Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Léto All Exclusive

Recenze: Léto All Exclusive je komediální home video

Vydáno: 26.06.2016 16:00 v sekci Recenze | Premiéry - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Především je tato francouzská komedie pokračováním snímku Babysitting z roku 2014, který u nás nešel. Nicméně to nevadí, protože na Létu All Exclusive naštěstí není poznat, že by mělo být pokračováním čehokoli.

Léto All ExclusiveRecenzoval/a Jan Varga dne 26.06.2016 16:00. Především je tato francouzská komedie pokračováním snímku Babysitting z roku 2014, který u nás nešel. Nicméně to nevadí, protože na Létu All Exclusive naštěstí není poznat, že by mělo být pokračováním čehokoli. Hodnocení: 0.5
SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Fotografie z filmu Léto All Exclusive / Babysitting 2Zápletka jedničky se podle všeho točila kolem hlídání dětí. Pokračování má sice originální název Babysitting 2, ale o hlídání dětí tam není ani zmínka (kromě toho, že jeden z hrdinů nakreslil o hlídání dětí komiks). Možná jde ale o nějaký francouzský humor, který nechápu.
 
Parta zhruba pětadvacetiletých Francouzů (čtyři chlapci a dvě slečny) jede na dovolenou do Brazílie, kde otec jedné z dívek (Christian Clavier) vlastní hotel a nechá je tam zadarmo bydlet. Po dni užívání si na pláži se pánové rozhodnou udělat si výlet po okolí, přičemž je jim vnucena stoletá babička s elektrickou motokárou, matka toho hoteliéra. Když se 24 hodin od svého odchodu nevrací, je jasné, že se ztratili. Slečny naštěstí u hotelu najdou go-pro kameru jednoho z nich a řeknou si, že by na ní jejich výlet mohl být zaznamenaný. A také že ano!

(Přirozeně nikoho nenapadne, že když se v hotelu povaluje ta kamera, tak někde v jeho blízkosti musí nutně být i její majitel, ale to je detail, který se zřejmě scenáristům nehodil do krámu.)
 
Fotografie z filmu Léto All Exclusive / Babysitting 2Většina filmu tudíž spočívá v tom, že sledujeme záznam z ruční kamery, na němž jsou zaznamenány trampoty ztracených výletníků. Iluze reálných záběrů je však často narušována tím, že některé scény obsahují videoklipový střih a některé jsou dokonce podmalovány hudebním písničkovým doprovodem, což by náhodně nalezený záznam z ruční kamery obsahovat neměl. Celá ta stylizace do found footage působí tak moc nevěrohodně a nepřesvědčivě, že natočit to jako standardní film by bylo o hodně lepší rozhodnutí.
 
Hlavní problém však tkví v tom, že hrdinové tohoto filmu jsou IGNORANTNÍ, SOBEČTÍ A HLOUPÍ IDIOTI, z čehož je generováno asi 95% humoru. Tak hloupí, že si prostírání v restauraci pletou s mapou pokladu, tak ignorantní, že si klidně usmaží vajíčka posledního exempláře ohroženého tukana, a tak sobečtí, že svého průvodce, bojujícího o život v propasti v jeskynním jezeře, nechají desítky hodin napospas osudu, poté, co za ním naházeli veškeré své oblečení, z něhož chtěli smotat záchranný provaz, ale zapomněli si přivázat jeho druhý konec.
 
Fotografie z filmu Léto All Exclusive / Babysitting 2Krom demence postav absentuje takřka jakýkoli další zdroj humoru, přičemž by možná bylo na čem stavět, ale film jakékoli potenciální příležitosti okázale opomíjí:
 
  • Hotel pěstuje želvy, které k sobě mají přidělané GPS. Není to nijak vtipně využito.
  • Jednomu z hrdinů je hned první den prostřelen kufr harpunou. Zbytek filmu chodí v děravém oblečení. Smích? Těžko.
  • Ten samý hrdina se v letadle chlubí zásnubním prstenem, který má připravený pro svou přítelkyni. Jeden z jeho kamarádů ho omylem spolkne. Až do konce filmu o tom nepadne ani slovo.
  • Na svých toulkách skupinka zabloudí i k jakémusi domorodému indiánskému kmeni a podle tradice se musí jeden z hrdinů vyspat s manželkou náčelníka. Náčelníkova žena je ošklivá a tlustá. Konec scény.
  • Jeden z indiánů se zamiluje do jednoho z hrdinů (poté, co mu ústy vysával z varlat pavoučí jed), ale nic vtipného z toho nevzejde.

Kromě toho je film režírován úplně strašně a je zoufale předvídatelný (dvě zahalené postavy v hotelu jsou snímány tak nápadně, že je jasné, že jde o některé z hrdinů v převlečení, přestože to divák tušit nemá, scéna s kousnutím pavoukem by třeba byla vtipná a nečekaná, kdyby hodinu předtím jedna z postav významně nepoukazovala na to, že v té oblasti žijí jedovatí pavouci, apod.) a herci místo hereckých výkonů jen křičí, kulí oči a šklebí se.
 
Christian Clavier ve filmu Léto All Exclusive / Babysitting 2Na komedii Léto All Exclusive je smutné i to, že po divákovi vyžaduje, aby platil peníze za sledování dovolené herců a členů štábu, kteří si to na rozdíl od něj jistě dost užili. Což by nevadilo tolik, kdyby se jednalo o komedii aspoň trochu kvalitní (nedávné Fakjů pane učiteli 2 je z dost podobného soudku, ale podstatně lepší). Tahle břečka však nabízí akorát špatně režírované scény na úrovni trochu lepšího home-videa, plné nevtipných gagů a nesympatických hrdinů, s nimiž nelze ani soucítit, ani se jim nedá smát, protože by to bylo jako posmívat se mentálně zaostalým invalidům.
 
A poslední hřebíček do rakve spočívá v tom, že film jde do kin s českým dabingem. A je to dabing velmi špatný, srovnatelný s nejhůře dabovanými pořady na Prima Cool.
 

[Recenze původně vyšla na filmovém blogu FilmSpot.cz.]



Český trailer filmu Léto All Exclusive

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
1/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Gnomeo a Julie a muž mimo zákon prožívají dobrý časy (15.07.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Co komu udělali na Mulholland Drive, když prší slzy? (18.05.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Johanka z Arku, kapitán Bombarďák a Godzilla poznávají továrnu na sny (09.07.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Captain Marvel si rodinu nevybírá a raději tančí foxtrot (16.04.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Na Ibize se za bílého dne na bouřlivých výšinách hraje dětská hra (24.07.2019 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Mladí muži za pultem jsou podfukáři trpící ztrátou paměti (19.07.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Přijela k nám pouť, v níž se na bitevní lodi vede knoflíková válka a bitva o Alžír (07.06.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Co komu provedla Colette, že se do dějin zapíše jako barbarka? (27.02.2019 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: V La La Landu je život krásný, protože se tam chodí po strništi bos (28.12.2018 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Průseráři vedou podivné vyšetřování pana učitele ve Volyni (07.09.2018 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Dvanáct rozhněvaných a zběsilých Avengers zachytává signál z neznáma (13.07.2018 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Divoká banda, Marťan a iluzionista se proletí mezi hvězdami (01.12.2017 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Baby Driver srdečně vítá druhou stranu naděje (26.07.2017 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonder Woman putuje z Paříže do Paříže a hledá zabijáky z maloměsta (31.05.2017 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Falešným poldům ani tichému Američanovi hvězdy nepřály a zúčtovaly s nimi v Malém Tokiu (05.05.2017 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Lumpové, gangsteři a Dolores Claiborneová v Trainspottingu (03.03.2017 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Mongol přichází z temnot a rozpoutává ruskou revoluci (23.09.2016 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Léto All Exclusive přichází na Den nezávislosti (22.06.2016 17:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Muži v černém a Lopper jsou spřízněni volbou (27.05.2016 15:35 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu