Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV recenze: Bosch - 2. série

TV recenze: Bosch - 2. série

Vydáno: 31.10.2016 19:43 v sekci Články | Televize - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Americká kriminální série z originální produkce Amazonu Bosch má za sebou dvě série. V druhé sérii musí losangeleský detektiv Harry Bosch (Titus Welliver) vyšetřit vraždu pornoproducenta, což ho zavede na stopu mafie z Las Vegas.

BoschRecenzoval/a Václav Limberk dne 31.10.2016 19:43. Americká kriminální série z originální produkce Amazonu Bosch má za sebou dvě série. V druhé sérii musí losangeleský detektiv Harry Bosch (Titus Welliver) vyšetřit vraždu pornoproducenta, což ho zavede na stopu mafie z Las Vegas. Hodnocení: 5
SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Pilot kriminální série Bosch spatřil světlo světa už 6. února 2014, kdy ho uveřejnila na internetu streamingová služba Amazon. Představil se v ní losangeleský detektiv z oddělení vražd Hieronymus "Harry" Bosch (Titus Welliver). Amazon poté objednal celou sérii (vždy po deseti epizodách), kterou uveřejnil online 13. února 2015. Druhá série měla premiéru 11. března tohoto roku. Kdo má to štěstí a tuto sérii zná a sleduje, tak ví, že se jedná o neobyčejně propracovanou a kvalitní záležitost. Pro ty, kteří tu čest ještě neměli, mohou tak stále ještě učinit. 

Titus Welliver ve filmu  / BoschBosch je natočený podle různých knih amerického spisovatele a autora detektivek Michaela Connellyho. Ve filmu si Connellyho poprvé všimli v roce 2002, kdy podle jeho románu Blood Work natočil Clint Eastwood film Krvavá stopa. V televizi se jeho jméno poprvé objevilo v akčním seriálu Sekce 9 z roku 2000, kde byl Connelly jedním z tvůrců série a výkonným producentem. V roce 2011 pak podle jeho románu The Lincoln Lawyer natočil Brad Furman stejnojmenný film.

V první sérii řešil detektiv Bosch případ vraždy malého chlapce, kterého našli pohřbeného v kopcích Hollywood Hills a zároveň musel čelit soudu, který ho obžaloval z (nechtěného) zabití podezřelého. Pátrání ho pak přivedlo na stopu sériového vraha Rainarda Waitse (Jason Gedrick). Poznali jsme zde také jeho parťáka J. Edgara (Jamie Hector) nebo jejich nadřízenou, poručici Grace Billets (Amy Aquino), jejich šéfa Irvinga (Lance Reddick) a také Boschovu kolegyni Julii Brasher (Annie Wersching), s kterou se Bosch romanticky zaplete. Stručně řečeno, už první série vynikala propracovanou zápletkou, skvěle napsanými postavami, jimž dominuje jedinečná postava Boschova a slušným napětím i hezkým neonoirovým laděním.

Titus Welliver, Sarah Clarke ve filmu  / BoschDruhá série, kterou podle Connellyho rozvinul Eric Overmyer, začíná stejně jako první vraždou. Tentokrát je obětí jistý Tony Allen, byznysmen a pornoproducent z Las Vegas původem z Arménie, jehož tělo je nalezeno v kufru auta na Mulholland Drive. Nitky potom Harryho a jeho kolegu zavedou na více stop, z nichž jedny směřují k vdově a bývalé pornoherečce Veronice Allen (Jeri Ryan) a zkorumpovanému bývalému policistovi Carlu Nashovi (Brent Sexton) a další zase do Las Vegas mezi ruskou mafii. Více prostoru je zde také věnováno Harryho bývalé ženě Eleanor (Sarah Clarke) a Harryho dceři Maddie (Madison Lintz), s níž má velmi blízký vzájemný vztah.

Na obou sériích je obdivuhodné, jak mistrně jsou různé dějové linky vzájemně propleteny, stejně jako množství postav, které se i při svém množství nepletou a jsou každá nějakým svým rysem jedinečné. Nejvíce je takto vyprofilována hlavní postava detektiva Bosche, který je tak trochu novodobým Philipem Marlowem, detektivem z klasických filmových detektivek, jako byly Hluboký spánek nebo Dlouhé loučení. Boschova postava má svou komplikovanou minulost, nejednoznačnost a přitom specifický vyhraněný charakter se silně vyvinutým smyslem pro spravedlnost a právo. Herec Titus Welliver je pak v této roli naprosto unikátní a jedinečný.

Druhá série je možná ještě o něco lepší než ta první, i když vysoká kvalita je u obou. Jedná se o nebyčejně zdařilou záležitost, na které si pošmáknou všichni příznivci rafinovaných příběhů s kriminální a detektivní zápletkou situovaných do divácky velmi atraktivních lokací okolí Los Angeles a Las Vegas. Boschovi jako celku se nedá nic vážného vytknout a dobrou zprávou je i to, že se s detektivem Boschem setkáme znovu, a to minimálně ještě ve dvou dalších sériích.

Originální trailer druhé série seriálu Bosch

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
10/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fenomén Twin Peaks
Téma: Fenomén Twin Peaks - tehdy a teď Zanedlouho uplyne třicet let od uvedení první řady kultovního seriálu Městečko Twin Peaks. V tomto článku se ohlédneme za tímto fenoménem stejně jako za jeho tři roky starým pokračováním. čtěte zde
Vydáno: 04.04.2020 12:00 v sekci Články | Publicistika
0
TV tipy: 3. 4. 2020 - 9. 4. 2020
TV tipy: Teroristka chodí na gympl, kde podstupuje souboj na slunci Největším televizním lákadlem počátku dubna bude premiéra divácky úspěšné komedie Teroristka. Vedle ní pak nepochybně zaujmou oceňované filmy Souboj na slunci a Dětská hodinka. Nechybí ani několik poctivých béček.... čtěte zde
Vydáno: 03.04.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Bluray recenze: Joker 9/10
Bluray recenze: Joker Snímek Joker, jenž je nekompromisní, uhrančivou a mimořádně působivou anti-komiksovou a anti-hrdinskou psychologickou sondou do duše šílence, vychází na nosičích DVD, Blu-Ray a UHD BD. čtěte zde
Vydáno: 27.03.2020 12:00 v sekci Recenze | Blu-ray
0
TV tipy: 27. 3. 2020 - 2. 4. 2020
TV tipy: Piráti z Karibiku rychle a zběsile plánují Salazarovu pomstu Největšími lákadly na přelomu března a dubna jsou televizní premiéry dvou velkých komerčních trháků. Tím prvním je sedmý díl automobilové ságy Rychle a zběsile, druhým pak zatím poslední pokračování Pirátů z Karibiku.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Koronavirus: seznam posunutých premiér
Koronavirus: seznam posunutých premiér UPDATE: Kvůli epidemii koronaviru jsou odkládány premiéry tuzemských i zahraničních filmů. Nově jsou posunuty například premiéry filmů Expedice: Džungle, Morbius a Free Guy . čtěte zde
Vydáno: 22.03.2020 09:18 v sekci Články | Publicistika
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Bosch: 6. série - trailer (18.03.2020 19:19 v Novinky | Trailery)
- Angel Has Fallen: akční sequel v novém traileru (27.07.2019 17:11 v Novinky | Trailery)
- Star Trek: Picard: první trailer (22.07.2019 14:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Osamělý přespolní běžec generál MacArthur čte mapy ke hvězdám a hledá papírová města (24.05.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Angel Has Fallen: první trailer (17.05.2019 09:00 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Elegantní akční lahůdka John Wick 3 konzistentně udržuje kvalitu série (16.05.2019 13:00 v Recenze | Premiéry)
- Zemřel producent Bonda, Beatles a Steve Martina David V. Picker (22.04.2019 15:29 v Novinky | Zprávy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2018 opustily (26.12.2018 13:23 v Novinky | Zprávy)
- Monster Party: smrtící past v traileru (20.10.2018 18:57 v Novinky | Trailery)
- Americká noční můra v traileru The Domestics (24.06.2018 12:01 v Novinky | Trailery)
- Recenze: béčkový sequel Plán útěku 2 (20.06.2018 21:58 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Malá mořská víla v hlubokém spánku hraje falešnou hru s králíkem Rogerem (20.01.2017 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší filmy roku 2016 podle filmserver.cz (07.01.2017 13:01 v Články | Žebříčky)
- John Wick se vrací v novém traileru (20.12.2016 09:25 v Novinky | Trailery)
- Za horizontem: Bryan Cranston proniká do světa zločinu jako Infiltrátor (26.11.2016 17:58 v Recenze | Za horizontem)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2020

Neviditelný
7/10

Hororový psychologický thriller s Elisabeth Moss v hlavní roli ženy, která se snaží uprchnout ze vztahu se svým psychopatickým partnerem, dokáže napínat a děsit i bez nadpřirozených strašáků.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver