TOP 20 ČR: bezkonkurenčně zvítězil Sebevražedný oddíl

Vydáno: 09.08.2016 10:59 - | foto: facebook tvůrce

Minule vítězná česká komedie Sezn@amka se na vrcholu dlouho neudržela, s 12 milionovou víkendovou premiérou ji totiž porazil Sebevražedný oddíl i těsně nová Doba ledová.
Fotografie z filmu Doba ledová: Mamutí drcnutí / Ice Age: Collision CourseLetošní další novinka z univerza DC Comics od režiséra Davida Ayera konečně dorazila do kin. Superzlodušský Sebevražedný oddíl v Americe lámal rekordy a u nás za víkend utržil více než 12 milionů, což je hodně slušné. U kritiků sice návrat některých těchto kultovních postav nezaznamenal velký úspěch, což mu nahrazují aspoň výdělky. Nová, v pořadí pátá, Doba ledová s podtitulem Mamutí drcnutí procentuálně neklesla tolik jako její minulý konkurent, česká romantická komedie Sezn@mka. Se čtyřkou se tak musel spokojit nejnovější Jason Bourne, jehož roli si opět zopakoval herec Matt Damon.

Páté místo si pak ulovila komediální novinka Matky na tahu v hlavní roli s Milou Kunis, která se vzepře rodičovským konvencím a  v žebříčku jim následoval horor Zhasni a zemřeš pramenící z dětského strachu ze tmy. Další, sedmou příčku, obsadila předpremiéra animáku Tajný život mazlíčků, která překonala i animovaný sequel Hledá se Dory. Až na deváté místo pak sklouzli rebootovaní ženští Krotitelé duchů a celou desítku pak uzavřela česko-slovenská Učitelka odehrávající se v dobách komunismu.

Viggo Mortensen ve filmu Tohle je náš svět / Captain FantasticJiž devatenáct týdnů se v žebříčku udržela česká dramedie s Jiřím Bartoškou Teorie tygra, za kterou následoval snímek o velké rodině Tohle je náš svět v těsném závěsu s Než jsem tě poznala s párem v podání Emiliy Clarke a Sama Claflina. Čtrnácté místo patřilo Podfukářům  2 Jona Chu v těsném závěsu s francouzskou romantickou komedií Za láskou vzhůru a neburtonovskou Alenkou v říši divů: Za zrcadlem. Film na další příčce, Heidi, děvčátko z hor, pak připutoval ze sousedního Německa a doprovod mu dělala španělská Julieta, která byla k vidění i na karlovarském festivalu. Z hranice pod top dvacítkou se také zpět do žebříčku vrátili Správní chlapi a vše završil Star Trek: Do neznáma, který bude mít sice oficiální premiéru až za dva týdny, ale někteří fanoušci již měli to štěstí, že jej viděli při předpremiéře.

1. Sebevražedný oddíl - 12 mil. (premiéra)
2. Doba ledová: Mamutí drcnutí - 2,7 mil.
3: Sezn@mka - 2,3 mil.
4. Jason Bourne - 1,5 mil.
5. Matky na tahu - 1,1 mil. (premiéra)
6. Zhasni a zemřeš - 1,1 mil.
7. Tajný život mazlíčků - 1,1 mil. (předpremiéra)
8. Hledá se Dory - 859 tis.
9. Krotitelé duchů - 722 tis.
10. Učitelka - 395 tis.

11. Teorie tygra - 340 tis.
12. Tohle je náš svět - 329 tis.
13. Než jsem tě poznala - 232 tis.
14. Podfukáři 2 - 191 tis.
15. Za láskou vzhůru - 181 tis. (premiéra)
16. Alenka v říši divů: Za zrcadlem - 96 tis.
17. Heidi, děvčátko z hor - 77 tis.
18. Julieta - 71 tis.
19. Správní chlapi - 63 tis.
20. Star Trek: Do neznáma - 61 tis. (předpremiéra)


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY