Temná věž se blíží: kromě filmu vznikne i seriál

Vydáno: 22.09.2016 13:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Románová série Stephena Kinga Temná věž se dočká i televizní seriálové podoby, v níž budou stejně jako v té filmové Idris Elba v roli Rolanda Deschaina a Tom Taylor v roli Jake Chamberse.
Entertainment Weekly informovalo, že vedle filmové podoby se série románů Temná věž Stephena Kinga dočká i seriálové verze. Ta filmová nazvaná Temná věž, v níž hrají Idris ElbaMatthew McConaughey a Tom Taylor, bude mít premiéru v kinech už v únoru 2017. V seriálové verzi by se měli znovu objevit i Elba a Taylor. Série bude primárně adaptací čtvrtého dílu Temné věžě "Čaroděj a sklo", i když bude částečně čerpat i z první knihy "Pistolník". 

Děj série se bude odehrávat ještě před událostmi z filmu a bude v ní i mladší verze Deschaina ztvárněná jiným hercem, tehdy ještě začínajícím pistolníkem. Série bude mít deset nebo třináct epizod a do produkce by se měla dostat příští rok, s plánovanou premiérou na rok 2018. Výkonný koproducent chystané série Akiva Goldsman k tomu uvedl: "Ve filmu zažije Roland hroznou ztrátu. Jestliže film odráží jeho poslední pokus o dosažení naděje, série bude ztrátou této naděje."

Filmovou Temnou věž režíroval Nikolaj Arcel. V kinech ji uvidíme 16. února 2017. Seriálová verze, kterou produkuje společnost MRC, zatím hledá televizní stanici, na níž seriál uvede.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY