Mel Gibson a Sean Penn ve filmu "Professor and the Madman"

Vydáno: 02.08.2016 22:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Mel Gibson a Sean Penn si spolu zahrají ve filmu "Professor and the Madman". Film o vzniku oxfordského slovníku angličtiny zaštítí společnost zodpovědná za oscarové kousky Smrt číhá všude a Klub poslední naděje.
Jeremy Renner, Anthony Mackie ve filmu Smrt čeká všude / The Hurt LockerVoltage Pictures, společnost, která vyrobila oscarové kousky Smrt čeká všude nebo Klub poslední naděje, zaštítí filmový projekt o vzniku Oxford English Dictionary (oxfordský slovník angličtiny), který se jmenuje "Professor and the Madman". Mel Gibson si filmová práva na knihu Simona Winchestera zajistil už v roce 1998. Gibson si zahraje profesora Jamese Murrayho, který začal v roce 1857 dávat dohromady Oxford English Dictionary.

Gibson chce do filmu získat Sean Penna, který momentálně vyjednává o účasti. Hrál by postavu W.C.Minora, který do encyklopedie přispěl více jak deseti tisíci hesly, zatímco byl zároveň chovancem ústavu pro nebezpečné zločince. Gibson ale tento projekt nechce režírovat. Režii přenechá Farhadu Safiniovi, který mu pomáhal napsat Apocalypto. Gibson a Penn by se před kamerou sešli vůbec poprvé.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY