Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 5. 8. 2016 - 11. 8. 2016

TV tipy: Galantní prasátko Babe vyhrálo v loterii

Vydáno: 05.08.2016 08:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Do už tak televizně utahaného léta se od tohoto týdne přidávají i přenosy z olympijských her, což znamená, že aktuální nabídka je dost slabá a dostávají se do ní většinou i filmy, které by přes rok byly v tomto směru bez šance.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Sesterstvo putovních kalhot / The Sisterhood of the Traveling PantsSesterstvo putovních kalhot (The Sisterhood of the Traveling Pants) (sobota 6. 8., Nova Cinema, 17.45 - 20.00 / neděle 7. 8., 06.35 - 08.45)

Na zahraničních databázích mnohem lépe hodnocená komedie je nenáročnou zábavou a poctivou oddechovkou. Režírující Ken Kwapis dobře věděl, že neoriginálním a trošku naivním příběhem neoslní, takže ho alespoň "zabalil" do svěžího tempa, příjemné vizuální stránky a doplnil potřebným soundtrackem, který tvoří veměs víceméně známé hity. Šťastnou ruku měl i při obsazení, v němž vyniká zejména charismatická Alexis Bledel, neztratí se ale ani Amber Tamblyn nebo Rachel Ticotin. Je sice pravda, že snímek je určen spíše ženskému publiku, i to mužské ho ale při nevelkých očekáváních zvládne. Neškodná odpolední pohodovka.

Zajímavost: Do jedné z hlavních rolí byla dlouho zvažována Hilary Duff.

Originální trailer filmu Sesterstvo putovních kalhot / The Sisterhood of Traveling Pants
Když si Chuck bral Larryho (I Now Pronounce You Chuck and Larry) (sobota 6. 8., Prima Cool, 20.00 - 22.35 / neděle 7. 8., 15.35 - 17.55)

Plakát filmu Když si Chuck bral Larryho / I Now Pronounce You Chuck & LarryPro změnu v tuzemsku lépe hodnocená romantická komedie zůstala někde na půli cesty. Režírující Dennis Dugan totiž do hlavní role obsadil svého oblíbence Adama Sandlera, který zůstal věrný své tradici, což znamená, že na povedený vtip připadá několik průměrných a pár vysloveně trapných, zde mu navíc sekunduje otravný Kevin James, na druhou stranu mezi nimi funguje potřebná chemie. Naštěstí toho tvůrce moc neřešil a nasadil svižné tempo, které nudí jen málokdy a vytvořil žádanou oddechovou atmosféru. Potěší také obsazení vedlejších úloh, v nichž se mimo jiné objeví Jessica Biel, Steve Buscemi nebo Richard Chamberlain. Jen je škoda, že ke konci se příběh začne brát až moc vážně a zbytečně se snaží o jakési morální poselství. Další oddechová záležitost.

Zajímavost: V cameo roli učitelky ve škole se objevila i Sandlerova žena Jackie.

Oficiální trailer filmu Když si Chuck bral Larryho / I Now Pronounce You Chuck and Larry
Chytrák a dva společníci (Un genio, due compari, un pollo) (sobota 6. 8., Kino Barrandov, 22.10 - 00.50)

Plakát filmu Chytrák a dva společníci / Un genio, due compari, un polloKoprodukční westernová komedie je trochu rozporuplná a mnohé nejspíš nepříjemně překvapí, že jako její spolurežisér je uveden legendární Sergio Leone, jehož podíl byl ale minimální. Pod většinou práce je podepsán Damiano Damiani, který dostal k dispozici epizodický a příliš zmatený příběh, v němž jen těžko hledat nějaký hlubší význam, logiku nebo racionální motivaci postav. Vtipy tu také příliš nefungují a akce nemá potřebný náboj. Na lehkém nadprůměru tak snímek udržují především dokonalá a bezchybná hudba Ennia Morriconeho, výborné výkony Terence Hilla, Miou-Miou, Klause Kinskiho a dalších a krásná kamera. Ne tak známá evropská žánrovka.

Zajímavost: Některé části negativu již natočeného filmu byly ukradeny a nikdy se nenašly, což může mít vliv na jeho nevyrovnanou kvalitu.

Ukázka z filmu Chytrák a dva společníci / Un genio, due compari, un pollo
Babe - galantní prasátko (Babe) (neděle 7. 8., Nova, 08.20 - 10.10 / pondělí 8. 8., Nova Cinema, 04.35 - 05.55)

Plakát filmu Babe - galantní prasátko / BabeAustralsko-americká rodinná komedie patří dnes už ke klasikám žánru a prakticky nestárne. Vlastně vůbec nevadí, že režisér Chris Noonan v ní cílí hlavně na děti, což se projevuje opravdu prostinkým příběhem a tím, že jsou všechny postavy pozitivní a roztomilé, v tomto případě to ale není na škodu. Dal si záležet i na perfektní trikové stránce, která byla po právu oceněna Oscarem a kombinuje hraný a animovaný film. Navíc nabízí i několik nenásilných poučení a vskutku sympatického zvířecího hrdinu, který změní náhled na prasata. V "lidském" obsazení nejvíc utkví v paměti na Oscara nominovaný James Cromwell. Dospělý divák už si snímek sám přece jen tak neužije, v kombinaci s dětmi jde ale o ideální rodinnou víkendovou podívanou.

Zajímavost: Cromwell řekne v celém filmu jen sto sedmdesát jedna slov.

Oficiální trailer filmu Babe - galantní prasátko / Babe
Tvrdá hra (Hard Ball) (neděle 7. 8., Fanda, 17.25 - 19.25 / pondělí 8 .8., 14.35 - 16.30)

Plakát filmu Tvrdá hra / Hard BallU nás nepříliš známé sportovní drama není ničím výjimečné, i proto je hodnoceno jen lehce nadprůměrně. Režírující Brian Robbins v něm rozhodně nedělá nic špatně a v některých scénách dokáže z diváka dostat potřebné emoce a neopomíná ani svěží tempo a relativně zdařile natočené baseballové zápasy. Na druhou stranu mu ale chybí větší porce odvahy, s čímž souvisí absentující moment překvapení a samozřejmě i šablonovitý a předvídatelný příběh. Poměrně dost toho zachraňuje obsazení, v němž vyčnívá charismatický Keanu Reeves, díky němuž zapomenete na jeho schematickou přeměnu, neztratí se ale ani Diane Lane nebo Bryan Hearne. Další žánrová jednohubka.

Zajímavost: Film je údajně založen na skutečném příběhu.

Originální trailer filmu Tvrdá hra / Hard Ball
Vyhrál jsem v loterii (Ho vinto la loterria di Capodanno) (pondělí 8. 8., Nova Cinema, 12.45 - 14.35 / úterý 9. 8. 09.40 - 11.45)

Plakát filmu Vyhrál jsem v loterii / Ho vinto la lotteria di CapodannoItalská komedie je opravdu typicky italská, tudíž je nutné s tím před sledováním počítat. Režírující Neri Parenti neřešil skoro vůbec nic a spolehl se jen na naprosto bláznivý a nesmyslný příběh, který nabízí spoustu vskutku šílených gagů, které jsou ale vtipné i při znalosti a avizovanosti jejich point, svěží tempo a odpovídající hudební doprovod. V titulní roli se objeví spolehlivý Paolo Villaggio, který nezklame a předvádí své typicky ztřeštěné fórky a přehnaná gesta, mnozí jeho fanoušci navíc tento film považují za vůbec nejlepší počin jeho kariéry. Je jasné, že nejde o přelomový kousek a zvolený humor je hodně specifický, pokud vám ale vyhovuje, královsky se pobavíte.

Zajímavost: Ačkoli si to někteří myslí, tento film nepatří do série s účetním Fantozzim.

Ukázka z filmu Vyhrál jsem v loterii / Ho vinto la loterria di Capodanno
Swannova láska (Un amour de Swann) (úterý 9. 8., ČT art, 21.05 - 22.55)

Plakát filmu Swannova láska / Un amour de SwannNepříliš známé francouzsko-německé drama je svým způsobem odvážným kouskem. Režisér Volker Schlöndorff se v něm totiž pustil do adaptace prvního dílu rozvinutého a extrémně náročného románu Marcela Prousta Hledání ztraceného času. Tomu také odpovídá výsledná podoba, která "trpí" pomalým tempem, zdánlivou bezdějovostí, romantickou atmosférou a chybět nesmí ani výborné výprava a kostýmy. Je jasné, že předloha musela být hodně zkrácena a některé dialogy vytrženy z kontextu, v tomto případě to ale je jedině ku prospěchu všech. V hlavních rolích se objeví Jeremy Irons a Ornella Muti, vedle nich určitě nepřehlédnete charismatického Alaina Delona. Vše výše zmíněné může být bráno i jako negativum, protože snímek ani náhodou není divácky vstřícný. Zapomenutý klenot.. 

Zajímavost: Film vznikl přesně šedesát pět let po prvním vydání své knižní předlohy.

Originální trailer filmu Swannova láska / Un amour de Swann
Podezření nula (Suspect Zero) (úterý 9. 8., Nova Cinema, 22.30 - 00.35 / středa 10. 8., 02.55 - 04.40)

Plakát filmu Podezření nula / Suspect ZeroMysteriózní krimithriller je u nás přijímán o něco smířlivěji než v zahraničí, nicméně stejně jde vesměs o promarněný potenciál. Režírující E. Elias Merhige se v něm pokusil o trochu jiný přístup k žánru spočívající ve střídání několika barevných filtrů, které "ladily" s aktuální atmosférou a chladné a odosobněné režii, v níž je divák pouhým nezúčastněným pozorovatelem částečně napínavého příběhu. Zajímavé je i to, že ačkoli kamera zabírá vše podstatné a neuhne ani při některých naturalistických záběrech, není dopad těchto momentů tak silný. V hlavních rolích se objeví velmi dobrý Aaron Eckhart, charismatický Ben Kingsley a sexy Carrie-Anne Moss. S častou kritikou se ale setkává nedůvěryhodná pointa, utahané tempo a již zmiňovaný tvůrčí odstup.

Zajímavost: Nezveřejněným producentem filmu byl i Tom Cruise.

Originální trailer filmu Podezření nula / Suspect Zero
Princezna a námořník (The Princess & the Marine) (středa 10. 8., Nova Cinema, 20.00 - 21.55 / čtvrtek 11. 8., 15.30 - 17.15)

Plakát filmu Princezna a námořník / The Princess & the MarineRomantické drama je v zahraničí přijímáno mnohem lépe než u nás, což je vlastně logické, protože hlavní hrdina je členem námořnictva, snímek se tedy může chvílemi jevit jako propaganda. Režírující Mike Robe dostal k dispozici šablonovitý a předvídatelný příběh, který se ovšem pod jeho rukama změnil v lehký kýč. Alespoň, že funguje atmosféra a náboj mezi oběma stěžejními postavami, které ztvárnili Mark-Paul Gosselaar a Marisol Nichols. Z dnešního pohledu tkví hlavní přínos filmu v tom, že umně a realisticky ukazuje život uvnitř muslimských rodin a jejich pevné zvyky a tradice. Jinak jde ale o obyčejnou televizní záležitost, kterou ocení spíš ženy a snílkové.

Zajímavost: Film vychází ze skutečných událostí dvojice, která se roku 1999 vzala, ale o pět let později zase rozvedla.

Ukázka z filmu Princezna a námořník / The Princess & the Marine
Banánový Joe (Banana Joe) (středa 10. 8., Barrandov, 20.15 - 22.20)

Plakát filmu Banánový Joe / Banana JoeItalsko-německá dobrodružná komedie patří podle mnohých k nejlepším samostatným počinům Buda Spencera. Ten v režii Stena hraje prosťáčka, který zná jen banány a roli obdařil svým typickým dobrosrdečenstvím a charismatem. Z filmu navíc vyčnívají laskavý a jemný humor a jakási sebeironie, nesmí samozřejmě chybět řada více, či méně vtipných bitek. Vše je navíc natolik svěží a pohodové, že se divák ani chvilku nenudí a může se bavit několika hláškami a exotickými lokacemi. Absolutní pohodovka.

Zajímavost: Námět k filmu napsal Spencer sám, "schoval" se ale pod své občanské jméno Carlo Pedersoli.

Originální trailer filmu Banánový Joe / Banana Joe

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Iñárritu a Cruise poprvé spolu (23.02.2024 09:32 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Kosmonaut z Čech (16.01.2024 17:27 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Kosmonaut z Čech (20.12.2023 18:51 v Novinky | Trailery)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: The Beekeeper (05.10.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu