Trailer: zakázané manželství v A United Kingdom

Vydáno: 01.09.2016 15:00 - | foto: facebook tvůrce

Problémem stále aktuálním - rasovou nesnášenlivostí - se bude zajímat nové drama Ammy Asante A United Kingdom. V hlavních rolích se v něm objeví Rosamund Pike a David Oyelowo, které nyní uvidíte v prvním traileru.
Svým námětem je slibná novinka A United Kingdom velmi podobná miláčkovi kritiků z Cannes, Loving. Oba snímky, které budou letos mít premiéru, totiž sledují společností zakazovaná manželství bělocha a černošky, v tomto případě černocha a bělošky. Na svědomí má toto historické drama britská režisérka Amma Asante, která slavila úspěch například s Belle (v hlavní roli s Gugu Mbatha-Raw), v níž taktéž sledovala rasové problémy v historii Velké Británie.

Zatímco Belle ale neslavila tak obrovský úspěch, A United Kingdom je čím dál více skloňováno v souvislosti s nadcházejícími nominacemi na Oscary. Především díky umu ústředního hereckého dua, které tvoří na Oscara nominovaná Rosamund Pike a další velmi schopný herec, David Oyelowo. Ti na plátnech ztvární pár z reálného života, botswanského krále Seretseho Kamu a jeho manželku Ruth Williams, kterou potkal při cestě do Londýna. Opovrhování blízkých však neunikli ani při odjezdu do Botswany, kde pro změnu posměškům čelila jeho manželka, královna.

První trailer můžete zhlédnout níže a již brzy se k nám dostanou ohlasy na snímek, jelikož má za chvíli předpremiéru na torontském festivalu. Premiéra je pak stanovena na 25. listopadu, v Česku film zatím bohužel distributora nenašel.

Oficiální trailer filmu A United Kingdom


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY