Box Office: Mluvící potraviny lákaly do kina

Vydáno: 15.08.2016 10:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Nepřístupný animák Buchty a klobásy slavil slušný úspěch během svého premiérového víkendu. Naproti tomu hraná disneyovka Můj kamarád drak měla s diváckou odezvou trochu potíže.
Fotografie z filmu Sebevražedný oddíl / Sebevrazedný oddílKomiksovka Sebevražedný oddíl obhájila dle očekávání první pozici žebříčku Box Office, bylo to ale s podobným sešupem jako v případě předchozí DC komiksovky Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti. Pád to byl o 67%, což znamená 43,8 mil. Za dva týdny tak tento snímek s negativními recenzemi vydělal solidních 223 mil.

Druhé místo už patří první z novinek, eRkovému animáku Buchty a klobásy, který studiu Sony přinesl 33,6 mil. A zaznamenal hned dva rekordy. Jednak největší otvírák pro eRkový animák a rovněž i nejlepší srpnový animovaný otvírák. Předchozí rekordy držely Team America: Světovej policajt (12,1 mil.) v prvním a Letadla (22 mil.) v druhém případě.

Fotografie z filmu Buchty a klobásy / Sausage PartyNa třetím místě skončila druhá novinka víkendu, hraná disneyovka Můj kamarád drak, jejíž tržby 21,5 mil. jsou ale spíše zklamáním. Čtyřka patří snímku Jason Bourne s 13,6 mil. Těsně za ním s 11,5 mil. jsou Matky na tahu. Druhou půlku žebříčku otevírá Tajný život mazlíčků, který se může po šesti týdnech od premiéry pochlubit částkou přes 330 mil.

Oproti tomu sedmý Star Trek: Do neznáma má za čtyři týdny jen cca 140 mil., což je oproti 185 mil. rozpočtu stále bída. Osmička patří třetí z novinek, vychvalované dramedii Božská Florence, která utržila skromných 6,5 mil. Na devítce je neúspěšný Já, kocour a topku uzavírá úspěšný Zhasni a zemřeš

Příští víkend budou mít premiéry tři potencionální kasovní hity. Remake Ben-Hur, animák Kubo a kouzelný meč a komedie Týpci a zbraně

BOX OFFICE: VÍKEND OD 12. SRPNA 2016
 
 1. Sebevražedný oddíl 43,7 mil.
 2. Buchty a klobásy 33,6 mil. (novinka)
 3. Můj kamarád drak 21,5 mil. (novinka)
 4. Jason Bourne 13,6 mil.
 5. Matky na tahu 11,5 mil.
 6. Tajný život mazlíčků 8,8 mil.
 7. Star Trek: Do neznáma 6,8 mil.
 8. Božská Florence 6,5 mil. (novinka)
 9. Já, kocour 3,5 mil
10. Zhasni a zemřeš 3,2 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY