Lion: Dev Patel hledá své rodiče v traileru

Vydáno: 26.08.2016 20:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

V dramatu Lion hledá adoptovaný Dev Patel pomocí Google Earth své pravé rodiče. Nezávislý film natočil Garth Davis a kromě Patela v něm hrají například i Nicole Kidman nebo Rooney Mara.
The Weinstein Company uveřejnila první trailer z dramatu Lion režiséra Gartha Davise, známého především díky seriálu Na jezeře. Film je natočen podle skutečné události a je o muži jménem Saroo Brierley (podle jehož knihy je film natočen), který byl odloučen od své rodiny jako dítě a o 25 let později se je pomocí Google Earth vydá hledat. Hlavního hrdinu ztvárnil Dev Patel

Weinsteinové vidí v Lionovi oscarový potenciál pro tento rok. Světovou premiéru bude mít na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu (TIFF), což je téměř zaručený návod na to, jak získat Oscara za nejlepší film. To potvrzuje i loňský vítěz Spotlight, který se zde rovněž hrál a za posledních deset let se tomuto trendu vymyká pouze Birdman, který se nehrál v Torontu, ale v New Yorku. Kromě Patela hrají v LionoviNicole Kidman a Rooney Mara. Liona uvidíme i v českých kinech, kde má premiéru 8. prosince 2016.

Trailer zhlédněte níže.

Originální trailer filmu Lion


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY