Box Office: Dory obhajuje prvenství, Obr Dobr propadl

Vydáno: 04.07.2016 08:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Rybka Dory si znovu doplavala pro prvenství. V těsném závěsu ji pronásledovali Tarzan s Očistou. V daleko větším závěsu zůstal trčet Obr Dobr v celkově slabém víkendu na Den nezávislosti.
Fotografie z filmu Hledá se Dory / Hledá se DoryDisneyovská pixarovka Hledá se Dory i po třetí v řadě obhájila první místo žebříčku Box Office s necelými 42 miliony. Nejtěsněji se jí přiblížila první z novinek, Legenda o Tarzanovi s otvírákem za 38 mil. Není to vyloženě propadák, ale ve srovnání s blockbusterovými ambicemi a big budgetem, který se vyšplhal na 180 mega, je to hodně málo. Američané, kteří v pondělí slaví svůj státní svátek Dne nezávislosti, z nějakých důvodů prostě na novinky nebyli moc zvědaví. Měl to být souboj dvou potencionálních blockbusterů, ze kterého nakonec nevzešel žádný přesvědčivý vítěz.

Naopak, ten kdo z toho vytěžil nakonec nejvíce, byla nízkorozpočtová Blumovka Očista: Volební rok, která otevřela za slušných 30 mega oproti 10mil. rozpočtu. Je to i o málo lepší výsledek než v případě předešlé Očisty, která otevírala před dvěma roky za 29,8 mil. Alespoň toto lze považovat za malé vítězství. Naopak za velký propadák a zklamání se musí označit Obr Dobr, na kterého i přes skvělé recenze přišlo daleko méně lidí, než se očekávalo. U pokladen to pak bylo jen necelých 20 mega oproti 140mil. rozpočtu. Jde o zhruba stejný výsledek jako v případě jeho staršího Terminálu, který v roce 2004 otevřel za 19 mil. oproti ale jen 60mil. rozpočtu. Ani Spielbergovo jméno a renomé není pokaždé zárukou velkého komerčního hitu. 

Fotografie z filmu Očista: Volební rok / The Purge: Election YearTo je v zásadě vše podstatné, co se o víkendu Dne nezávislosti přihodilo. Obě "velké" novinky zklamaly, zatímco ta menší z toho vytěžila maximum. Když už je řeč o Dnu nezávislosti, pak filmový Den nezávislosti: Nový útok, minulý týden druhý, skončil nyní pátý za trojicí novinek s dalšími 16,5 miliony v kapse, což je ale stále málo na to, aby se to dalo považovat za úspěch. Takže zatímco doma Den nezávislosti bojuje o alespoň jakýs takýs výsledek, ze zámoří si "nahrabal" už 177 mega.

Za zmínku pak už stojí pouze rapidní skok nezávislárny o "prdící mrtvole" Swiss Army Man, která to jen těsně o jedno místo nedotáhla do topky. Příští víkend pak zřejmě také nenabídne žádné megatrháky. Premiéru má komedie Mike i Dave sháněj holku a animák Tajný život mazlíčků

BOX OFFICE: VÍKEND OD 1. ČERVENCE 2016 

 1. Hledá se Dory 41,9 mil.
 2. Legenda o Tarzanovi 38,1 mil. (novinka)
 3. Očista: Volební rok 30,8 mil. (novinka)
 4. Obr Dobr 19,5 mil. (novinka)
 5. Den nezávislosti: Nový útok 16,5 mil.
 6. Centrální inteligence 12,3 mil.
 7. Mělčiny 9 mil.
 8. Boj za svobodu 4,1 mil.
 9. V zajetí démonů 2 3,8 mil.
10. Podfukáři 2 2,9 mil. 

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.





NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY