Preview: Budou noví Krotitelé duchů hitem léta?

Vydáno: 25.06.2016 12:45 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

O "ženském" rebootu Krotitelé duchů se už toho napsalo dost. Pojďme si tedy shrnout, co o nové verzi osmdesátkové duchařské klasiky dosud víme. Za měsíc se pak na výsledek můžeme jít konečně podívat do kina.
V roce 1984 natočil Ivan Reitman neočekávaný hit letní sezóny Krotitelé duchů, který zaznamenal v USA nebývalý úspěch, který zpečetily tehdy rekordní tržby přes dvě stě milionů dolarů. Hlavně ale šlo o geniálně skloubenou kombinaci humoru a jednoduchých, ale působivých triků a nesmrtelných hlášek, které zněly z úst ústřední pánské čtveřice zatraceně vtipně a přesvědčivě. K tomu navíc připočtěte ústřední hit Raye Parkera Jr., který jeho úspěch dokonale zpěčetil. Reitman se pak o pět let později pokusil, už nepříliš úspěšně, navázat dvojkou, která jen matně kopírovala jedničku.

Fotografie z filmu Krotitelé duchů / GhostbustersKe trojce se už Reitman s původní mužskou skupinou, kterou navíc před dvěma roky definitivně opustil Harold Ramis, nedostal. Paul Feig tak měl volné ruce pro reboot, pracovně nazvaný jako "Ghostbusters 3", oficiálně známý pod stejným názvem jako původní film, tedy jako Krotitelé duchů. Feig se rozhodl mužský tým vyměnit za ženský a z "krotitelů" tak jsou vlastně "krotitelky", na což ale anglický jazyk nebere zřetel, tudíž ani v čestině nezní titul filmu "Krotitelky duchů".

No nic, Feig si tedy vzal dvojici hereček ze své starší komedie Ženy soběMelissu McCarthy a Kristen Wiig, přidal k nim Kate McKinnon a Leslie Jones a ústřední partu krotitelů měl na světě. Aby se neřeklo, že tam nejsou žádní chlapi, dodal sem Feig jednoho, který vydá za čtyři, a tím není nikdo jiný než chlapácký Thor Chris Hemsworth. Mužský casting ještě doplnil o Andyho Garcíu v roli newyorského starosty (ačkoliv se vše téměř komplet natáčelo v Bostonu ve státě Massachusetts). V cameech by se tu měli objevit i protagonisté původního filmu - Bill MurrayDan AykroydErnie Hudson a Sigourney Weaver.

Fotografie z filmu Krotitelé duchů / GhostbustersOficiální synopse k filmu od distribuční společnosti Falcon zní: "Třicet let poté, co diváky uchvátil původní film, se Krotitelé duchů vracejí, aby se ve zcela nové podobě představili současné divácké generaci. Režisér Paul Feig kombinuje známé prvky boje s nadpřirozenými bytostmi, díky kterým byla původní filmová série tak oblíbená, s novým hereckým týmem, složeným z těch nejlepších komediálních herců současnosti. Připravte se na letní podívanou, během které společně zachrání svět!"

Ke Krotitelům duchů bylo uveřejněno několik trailerů, přičemž ten první získal na youtube nejvíce "dislikeů" od fanoušků, kteří reboot dopředu nenávidí. Na druhou stranu, trojici mužských představitelů se nová verze jejich filmu líbila a v televizním vystoupení "Jimmy Kimmel Live", v němž se sešli se svými "ženskými verzemi", ho dokonce  Dan Aykroyd označil za lepší než ten jejich původní. Titulní skladbu přejmenovanou "I´m Not afraid" nazpívali Fall Out Boy s Missy Elliott

V Americe Krotitelé duchů otevírají 15. července, u nás to bude o čtrnáct dní později, 28. července 2016.

Originální trailer filmu Krotitelé duchů


Poslední tv spot z filmu Krotitelé duchů

Ústřední píseň I´m Not Afraid z filmu Krotitelé duchů





NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY