Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 35. týden

Kinopremiéry: Obr Dobr a Alice Cooper prožívají v Casablance smrt ve tmě

Vydáno: 31.08.2016 08:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

V první školní den vstupuje do kin hned osm filmů, které jsou žánrově dost různorodé. Nejlákavěji zní asi Spielbergův rodinný počin Obr Dobr, překvapením by měl být thriller Smrt ve tmě. Vrací se i nesmrtelná klasika Casablanca.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Obr Dobr (The BFG) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu Obr Dobr / The BFGPo relativně krátké době se do našich kin vrací sám Steven Spielberg, který tentokráte přichází s ryze rodinnou fantasy, která je adaptací knihy Roalda Dahla. Bude zajímavé sledovat, jak si snímek povede u tuzemských diváků, kteří předlohu ve většině případů neznají, navíc jsou divácké i kritické ohlasy poměrně vlažné a hovoří o solidní, i když nijak výjimečné a snadno zapomenutelné podívané. Mimo osoby tvůrce by největším lákadlem mělo být obsazení hlavní role, kterou pro digitální podobu předehrál a namluvil Mark Rylance, jehož ale u nás kvůli nutnému dabingu neuslyšíme. Slabší chvilka velkého mistra je opatrnou premiérou týdne.

Synopse: Dívka jménem Sophie (Ruby Barnhill) se setkává s laskavým obrem, který si říká Obr Dobr (Mark Rylance) a společně se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé obry lidožrouty, kteří pronikají do světa lidí.

Zajímavost: Ve Spielbergově celovečerní filmografii jde o jubilejní třicátý počin.

Český trailer filmu Obr Dobr / The BFG
Smrt ve tmě (Don't Breathe) (Falcon)

Český plakát filmu Smrt ve tmě / Don't BreatheLetošní sezóna patří především nízkorozpočtovým hororům, proto se není co divit, že jeden nás po kratší pauze čeká tento týden. Tentokráte jde ale spíše o údajně hutný a komorní psychothriller, který se spoléhá zejména na atmosféru, nečekané zvraty a velmi nápaditou akci. Věc je o to překvapivější, že režisérem a spoluscenáristou je Urugayec Fede Alvarez, jehož filmografie není dosud nijak zásadní, na kterého většina komentářů pěje ódy. V roli okrádaného staříka se navíc objevuje ze všech stran chválený Stephen Lang. Vypadá to tedy na hodně solidní žánrovku.

Synopse: Tři bezohlední zloději se vloupají do domu bohatého slepce (Stephen Lang) s vidinou dokonalé loupeže a velkého zisku. Nikdo z nich ale netuší, že muž je válečný veterán a není tak bezbranný, jak si všichni mysleli. Když tohle zjistí, je už ale dost pozdě.

Zajímavost: Původní název filmu hodně dlouho zněl A Man in the Dark, ke změně názvu došlo až těsně před premiérou.

Český trailer filmu Smrt ve tmě / Don't Breathe
Casablanca (Casablanca) (Pannonia Entertainment)

Český plakát filmu Casablanca / CasablancaAbsolutní legenda a jeden z nejuznávanějších a nejslavnějších filmů zlaté éry Hollywoodu, který získal Oscary za film, režii a scénář a na dalších pět byl nominován, se minimálně na měsíc podívá do tuzemských kin. Režírující Michael Curtiz stvořil v roce 1942 totální klasiku, která dodnes patří k nejcitovanějším a nejoblíbenějším filmům své doby a na rozdíl od mnoha stejně starých počinů příliš nezestárla. Silná lovestory je nesmrtelná a k jejímu nadčasovému úspěchu pomohly především slavné dialogy a obsazení ústředních rolí, které ztvárnili Humphrey Bogart a Ingrid Bergman a na dlouhá léta dali vzor všem filmovým zamilovaným párům. Unikátní možnosti vidět tuhle klasiku na plátně by se mělo využít.

Synopse: Američan Rick Blaine (Humphrey Bogart) rozjíždí v průběhu druhé světové války v Casablance noční podnik. Chodí sem každý, kdo potřebuje třeba falešný pas nebo má chuť jen trochu hazardovat. Jednoho dne se zastaví bojovník proti fašismu Victor Laszlo (Paul Henreid) se svou ženou Ilsou (Ingrid Bergman), kteří shánějí vízum, aby mohli uprchnout do USA. Jenže v ženě pozná Rick svou bývalou přítelkyni a vše je rázem jinak.

Zajímavost: Díky úspěchu filmu se Bogart stal svého času nejlépe placeným hercem Hollywoodu.

Oficiální trailer filmu Casablanca / Casablanca
Psí srdce (Heart of a Dog) (Film Europe)

Český plakát filmu Psí srdce / Heart of a DogKe svéráznému dokumentu osobité režisérky, scenáristky, skladatelky a kameramanky Laurie Anderson toho nelze příliš psát, protože jde o poměrně náročnou a symbolickou podívanou, kterou plně docení jen ti, kteří zmíněnou autorku znají trochu víc. Pro film je podle dostupných ohlasů typické, že střídá pasáže mluvené s animovanými a vyjadřuje se k aktuálním politickým problémům, ale i k lásce člověka se psy. Ve výsledku by tak mělo jít o jakousi esej určenou pro hodně specifické publikum. Patříte-li mezi něj, určitě si ji ve svém klubovém kině najděte.

Synopse: Vizuální esej hudebnice, experimentátorky a režisérky Laurie Anderson v sobě spojuje tak rozdílná témata jako blízký vztah člověka a psa a vpád moci do soukromí amerických občanů po 11. září. Vše je protkáno její osobitou hudbou a svéráznými myšlenkovými pochody.

Zajímavost: Autorka tvrdí, že film byl natáčen na iPhone a další menší digitální zařízení.

Český trailer filmu Psí srdce / Heart of a Dog
Alice Cooper (Super Duper Alice Cooper) (Atlantis Entertainment)

Plakát filmu Alice Cooper / Super Duper Alice CooperUž z názvu kanadského dokumentu je více než jasné, kdo je jeho hlavním hrdinou. Mladším divákům pravděpodobně jméno rockera Alice Coopera nic moc neřekne, ti dříve narození, kteří holdují metalu, ale vědí své. Ohlasů zatím moc není, nicméně ty dostupné tvrdí, že režírující a scenáristická trojice Sam Dunn, Reginald Harkema a Scot McFadyen natočila více než jen suchý záznam mluvících hlav a soustředí se na jakési umělecké podání osudů kultovního hudebníka. Víc asi nemá smysl psát, protože jeho pravověrní fanoušci si cestu do kin určitě najdou.

Synopse: Předtím než na pódia vstoupil Marilyn Manson, než se na plátně objevil Freddy Kruger, svět hrůzy ovládal Alice Cooper. Původně syn faráře, občanským jménem Vincent Furnier, se stal noční můrou všech rodičů. Jeho show byly plné děsu, krve a řízné hudby. Jak se vidí on sám a jak ho vidí jeho kolegové a příbuzní?

Originální trailer filmu Alice Cooper / Super Duper Alice Cooper
Až na Severní pól (Tout en haut du monde) (Artcam)

Plakát filmu Až na Severní pól / Tout en haut du mondeS minimální propagací vstupuje do kin francouzský animák, který zřejmě nebude vysloveně pro ty nejmenší, ale bude cílit na celou rodinu. Ohlasy na něj zatím prakticky neexistují, takže lze jen velmi těžko odhadovat, jak se to celé povedlo. Režisérem je debutant Rémi Chayé, takže ani v tomto směru nebudeme o moc moudřejší. Věřme ale, že se mu jeho prvotina zdařila a opravdu potěší ty menší i ty odrostlejší diváky.

Synopse: Patnáctiletá Saša je dcera bohatých aristokratů v Rusku konce devatenáctého století. Sní o dalekém severu a truchlí nad osudem svého dědečka, který se nevrátil z poslední mise, na níž chtěl dobýt Severní pól. Ačkoli už jí rodiče dohodli svatbu, rozhodne se děvče vzepřít, uteče a je odhodláno dědečka najít, i kdyby mělo dojít až na kraj světa.

Oficiální český trailer filmu Až na Severní pól / Tout en haut du monde
Taxi 121 (Bohemia MP)

Český plakát filmu  / Taxi 121Český thriller je inspirován nedávnými skutečnými událostmi a to je vlastně to jediné, co o něm lze říct s jistotou. Režijně s ním debutuje Dan Pánek, který do hlavních rolí obsadil vesměs neznámé tváře. Ohlasy zatím neexistují a před samotnou premiérou se jich nedá moc očekávat, takže případná návštěva kina bude trochu sázkou do loterie. V posledních letech jsme tu ale měli pár nadějných tuzemských debutů, tak věřme, že tenhle bude jedním z nich.

Synopse: V loňském roce řádil v Praze sériový vrah, který připravil o život tři taxikáře. Oficiální policejní verze přičítala vraždy jedinému pachateli, o jehož psychologickém profilu se stále spekuluje. Proč pachatel vraždil? A jak s tím vším souvisí mladý manželský pár (Filip Tomsa a Lenka Zahradnická), který to nevzdává ani ve chvíli, kdy před sebou už nemá prakticky žádnou budoucnost?

Zajímavost: Do poslední chvíle nevěděli herci a štáb, jak film skončí.

Oficiální trailer filmu Taxi 121
ZOO (Artnok film)

Plakát filmu  / ZOOHodinový povídkový film je pravděpodobně absolventským počinem režisérky a scenáristky Terezy Kovářové, takže tak k němu bude potřeba také přistupovat. Komentářů existuje minimum, všechny se ale shodují na tom, že jde o minimálně zajímavý a částečně experimentální snímek, který má své momenty, není ale nijak výrazný. Je jasné, že tohle na masové publikum útočit nebude a naopak budou asi tvůrci rádi, když se jejich práce dostane do trochu širšího povědomí. Výsledek je ale nejistý.

Synopse: Film se odehrává v kupé během jedné cesty vlakem. Ten nejde zastavit a jeho součástí jste minimálně do další zastávky. Známý svět zůstává tam venku, zatímco vevnitř se utváří svět nový, dočasně nezávislý. Dává dohromady náhodné lidi, kteří by se jinak třeba ani nepotkali. A z těchto setkání vznikají zajímavé příběhy.

Zajímavost: Natáčení zabralo pět dní strávených ve vlaku.

Originální trailer filmu ZOO

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2024 (01.04.2024 12:30 v Články | Publicistika)
- Vetřelec: Romulus má první teaser (21.03.2024 08:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Trailer: Vládcové nebes (10.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Top 10: Roman Polanski (19.08.2023 17:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Baby Driver veze Spider-Mana a Anastázii do paralelních světů (21.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Indiana Jones a krakenteena Ruby hledají nástroj osudu (28.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Bojovník s peklem je rudý kapitán, který utíká do bezpečí (14.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Bill Butler (07.04.2023 05:59 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Egypťan Sinuhet vyšel na denní světlo a začal dělat chyby (03.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Děti Nagana jsou příjemným nostalgickým počinem pro celou rodinu (22.02.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Steven Spielberg chystá Napoleona (22.02.2023 08:34 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Medvěd na koksu hledá nezvěstné děti Nagana (22.02.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu