TOP 20 ČR: Doba ledová zamrazila konkurenci

Vydáno: 19.07.2016 10:05 - | foto: facebook tvůrce

S víkendovou tržbou přes 15 milionů nebyl pro Dobu ledovou: Mamutí drcnutí zisk prvního místa nic těžkého, s obrovským odstupem pak za něj doplavalo Hledá se Dory a trojici doplnila Legenda o Tarzanovi.
Fotografie z filmu Hledá se Dory / Hledá se DoryPo předpremiérách se konečně podařilo páté Době ledové: Mamutímu drcnutí vyhoupnout na kýženou zlatou příčku, což rozhodně nebylo složité s utrženými patnácti miliony za dva dny. Přestože kritici tenhle animovaný sequel příliš nešetřili, dobře si u nich vedlo alespoň jiné nehrané pokračování, a to dlouho očekávaná Hledá se Dory. Ta po měsíci byla od prvního místa vytlačena, ale udržela si bezpečný miliónový postup od Legendy o Tarzanovi, která se musela spokojit s třetím místem. Níže za stupně vítězů pak bylo sraženo velkorozpočtové sci-fi Den nezávislosti: Nový útok navazující na první díl z devadesátých let.

O dvě místa si zvládli polepšit Podfukáři 2 s další dávkou pořádkých triků a podfuků, ale až za ně se tak propadlo romantické drama Než jsem tě poznala o lásce a umírání. Podobný osud pak potkal i akční hororovou jízdu Očistu: Volební rok, ve které se politici snažili o zvráceném svátku zbavit nepohodlné senátorky Elizabeth Mitchell. Po promítání na karlovarském festivalu se k nám dostalo již i rodinné drama Tohle je náš svět s Viggem Mortensenem jako hlavou početné rodiny. Zájem diváků již také opadl u Warcraftu: První střet, herní adaptace, ale na desátém místě se ještě zvládl udržet horor V zajetí démonů 2 o duu paranormálních vyšetřovatelů.

Zac Efron, Anna Kendrick, Aubrey Plaza, Adam DeVine ve filmu Mike i Dave sháněj holku / Mike and Dave Need Wedding DatesNezkrotní filmoví bratři Zac Efron a Adam DeVine jako Mike i Dave sháněj holku se na Havaji zamilovali do dvou falešných holek, což této letní komedii vyneslo jedenácté místo. V těsném závěsu za ní skončila česká Teorie tygra následovaná thrillerem Hra peněz, který zrežírovala Jodie Foster. Čtrnácté místo pak chytila Bobinova Alenka v říši divů: Za zrcadlem následovaná animovanými Angry Birds ve filmu, jenž bojovali proti zlým zeleným prasátkům. Dokument Lucie: Příběh jedný kapely pak skončil šestnáctý a za něj se zařadila novinka - francouzská komedie Bláznivá pětka. Pod tu spadla ještě nově natočená Kniha džunglí a poslední dvě místa si rozdělil akčně-romantický Pan Dokonalý s Línou zátokou od Bruna Dumonta.

1. Doba ledová: Mamutí drcnutí - 15,7 mil. (premiéra)
2. Hledá se Dory - 2,7 mil.
3. Legenda o Tarzanovi - 1,7 mil.
4. Den nezávislosti: Nový útok - 1,3 mil.
5. Podfukáři 2 - 1,1 mil.
6. Než jsem tě poznala - 1,1 mil.
7. Očista: Volební rok - 836 tis.
8. Tohle je náš svět - 753 tis. (premiéra)
9. Warcraft: První střet - 739 tis.
10. V zajetí démonů 2 - 675 tis.

11. Mike i Dave sháněj holku - 611 tis.
12. Teorie tygra - 495 tis.
13. Hra peněz - 350 tis.
14. Alenka v říši divů: Za zrcadlem - 345 tis.
15. Angry Birds ve filmu - 233 tis.
16. Lucie: Příběh jedný kapely - 212 tis.
17. Bláznivá pětka - 156 tis. (premiéra)
18. Kniha džunglí - 151 tis.
19. Pan Dokonalý - 140 tis. (premiéra)
20. Líná zátoka - 75 tis. (premiéra)


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY