Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 28. týden

Kinopremiéry: Ataku Doby ledové nezabrání ani nesmrtelný Terminátor

Vydáno: 14.07.2016 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Ze sedmičky premiér se dá největší úspěch očekávat od páté Doby ledové, která cílí na rodiny s dětmi. A není se co divit, když konkurenci má v několika festivalových snímcích a do kin se vracejícím Terminátorovi.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Doba ledová: Mamutí drcnutí (Ice Age: Collision Course) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Doba ledová: Mamutí drcnutí / Ice Age: Collision CourseK pátému pokračování megaúspěšného animáku toho není třeba příliš psát ani říkat. Vrací se stará známá parta prehistorických kamarádů, kteří budou mít jediný cíl - vydělat velké peníze, dostat do kin co nejvíc rodin s dětmi a produkovat bohatý merchandising. O příběh, který bude pravděpodobně jednoduchý a předvídatelný, tak vlastně ani nejde. Doplňme jen, že režii opět obstará Mike Thurmeier. Dosavadní hodnocení se pohybují někde na lehkém nadprůměru, takže překvapení vskutku čekat nelze. Těsná premiéra týdne.

Synopse: Veverčák Scrat se opět snaží ulovit prchající žalud, což ho tentokrát vystřelí až do vesmíru. Tam spustí sérii kosmických katastrof, které vedou až k zásadnímu ohrožení naší planety. Na tu teď směřuje asteroid jako hrom, jenž je nebezpečím pro všechny obyvatele ledového světa. Na záchranou misi se tak vydává stará známá sestava v čele s mamutem Mannym a lenochodem Sidem.

Zajímavost: Jedná se o nejdelší film celé série.

Oficiální český trailer Doba ledová: Mamutí drcnutí / Ice Age: Collision Course
Tohle je náš svět (Captain Fantastic) (Aerofilms)

Český plakát filmu Tohle je náš svět / Captain FantasticČerstvého vítěze divácké ceny z Karlových Varů provázejí nadšené ohlasy všude, kam se dostane. Vypadá to tedy, že jen výjimečně režírující herec a scenárista Matt Ross natočil příjemnou indie podívanou, která nezklame, snad i zlepší náladu a nabízí nějaký ten přesah. A vzhledem k tomu, že podobných filmů je v kinech čím dál méně, by se vůbec nemusel ztratit. Závěrem se sluší uvést, že nejznámějšími tvářemi v obsazení jsou zarostlý Viggo Mortensen a Frank Langella. Zřejmě hodně povedená alternativa rodinnému animáku.

Synopse: Svérázný a charismatický Ben (Viggo Mortensen) vychovává hluboko v lesích mimo civilizaci svých šest dětí. Jejich život připomíná letní tábor plný neotřelých pravidel a her. To vše ale změní jedna nečekaná zpráva, která všechny vrátí zpět do reality.

Český trailer filmu Tohle je náš svět / Captain Fantastic
Pan Dokonalý (Mr. Right) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Pan Dokonalý / Mr. RightDle synopse vypadá akční komedie předvídatelně a tuctově, to nicméně neznamená, že by nutně musela být špatná. Režie se chopil neznámý Paco Cabezas, takže z tohoto hlediska není nač lákat. To se ale mění u hereckého obsazení, kde je nejatraktivnější pravděpodobně Sam Rockwell ve snad první komičtější úloze své kariéry. Toho doplňují ještě mimo jiné Anna Kendrick, Tim Roth nebo raper RZA. Dostupné ohlasy zatím potvrzují to, že spíš než o originální podívanou jde o slušnou, ale lehce zapomenutelnou žánrovku. Na horký letní večer ale nejspíš ideální záležitost.

Synopse: Martha (Anna Kendrick) se po bolestivém rozchodu setkává s mužem, který by mohl být tím pravým. Jenže její "Pan Pravý" (Sam Rockwell) má jednu zásadní chybu - je nájemným zabijákem prchajícím před kartelovým gangem, který ho platí. Jelikož je ale do něj už bezhlavě zamilovaná, rozhodne se ho změnit. A hodlá tomu obětovat úplně vše.

Oficiální český trailer filmu Pan Dokonalý / Mr. Right
Terminátor (The Terminator) (Pannonia Entertainment)

Plakát filmu Terminátor / The TerminatorAmericko-britské sci-fi z poloviny osmdesátých let netřeba představovat. Díky němu se zrodily dvě zásadní hollywoodské hvězdy - režisér a scenárista James Cameron a původem rakouský kulturista Arnold Schwarzenegger. Jeden měsíc tak najdete v kinech nízkorozpočtový snímek, který zastaral jen po trikové stránce, která je už z dnešního pohledu lehce úsměvná, po obsahové a myšlenkové ale ani náhodou. Chybět v ní nesmí ani Linda Hamilton, Michael Biehn a Lance Henriksen. Mnozí tak mají vůbec první šanci vidět tuhle klasiku na plátně. Hasta la vista, baby!

Synopse: Do Los Angeles roku 1984 je vyslán zabijácký stroj podobný člověku (Arnold Schwarzenegger) z roku 2029. Jeho úkolem je zlikvidovat Sarah Connor (Linda Hamilton) dřív, než porodí syna, který v budoucnu povede lidi ve válce proti strojům. Ti jí pro změnu posílají na pomoc svého robota (Michael Biehn).

Zajímavost: V roce 1984 vynesl film vůbec nejvyšší hrubý zisk.

Oficiální trailer filmu Terminátor / The Terminator

Neonový býk
(Boi neon) (Aerofilms)

Český plakát filmu Neonový býk / Boi neonDalším filmem, který byl k vidění na MFF Karlovy Vary a teď míří do širší distribuce, je brazilsko-uruguaysko-nizozemsko-španělské drama, na němž je možná nejlákavější právě ona z kinematografického hlediska exotická koprodukce. Režiséra a scenáristu Gabriela Mascara zná málokdo, podobně jako všechny představitele hlavních rolí, při volbě tedy bude nutná hlavně intuice a vztah k podobným festivalovkám. Jelikož ohlasy a komentáře jsou vesměs různé a je jich málo, nemá se potenciální divák oč opřít, což by ale nemělo vadit.

Synopse: Pohledný kovboj Iremar (Juliano Cazarre), tanečnice Galega (Maeve Jinkings) a její malá dcerka Cacá (Alyne Santana) žijí v divokém světě brazilského rodea. Jejich domovem je náklaďák, v němž převážejí býky na další štace. V tomto prostředí sní své sny o lepší budoucnosti a vydařenějším životě, které se ale zatím příliš neplní.

Český trailer filmu Neonový býk / Boi neon
Líná zátoka (Ma Loute) (Aeorfilms)

Český plakát filmu Líná zátoka / Ma LouteFrancouzská komedie, jejímž tvůrcem je režisér a scenárista Bruno Dumont, je podle všeho hodně svéráznou a osobitou podívanou, která nesedne každému. Autor v ní prý mísí prvky groteskní a ryze dadaistické, rezignuje na obsáhlý děj a servíruje jeden gag za druhým. Těžko tak říct, jak to vlastně celé může dopadnout pro nepřipraveného diváka. Faktem každopádně je, že v obsazení se objeví třeba Juliette Binoche, Valeria Bruni Tedeschi nebo Fabrice Luchini. Možná nejoriginálnější premiéra týdne.

Synopse: V létě roku 1910 znenadání zmizelo několik turistů, kteří relaxovali na pláži Channel Coast. Na kloub záhadě chtějí přijít nechvalně známí inspektoři Machin (Didier Desprès) a Malfoy (Cyril Rigaux).

Český trailer filmu Líná zátoka / Ma Loute
Bláznivá pětka (Five) (Mirius FD)

Český plakát filmu Bláznivá pětka / FiveAni druhá francouzská komedie v tomto týdnu nemůže lákat na hvězdné obsazení nebo extrémně nadšené ohlasy, vypadá to tak, že půjde spíš o klasickou předvídatelnou žánrovku. Režijně s ní debutuje herec a scenárista Igor Gotesman, takže se dá čekat sázka na diváckou jistotu. Vzhledem k nedostatku informací a nějakých relevantnějších ohlasů asi nemá smysl cokoli dalšího psát.

Synopse: Pětice kamarádů z dětství si díky jednomu z nich, Samuelovi (Pierre Niney), užívá ve společném bytě v centru Paříže. Jeho otec ale nečekaně zastaví přísun peněz a on se ve snaze neprozradit vše přátelům pustí do velmi riskantních projektů. Jenže se mu nedaří a ocitne se v hledáčku policie i mafie, neuspěje ani ve světě diskoték a navíc si to rozhází u dealerů drog. Nakonec stejně bude muset s pravdou ven, teď ještě navíc bude potřebovat i pomoc.

Český trailer filmu Bláznivá pětka / Five

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Arnold bude The Man With the Bag (13.03.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Sly je osobní zpovědí Sylvestera Stallona (04.11.2023 10:30 v Recenze | Za horizontem)
- Recenze: Vizuálně opojná sci-fi Stvořitel obstojí jedině jako kritika americké válečné politiky (04.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Argylle (29.09.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Rambo uvízl v pavučině Gran Turisma (09.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu