovečerní režijní a scenáristický dokumentární debut poměrně známé herečky Petry Nesvačilové. Ta si pro svou prvotinu vybrala dost třaskavé téma, neboť hlavní hrdinkou je policistka, která rozkryla nechvalně proslulý Berdychův gang a několik svých kolegů poslala na dlouho za mříže. Autorka navíc zpovídala i samotného šéfa gangu a některé jeho kumpány, takže rozhodně je nač lákat. I hodnocení, kterých tedy není nějak moc, jsou spíše pozitivního charakteru, zdá se tedy, že zkušená herečka má i režijní talent, a to je jedině dobře.

Synopse: Mladá dokumentaristka Petra Nesvačilová zachycuje policistku Helenu Káhnovou, které se spolu s kolegou podařilo dostat do vězení několik desítek lidí v kauze tzv. Berdychova gangu. Souhrnný trest byl ve výši několika set let odnětí svobody a samotná policistka dostala odměnu deset tisíc korun a povýšení, které jí ale následně bylo odebráno. Co jí vlastně celou dobu motivovalo?

Originální trailer filmu Zákon Helena

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Franta odsouvá aristokratku (13.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Bláznivá komedie vládne (09.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Kinopremiéry: Jedeme na teambuilding oslavit méďovy Vánoce (27.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Baby Driver veze Spider-Mana a Anastázii do paralelních světů (21.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Jennifer Garner se vrátí jako Elektra (09.07.2023 08:00 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Flash bleskurychle servíruje fanservis, ale jako příběh pokulhává (15.06.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Flash hledá americkou spravedlnost mezi živly (14.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Flash se představuje ve finálním traileru (01.06.2023 09:45 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Přes všechny snahy je thriller Hypnotik jen zaměnitelnou žánrovkou (13.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Hypnotik poznává život pro samouky (10.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Churchill a Hrabě Monte Christo chystají zlatý podraz (28.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu