Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 37. týden

Kinopremiéry: Bridget Jones, Mel Gibson a The Beatles hledají cestu do fantazie

Vydáno: 14.09.2016 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Pro někoho největší událostí tohoto týdne bude v kinech návrat Bridget Jones po dvanácti letech, velký divácký potenciál má i tuzemská komedie Prázdniny v Provence. Ti ostatní asi ocení spíše béčko s Melem Gibsonem.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Dítě Bridget Jonesové (Bridget Jones's Baby) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Dítě Bridget Jonesové / Bridget Jones's BabyPo dvanácti letech se do kin vrací pro někoho roztomilá, pro někoho protivná hrdinka, která celý život bojuje s nadváhou, nepřízní osudu a vztahy s muži. Určitým příslibem může být to, že k režii se nechala zlákat autorka solidní jedničky Sharon Maguire. Těžko říct, jak bude po dlouhé době fungovat návrat takové postavy, je každopádně jasné, že kvalitativní změny se čekat nedají a ti, kteří jí nikdy nepřišli na chuť, teď asi názor nezmění. V hlavních rolích se znovu objeví tentokrát už plasticky notně změněná Renée Zellweger a charismatický Colin Firth, které tentokráte doplňují třeba Patrick Dempsey a Emma Thompson. Dosavadní ohlasy jsou poměrně pozitivní, takže fanoušci (spíše tedy fanynky) snad zklamáni/y nebudou. Opatrná premiéra týdne.

Synopse: Bridget Jones (Renée Zellweger) je stále bez chlapa, nicméně se jí podařilo otěhotnět. Jelikož ale s kamarádkou navštívila hudební festival, kde se sblížila s pohledným cizincem (Patrick Dempsey) a záhy poté přeskočila znovu jiskra mezí ní a starou láskou Markem (Colin Firth), netuší, kdo z nich dvou je otec. Oba se ale k situaci postaví čelem a nabízí Bridget možnost vytvořit rodinu. Bohužel ale netuší jeden o druhém, což už ale nemůže trvat dlouho.

Zajímavost: Hugh Grant se tentokrát neobjeví, protože nebyl spokojen se scénářem.

Oficiální český trailer filmu Dítě Bridget Jonesové / Bridget Jones's Baby
Ve jménu krve (Blood Father) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Ve jménu krve / Blood FatherPo přečtení synopse musí být všem jasné, že kriminální thriller se veze na v současnosti oblíbené vlně béčkovějších žánrovek, v nichž se vrací "pozapomenuté nebo trošku zapadlejší" bývalé hvězdy, které režírují vesměs schopní žánroví režiséři. To první splňuje bouřlivák a průšvihář Mel Gibson, to druhé pak Francouz Jean-François Richet. Dosavadní ohlasy (včetně naší recenze) přesně odpovídají tomu, co byste očekávali, tzn. že jde o slušný snímek, který ale ničím nepřekvapí a je spíše poctivou žánrovou jednohubkou. Doplňme jen, že ze známějších tváří poznáte ještě Diega Lunu a Williama H. Macyho.

Synopse: Bývalého člena motocyklového gangu Hell's Angels Johna Linka (Mel Gibson) právě propustili z vězení. Svobodu si ale moc dlouho neužije, neboť jeho šestnáctiletá dcera Lydia (Erin Moriarty) se dostane do problémů s drogovými dealery poté, co je namočena do krádeže špinavých peněz. Na útěku si neví rady, a tak se rozhodne zavolat otce, s nímž se několik let neviděla a nemá ho příliš v lásce. V jeho ochraně ale vidí jediné východisko. John samozřejmě neváhá a vydává se na krvavou cestu, z níž možná nebude návratu.

Zajímavost: Snímek je adaptací románu Petera Craiga.

Oficiální český trailer filmu Ve jménu krve / Blood Father
Mechanik zabiják: Vzkříšení (Mechanic: Resurrection) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu Mechanik zabiják: Vzkříšení / Mechanic: ResurrectionPodobně jako výše zmíněný film je na tom akční krimi, které je ale rozdílné v tom, že kvalitativně je dle dostupných recenzí mnohem horší a naprosto zbytečné. Režie se ujal Dennis Gansel, do hlavní role se vrátil Jason Statham, vedle kterého se objeví Jessica Alba, Michelle Yeoh nebo Tommy Lee Jones. Těžko říct, zda od podobného filmu lze čekat něco víc než jen podprůměrnou zábavu. Dalších komentářů asi netřeba.

Synopse: Arthur Bishop (Jason Statham) si myslel, že svou minulost nechal daleko za sebou, teď ale jeho nejobávanější nepřítel unesl jeho životní lásku. Arthur tak musí cestovat po celém světě, aby spáchal tři naprosto nemožné atentáty a udělal to, co umí nejlépe - zakamuflovat je jako nehodu.

Zajímavost: Natáčení probíhalo na čtyřech kontinentech a v šesti zemích.

Český trailer filmu Mechanik zabiják: Vzkříšení / Mechanic: Resurrection
The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years (The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years) (Mirius FD)

Český plakát filmu The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years / The Beatles: Eight Days a Week - The Touring YearsJak už název napovídá, britsko-americký hudební dokument mapuje čtyři roky turné nejslavnější kapely na světě v době její největší slávy. Že by nemuselo jít o úplně tuctovou záležitost, naznačuje jméno režiséra, jímž je oscarový Ron Howard, který láká na rozhovory se samotnými členy kapely a také na dosud nezveřejněné archivní záběry. Ohlasy ani recenze zatím neexistují, takže o kvalitách lze jen spekulovat, není ale důvod nevěřit, že by se tohle vyloženě nepovedlo. Alespoň trochu beatlemánie v jedenadvacátém století.

Synopse: The Beatles změnili svět. Tento dokument přibližuje jejich turné v průběhu let 1962 - 1966 z pohledu samotných členů skupiny. Mimo rozhovorů s nimi se dostane i na několik dosud nezveřejněných záběrů.

Zajímavost: Režisér měl k dispozici více než sto hodin vzácných a dosud neviděných nahrávek.

Český trailer filmu The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years / The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years
Cesta do fantazie (Sen to Chihiro no kamikakushi) (AČFK)

Český plakát filmu Cesta do fantazie / Sen to Chihiro no kamikakushiLetošním předposledním příspěvkem do Projektu 100 je opravdová lahůdka v podobě japonského anime, které obdrželo Oscara za nejlepší animovaný film. Vzhledem k zemi původu je víceméně jasné, že i když je snímek kreslený, není určen primárně dětskému divákovi, ale hodně pravd v něm najdou i dospělí, kteří si ho možná užijí ještě víc než jejich potomci. Režisérem a scenáristou je pochopitelně legendární Hayao Miyazaki, který tu opět předvedl svou nekonečnou fantazii, imaginaci a cit pro vyprávění silného a mytologicky zajímavého příběhu. Moderní klasika.

Synopse: Desetiletá Chihiro se se svými rodiči vydává poprvé do nového bydliště. Jejich auto ale zabloudí na opuštěnou lesní cestu vedoucí k záhadnému tunelu. Rodina se vydá dovnitř a objeví cosi, co se dá považovat za opuštěný lunapark. Dospělí neodolají nabídce občerstvení, záhy se ale promění ve vepře. Dívka se tak rázem ocitá sama ve světě, o kterém nic neví a navíc musí zbavit své rodiče kletby a udělat z nich znovu lidi.

Zajímavost: Jedná se o vůbec první anime, které vyhrálo Oscara.

Český trailer filmu Cesta do fantazie / Sen to Chihiro no kamikakushi
Vlk z Královských Vinohrad (Artcam)

Plakát filmu  / Vlk z Královských VinohradO posmrtném počinu režiséra a scenáristy Jana Němce se dost mluvilo i na letošním karlovarském festivalu, oficiální premiéry se ale dočkal až nyní. Jak bývalo u tohoto tvůrce zvykem, i tady platí, že nemá smysl řešit děj, který je dost symbolický a metaforický a spíše se soustředit na originální formu. Ohlasy jsou tradičně dost rozdílné, takže co jeden považuje za geniální dílo a ukázku umění, považuje druhý za narcistický a ublíženecký počin bez hlubšího smyslu. Názor si musí udělat každý sám, faktem nicméně zůstává, že hlavní roli ztvárnil Jiří Mádl, vedle kterého se objeví více, či méně známé tváře. Rozloučení československé legendy.

Synopse: V osudovém roce 1968 měli Češi a Slováci v Cannes v hlavní soutěži hned tři filmy. Jejich očekávané vítězství ale bylo zmařeno pseudorevolucí francouzských filmařů. Do toho přišla invaze a následoval sešup ze slávy a úspěchu a nucený exil. Někteří odešli do USA, kde je ovšem výše bankovního konta nade vše. Posléze se vrátili domů, kde chtěli znovu uspět u svého milovaného filmu.

Originální trailer filmu Vlk z Královských Vinohrad
Prázdniny v Provence (Bontonfilm CZ)

Plakát filmu  / Prázdniny v ProvenceAstronomické léto je sice už za námi, venku to nicméně pořád tak nevypadá. S letní komedií každopádně přichází v polovině září jeden z našich nejzajímavějších režisérů Vladimír Michálek, jenž v ní ale s největší pravděpodobností rezignoval na jakékoli ambice a bude útočit na co nejširší přízeň publika a na nejvyšší příčky návštěvnosti. Předpoklady k tomu má veliké - atraktivní lokace ve Francii, příslib "humoru" a oblíbenou trojici Kryštof Hádek, Vojtěch Kotek a Jakub Prachař v hlavních rolích. Ti, kteří znají autorovu předchozí tvorbu, možná zapláčou, pořád je ale šance, že film nebude tak hloupý, jak se jeví. Doufejme.

Synopse: Matěj (Vojtěch Kotek), Filip (Kryštof Hádek) a David (Jakub Prachař) jsou kamarádi a členové hudební skupiny. V současnosti jsou na útěku před svou manažerkou do slunné Francie, kde bydlí teta (Jana Krausová) jednoho z nich. Tady zažívají hodně netradiční dobrdružství a především potkávají dívku, která umí lámat srdce.

Originální trailer filmu Prázdniny v Provence
FC Roma (Nutprodukce)

Plakát filmu  / FC RomaO kauze romského fotbalového klubu, s nímž skoro nikdo nechce hrát, jste možná z médií slyšeli. Režírující dvojka Rozálie Kohoutová a Tomáš Bojar se ve svém dokumentu pokouší nahlédnout blíž do zákulisí týmu a odhaluje, jak to s ním vlastně je a proč ho ostatní ignorují. Téma je to určitě zajímavé, což je jedině dobře, produkce se chopila stanice HBO, takže diváckých lákadel je víc než dost. Moc relevantních ohlasů ale zatím neexistuje, takže nezbývá než doufat, že tuzemská dokumentární škola znovu ukáže svoji kvalitu. 

Synopse: FC Roma je děčínský klub okresního přeboru, který je složen převážně z romských hráčů. Zatímco ti hrát chtějí, ostatní je většinou ignorují. Hráči tak zažívají zvláštní sezónu, v níž se někdy hraje a někdy nehraje, dopředu není nic jisté a klub vyhrává zápasy kontumačně. Fotbalisté ale neztrácejí smysl pro humor, a i když bojují sami se sebou, s ostatními kluby i fanoušky, všechny se snaží přesvědčit, že nejsou agresivní hráči, ale chtějí si jen zahrát fotbal. Podaří se jim to někdy?

Originální trailer filmu FC Roma

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Bláznivá komedie vládne (09.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Jedeme na teambuilding oslavit méďovy Vánoce (27.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Bratři Sunovi (08.12.2023 13:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu