Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 38. týden

Kinopremiéry: Statečný Woody Allen prožívá čapí dobrodružství

Vydáno: 21.09.2016 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Mezi sedmerem aktuálních premiér si musí vybrat snad každý. Milovníci Woodyho Allena můžou zajít na jeho nový film, děti pak na animák Čapí dobrodružství, někteří zase na remake Sedmi statečných a nechybí ani evropské snímky.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Sedm statečných (The Magnificent Seven) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu Sedm statečných / The Magnificent SevenSezóna remaků pokračuje a nové verze se dočkal i legendární western z roku 1960, který je dnes už klasikou. Co od ní čekat, je velmi těžké odhadovat, fanoušci původního filmu z ní ale už předem nadšeni nijak nejsou. Jména tvůrců ale vypadají slibně - režie se chopil Antoine Fuqua, na scénáři se podílel Nic Pizzolatto a v hlavních rolích se objeví Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan HawkeVincent D'Onofrio nebo Peter Sarsgaard. Dosavadních ohlasů moc není, ale pohybují se někde kolem lehkého nadprůměru, finální verdikt nás ale čeká těsně před premiérou. Opatrná premiéra týdne se může snadno stát další zbytečnou předělávkou.

Synopse: Městečko Rose Creek neustále ohrožuje banda lotrů bezohledného průmyslníka Bartholomewa Bogueho (Peter Sarsgaard), který se nezastaví před ničím. Zoufalí obyvatelé se rozhodnou požádat o pomoc sedm mužů, pro které žádné zákony neplatí. Nesourodá skupina se rozhodne nevinné lidi ochránit a zastavit Bogueovo jednání. Přitom si ovšem uvědomí, že v tomhle souboji půjde o víc než jen o peníze.

Zajímavost: Hudbu k filmu složil James Horner, pro něhož šlo o poslední práci, neboť v červnu loňského roku tragicky zemřel.

Český trailer filmu Sedm statečných / The Magnificent Seven
Cafe society (Café Society) (Bioscop)

Český plakát filmu Cafe society / Café SocietyJako každý rok i letos se dočkáme nového počinu Woodyho Allena. Tentokrát po delší době nahlédne do světa celebrit a odvypráví pro sebe typický příběh plný ironie a laskavého humoru. První diváci jsou spíše spokojeni a hovoří o tom, že se tvůrce sice opakuje, ale jeho letošní příspěvek patří k tomu lepšímu v jeho pozdější filmografii. I tentokrát nechybí zajímavé obsazení, v němž se objeví mimo jiné Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Steve Carell nebo Blake Lively. Asi netřeba víc psát, protože fanoušci legendárního režiséra si cestu do kina najdou.

Synopse: Bobby (Jesse Eisenberg) pochází z Bronxu, kde žije s hašteřícími se rodiči a bratrem Benem (Corey Stoll), který je gangster. Rozhodne se změnit prostředí a odlétá do Hollywoodu, kde začíná pracovat pro strýčka Phila (Steve Carell), mocného agenta filmových hvězd, jako poslíček. Mladík se rázem dostává do vysoké společnosti a na první pohled se zamiluje do strýčkovy asistentky Vonnie (Kristen Stewart). Ta má ovšem vážný vztah, a tak musí Bobby vzít zavděk pouhým kamarádstvím. To je ale teprve začátek jeho příběhu.

Zajímavost: Název Café Society odkazuje na prominenty, aristokraty, umělce a celebrity, kteří se scházeli v módních kavárnách a restauracích na přelomu století.

Český trailer filmu Café society / Café Society
Čapí dobrodružství (Storks) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu Čapí dobrodružství / StorksTuzemský divák může po přečtení názvu propadnout dojmu, že někdo bryskně zfilmoval aféru ministra financí s evropskými dotacemi (tím je povinný laciný humor vyčerpán), ale není tomu tak. Jedná se o animák, který bude opět cílit především na menší diváky a pokusí se rozjet novou výdělečnou frančízu. Jestli k tomu má předpoklady, je ve hvězdách, neboť ohlasy zatím neexistují a můžeme vycházet pouze z trailerů, plakátů a jmen tvůrců, která ale méně protřelý divák moc nezná. Režii obstarala dvojice Nicholas Stoller a Doug Sweetland, která do hlasového obsazení, které ale u nás kvůli dabingu neuslyšíme, získala hodně slušná jména. Uvidíme, zda se budou bavit i dospělí.

Synopse: Dříve čápi nosívali děti. Teď už nosí balíčky pro celosvětového giganta Cornerstore.com. Nejlepší doručovatel společnosti, čáp Junior, má být zanedlouho povýšen, když náhodně zapne stroj na výrobu dětí a ten bez jakékoliv autorizace vyrobí rozkošnou holčičku. Junior tak musí se svým lidským kamarádem Tulipem doručit zásilku dřív, než se to dozví šéf. Závod s časem může začít.

Český trailer filmu Čapí dobrodružství / Storks
Neon Demon (The Neon Demon) (Film Europe)

Český plakát filmu Neon Demon / The Neon DemonS koprodukčním mysteriózním thrillerem se po třech letech vrací do kin svérázný dánský režisér a scenárista Nicolas Winding Refn, který se tentokráte zaměřil na svět módního průmyslu. A jak je u něj zvykem, ohlasy jsou znovu rozporuplné a zatímco jedni hovoří o výborné podívané s precizní vizuální stránkou, ti druzí zase o vyprázdněné a povrchní manýře, která nemá co nabídnout. Je tedy jasné, že na každého bude film působit jinak a nějaké recenze a ohlasy druhých budou v tomto případě asi méně podstatné. V hlavní roli se objeví Elle Fanning, kterou doplňují třeba Keanu Reeves, Jena Malone nebo Christina Hendricks. Osobitá premiéra.

Synopse: Jesse (Elle Fanning) je mladá, krásná a má v sobě něco tajemného, co ji vyčleňuje ze skupiny krásek ucházejících se o slávu ve světě módy. Neonový puls módního světa ji však pohlcuje natolik, že přehlíží varovné signály. Za marnivými kulisami kultu krásy totiž číhá zlo, které se živí nevinností.

Zajímavost: Film byl natáčen chronologicky a konec vznikl momentální improvizací.

Český trailer filmu Neon Demon / The Neon Demon
Krycí jméno Holec (Falcon)

Plakát filmu  / Krycí jméno HolecČesko-rakouské drama vychází ze skutečných událostí, které se odehrály v srpnu 1968 v Československu, a jejichž hlavním aktérem byl slavný režisér Jan Němec. To je asi vše, co se dá o filmu jako takovém napsat, neboť ohlasy zatím neexistují. Suché informace tedy říkají, že režisérem je zkušený Rakušan Franz Novotny, který do hlavních rolí obsadil Kryštofa Hádka, Vicu Kerekes a Johannese Zeilera, do těch dalších pak třeba Davida Novotného, Vilmu Cibulkovou nebo Jenovéfu Bokovou. Tak snad se to povede.

Synopse: Rakouský novinář Helmut Zilk (Johannes Zeiler) počátkem roku 1968 živě vysílá rozhovory z komunistického Československa pro rakouskou televizi. Při natáčení se seznamuje s rebelujícím režisérem Janem Davidem (Kryštof Hádek) a jeho krásnou přítelkyní Evou (Vica Kerekes). Oba začnou o děvče bojovat. Do všeho ale zasáhne srpnová okupace Prahy, kterou se Honzovi podaří natočit v celé brutalitě. Film je třeba dostat za hranice a jedinou cestu představuje právě Zilk. Lze mu ale věřit?

Oficiální trailer filmu Krycí jméno Holec
Krakatit (NFA)

Plakát filmu  / KrakatitDalší klasikou, kterou nechal Národní filmový archiv zdigitalizovat a dopřeje jí obnovenou premiéru, je skoro sedmdesát let staré sci-fi drama podle románu Karla Čapka. Režisérský chameleon Otakar Vávra v něm ponechal nadčasové a alarmující protiválečné poselství a nebál se ani pořádně tísnivé a paranoidní atmosféry. Hlavní roli svěřil výbornému Karlu Högerovi, vedle kterého se objeví méně povědomé tváře. Je jasné, že podobně letitý kousek už není nijak přelomový a zub času se na něm podepsal, pořád je ale strhující a ve svém vyznění aktuální.

Synopse: Ing. Prokop (Karel Höger) vynalezl třaskavinu, která se ocitla v nesprávných rukou válečných štváčů, které zajímá jen zisk. Ač těžce nemocen, snaží se jim zabránit ve zneužití svého výrobku, což by mohlo mít pro celý svět fatální následky.

Zajímavost: Jde o první československý poválečný fantastický film.

Originální trailer filmu Krakatit
Pára nad řekou (Bontonfilm CZ)

Plakát filmu  / Pára nad řekouČesko-slovenský hudební dokument sleduje osudy tří jazzových muzikantů, kteří uprchli z Československa a pokusili se prorazit v zámoří. Ačkoliv jedním z režisérů je Filip Remunda (druhým pak Róbert Kirchhoff), nedá se v tomto případě čekat nějaká velká kontroverze, protože by mělo jít opravdu o pohled do světa emigrantů, kteří prožili slávu i zatracení. Hodnocení zatím moc neexistují a nedá se čekat, že by se nějak hojně objevila, každý tedy musí dát na vlastní preference a intuici. Věřme, že zajímavý dokument.

Synopse: Dokumentární snímek nahlíží do životů tří mimořádných jazzmanů: trumpetisty Laca Decziho, saxofonisty L'ubomíra Tamaškoviče a kontrabasisty Jána Jankejeho, kteří kdysi uprchli z Československa a na západě zazářili po boku renomovaných hvězd a pustili se do jazzového boje proti popu.

Originální trailer filmu Pára nad řekou
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Nebe a peklo po americku (09.02.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Zásah štěstím (13.11.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Králova milenka našla za úsvitu peníze těch tupců (04.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Nech svět světem (02.10.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Box office: Denzel Washington se vrací na trůn (04.09.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Kinopremiéry: Equalizer zažívá brutální vedro (30.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu