Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 2. 9. 2016 - 8. 9. 2016

TV tipy: Napoleon, Batman a Anna Karenina se potkávají v pekle

Vydáno: 02.09.2016 08:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Ačkoli letošní prázdniny už zmizely v propadlišti dějin, v televizích to vypadá, jako by tu stále byly. Žádné zásadní premiéry se totiž nedočkáme a musíme se spokojit s několika kvalitními, leč jen minimálně známými snímky.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Valentino / ValentinoValentino (Valentino) (pátek 2. 9., ČT art, 21.55 - 00.00 / neděle 4. 9., 00.20 - 02.25)

U nás prakticky neznámé britsko-americké drama je svérázným životopisem nejslavnějšího milovníka němé éry Hollywoodu. Režírující Ken Russell je v něm překvapivě usedlý a vyhýbá se svým typickým experimentům s formou a servíruje konvenční příběh, z něhož ovšem ční ironie, dekadence a jasná stylizace. Zaujme i opulentní výpravou, krásnou kamerou a kostýmy a několika nezapomenutelnými scénami. V hlavní roli naprosto exceluje původem sovětský tanečník Rudolf Nureyev, který se ukázal být dokonalou volbou. Vzhledem k osobě tvůrce ale není zaručeno, že se film bude líbit většině a je dost možné, že některým bude vysloveně proti srsti. Osobitá biografie.

Zajímavost: Většina filmu se natáčela ve Španělsku.

Ukázka z filmu Valentino / Valentino
Batmanův syn (Son of Batman) (sobota 3. 9., Nova Cinema, 12.20 - 13.55)

Plakát filmu Batmanův syn / Son of BatmanDva roky starý animovaný příběh netopýřího muže nepatří k tomu nejlepšímu z této série, to ale neznamená, že by byl vysloveně nezdařilý. Režírující Ethan Spaulding zkrátka jen jede na jistotu a má určitou nevýhodu v tom, že nedostal k dispozici zajímavý příběh ani postavy a musí se tak spoléhat na jiné věci. Těmi jsou až překvapivá brutalita, temná atmosféra a trochu netradiční pojetí samotného Batmana, který tu má blízko lidské podobě. Animace je naprosto standardní a je na ní znát pouze televizní rozpočet, což by ale komiksovým fandům nemělo vadit i vzhledem k tomu, že stopáž je rozumně krátká a film nikdy nezačne nudit. Příjemný víkendový odpolední relax.

Zajímavost: Jde o druhý animovaný film ze stáje DC, který vychází z práce komiksového scenáristy Granta Morrisona.

Originální trailer filmu Batmanův syn / Son of Batman
Plakát filmu Waterloo / WaterlooWaterloo (Waterloo) (sobota 3. 9., ČT2, 20.00 - 22.15)

Italsko-sovětské válečné drama je sice evropskou koprodukcí, v jeho obsazení ale nechybí zářivé hvězdy první velikosti. Režírující Sergei Bondarchuk v něm prokázal svou velikost a natočil typicky sovětské rozmáchlé a epické drama, které nešetří na výpravě, kulisách a nabízí vskutku překrásnou kameru. Mimo to tu ale naštěstí nechybí ani silný příběh a zajímavé postavy, které rozhodně nejsou odstaveny na vedlejší kolej. Absolutním vrcholem jsou však bojové scény, které jsou dokonalé, promyšlené, strhující a nadčasové. V hlavních rolích se navíc objeví Rod Steiger, Christopher Plummer, Virginia McKenna nebo Orson Welles, takže je vskutku nač se dívat. Nepřipomínaná klasika.

Zajímavost: Natáčení se zúčastnilo zhruba sedmnáct tisíc členů Rudé armády.

Originální trailer filmu Waterloo / Waterloo
Anna Kareninová (Anna Karenina) (sobota 3. 9., ČT art, 22.00 - 00.20)

Český plakát filmu Anna Kareninová / Anna KareninaPozapomenutá sovětská adaptace legendárního románu Lva Tolstého patří k vůbec nejlepším filmovým verzím, jaké se této klasice dostalo. Režisér Aleksandr Zarkhi se v ní poměrně věrně drží předlohy, i když některé vedlejší linie musel osekat a především se snaží o propracovanou psychologii postav, což se mu minimálně u té ústřední daří velmi dobře. Neopomněl ani velkolepou výpravu, kostýmy a náhled do soudobé společnosti a sem tam zvolil i netradiční záběr kamery, což je jen dobře. V hlavní roli se představí velmi dobrá Tatiana Samoylova, které dělají společnost víceméně neznámí sovětští herci. Přetažená stopáž je daň za rozsáhlost románu a pár hluchých míst se dá tím pádem snadno odpustit. Absolutní literární klasika.

Zajímavost: Snímek byl nominován i na jednu z cen na předčasně ukončeném festivalu v Cannes 1968.

Originální trailer filmu Anna Kareninová / Anna Karenina
Queen: These Are Days of Our Lives (Queen: Day of our Lives) (neděle 4. 9., ČT art, 20.20 - 22.20 / čtvrtek 8. 9., 00.10 - 02.15)

Plakát filmu Queen: These Are Days of Our Lives / Queen: Days of Our LivesBritský hudební dokument shrnuje kariéru legendární rockové skupiny, která se nesmazatelně zapsala do dějin, a jejíž charismatický zpěvák Freddie Mercury bavil a baví mnoho generací posluchačů svými show i svým hlasem. Režírující Matt O'Casey nechává promlouvat zbylé členy kapely i jiné hudebníky a odborníky a vzpomíná na zásadní momenty v existenci tělesa a skládá tím obraz jednoho silného příběhu. Je sice pravda, že některým kapitolám se věnuje jen povrchně, nebo vůbec, to ale tolik nevadí, protože hity, které tu zazní, jsou nesmrtelné a konec je nenásilně dojemný. Výborná televizní záležitost.

Zajímavost: Natáčení se neúčastnil kytarista John Deacon, který tak "promlouvá" jen z archivních záběrů.

Originální trailer filmu Queen: These Are Days of Our Lives / Queen: Day of Our Lives
Dům na špatné adrese (Lakeview Terrace) (neděle 4. 9., Nova, 23.10 - 01.15 / pondělí 5. 9., Nova Cinema, 00.50 - 02.35)

Plakát filmu Dům na špatné adrese / Lakeview TerracePsychologický krimithriller potěší spíše milovníky oldschoolu. Režírující Neil LaBute v něm nikam nespěchá a místo zběsilé akce klade důraz na vztahy mezi postavami, pomalejší tempo a vybroušené dialogy. Skvěle pracuje i s napětím a atmosférou, které výborně graduje a v některých momentech vyžaduje plnou diváckou spolupráci. Navíc přidává i hodně slušnou akci. V jedné z hlavních rolí exceluje Samuel L. Jackson, jemuž stačí snad jen Patrick Wilson, ostatní už jsou víceméně do počtu. I proto je škoda, že tvůrce nedostal k dispozici lepší příběh, který nevyužívá svůj potenciál a mnohdy si vypomáhá zbytečnými klišé, proti kterým zpočátku bojuje. Solidní žánrovka.

Zajímavost: Námět filmu vychází ze skutečných událostí, které se staly v jednom městě v Kalifornii.

Originální trailer filmu Dům na špatné adrese / Lakeview Terrace
Napoleon (Monsieur N.) (úterý 6. 9., ČT art, 21.05 - 23.10)

Plakát filmu Napoleon / Monsieur N.U nás méně známé a pouze průměrně hodnocené, v zahraničí však mnohem lépe přijímané francouzsko-britské drama je historickou fabulací, což je také jeho největším lákadlem. Režírující Antoine de Caunes v něm na reálie rezignuje a pracuje se zcela smyšleným příběhem o posledních dnech slavného vojevůdce. Daří se mu to ale tak napůl, protože chvílemi selhává ve zbytečně pomalém tempu, chvílemi zase v atmosféře, která je hodně proměnlivá, nikdy nedokáže ani úplně strhnout. Na druhou stranu se může spolehnout na solidní kameru, pár zajímavých a nápaditých momentů a Philippeho Torretona v titulní roli, vedle nějž se neztratil ani třeba Richard E. Grant. Nevýrazný počin.

Zajímavost: Příběh se odehrává v roce 1821.

Originální trailer filmu Napoleon / Monsieur N.
Hlas (In a World...) (středa 7. 9., Nova Cinema, 21.55 - 23.45 / čtvrtek 8. 9., 00.40 - Plakát filmu Hlas / In a World...02.10)

I tři roky stará komedie je u nás neznámá a pouze průměrně hodnocená a v zahraničí je na tom o mnoho lépe. Režisérka a scenáristka Lake Bell v něm sbírá body za nahlédnutí do dabingových studií, kam je příběh situován a za několik dobrých hlášek a vydařených vtípků. Bohužel se jí ale nedaří výrazněji zaujmout, což může být dáno i tím, že se snaží za každou cenu "natáčet nezávisle", což úplně nemá potřebný efekt. Naštěstí ale zvolila tak svěží tempo a sama je v hlavní roli natolik roztomilá, že nudí jen málokdy a na jedno zhlédnutí snímek poměrně funguje. Škoda jen, že není nápaditější, výraznější a příběhový potenciál úplně nevyužívá. Žánrová jednohubka. 

Zajímavost: Film byl natočen za dvacet dnů.

Oficiální trailer filmu Hlas / In a World...
Modrá nota (La note bleue) (čtvrtek 8. 9., ČT art, 20.20 - 22.25)

Plakát filmu Modrá nota / La note bleueAbsolutně neznámé francouzsko-německé drama o posledních dnech výborného pianisty Frédérica Chopina je divácky hodně náročné. Natáčel ho totiž Andrzej Żuławski, který v něm prolínal sny s realitou a mytickými postavami, nechal publikum tápat v různých symbolech a spíše než na příběh se zaměřil na konkrétní pocity. Střídal taktéž barevná spektra a vytvořil těžce uchopitelnou melodramatickou a poetickou atmosféru, která je podobná snu. Vše navíc podbarvil nevtíravým, ale přesným hudebním doprovodem, který tvoří hudba tzv. vážná. V hlavních rolích se ze známějších tváří objeví jen Sophie Marceau. Vzhledem k trošku delší stopáži ale může snímek pro mnohé být jen těžce únosný. Televizní rarita.

Zajímavost: Snímek se odehrává v roce 1846.

Ukázka z filmu Modrá nota / La note bleue
Plakát filmu Peklo / In HellPeklo (In Hell) (čtvrtek 8. 9., Prima Cool, 22.20 - 00.25)

Akční thriller patří k tomu nejlepšímu, co v posledních patnácti letech natočil Jean-Claude Van Damme. To je do značné míry dáno osobou režírujícího Ringa Lama, který se nesoustředí primárně na akci, která je ovšem víc než slušná a příjemně realistická, ale na příběh, motivaci postav a jejich psychologii. Neobvyklé je i trochu pomalejší tempo, v němž vyniká každý záběr a každý dialog. O to větší je škoda, že se tvůrce nevyvaroval evidentních logických chyb, které výrazně kazí zážitek a nahrazují naopak chybějící žánrová klišé. I když je vidět, že hlavní hvězda už má svá nejlepší léta za sebou, pořád je to pro fanoušky dobré pokoukání a velice solidní béčko, které se snaží být trochu jiné.

Zajímavost: Natáčení probíhalo v Bulharsku.

Oficiální trailer filmu Peklo / In Hell
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Můj táta hrdina má poslední šanci si vzpomenout (23.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Zemřel Norman Jewison (23.01.2024 09:59 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Fantasy Aquaman a ztracené království je posledním dílkem do DC universa (23.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Nový trailer: Aquaman a ztracené království (01.12.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Teaser: Aquaman a ztracené království (11.09.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Velký Buster Keaton všechny zabije a vrátí se sám (04.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Marvels mají nový trailer (21.07.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Top 20 ČR: Jones se udržel na špici (11.07.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Insidious triumfuje (10.07.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Kinopremiéry: Červené dveře nosí smůlu (05.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu