TOP 20 ČR: Dory na Tarzana doslova zapomněla

Vydáno: 13.07.2016 07:16 - | foto: Falcon

Ani příval mnoha slibných letních novinek nepotopil po měsíci od premiéry Hledá se Dory, ta vydržela nad nově natočenou Legendou o Tarzanovi a o příčku níže tak srazila Den nezávislosti: Nový útok.
Alexander Skarsgård, Margot Robbie ve filmu Legenda o Tarzanovi / The Legend of TarzanStudio Pixar letos boduje s dlouho očekávaným sequelem Hledá se Dory a podobně jako loni (V hlavě) se tak ujalo letního trůnu návštěvnosti, který si již drží přes měsíc. Tentokrát s podmořským dobrodružstvím neotřáslo ani to z džungle, do kterého nás zavedl potterovský režisér David Yates v jeho novém snímku Legenda o Tarzanovi v titulní roli se švédským hercem Alexandrem Skarsgårdem. Ze stříbra tak vytlačila nový díl "vzkříšené" sci-fi série Den nezávislosti: Nový útok, jehož se fanoušci dočkali po celých dvaceti letech. Na čtvrtém místě se pak uchytila další novinka, pro změnu z hororového soudku - Očista: Volební rok, ve které se již potřetí diváci mohli podívat do Ameriky na den, kdy žádný čin, včetně vraždy, není trestný.

Pořádný pád tak zaznamenala slzopudná romantika Než jsem tě poznala, ta se na stupních vítězů ohřála pouhý jeden týden a nyní propadla níže spolu s adaptací počítačové hry Warcraft: První střet. Ti pod sebe srazili ještě kouzelnické Podfukáře 2, kteří znovu šálili nejen své diváky, ale následovně se na tato místa podařilo probojovat novým titulům. Jen předpremiéra stačila páté Době ledové: Mamutímu drcnutí na ulovení osmého místa a vedla si tak i o kapánek lépe než letní komediální jednohubka Mike i Dave sháněj holku. Celou top desítku pak dovršilo Wanovo pokračování V zajetí démonů 2, kde se řešil další případ paranormálních jevů.

George Clooney ve filmu Hra peněz / Money MonsterPo své karlovarské festivalové premiéře se do žebříčku vysoukala také dokumentární Lucie: Příběh jedný kapely a za sebou nechala méně úspěšný thriller Hra peněz spolu s návratem do burtonovsky šíleného světa Alenky v říši divů: Za zrcadlem. Čtrnácté místo pak chytila dramedie Teorie tygra s Angry Birds ve filmu následovaná dalším "tarzanovským" příběhem o malém chlapci Mauglím v Knize džunglí. Rodinný snímek Děda se vyhoupl zpět na sedmnácté místo a za něj se pak seřadili Želvy Ninja 2Správní chlapi a dánský Vzkaz v lahvi.

1. Hledá se Dory - 2,4 mil.
2. Legenda o Tarzanovi - 1,9 mil. (premiéra)
3. Den nezávislosti: Nový útok - 1,2 mil.
4. Očista: Volební rok - 838 tis. (premiéra)
5. Než jsem tě poznala - 807 tis.
6. Warcraft: První střet - 709 tis.
7. Podfukáři 2 - 654 tis.
8. Doba ledová: Mamutí Vánoce - 639 tis. (předpremiéra)
9. Mike i Dave sháněj holku - 593 tis. (premiéra)
10. V zajetí démonů 2 - 514 tis.

11. Lucie: Příběh jedný kapely - 336 tis. (premiéra)
12. Hra peněz - 305 tis.
13. Alenka v říši divů: Za zrcadlem - 275 tis.
14. Teorie tygra - 215 tis.
15. Angry Birds ve filmu - 197 tis.
16. Kniha džunglí - 102 tis.
17. Děda - 63 tis.
18. Želvy Ninja 2 - 54 tis.
19. Správní chlapi - 46 tis.
20. Vzkaz v lahvi - 31 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY