Ron Howard natočí sci-fi Seveneves

Vydáno: 09.06.2016 15:00 - Václav Limberk | foto: Universal Pictures

Režisér Ron Howard natočí sci-fi podle bestselleru Neala Stephensona Seveneves. Howard se při této příležitosti spojí s tvůrčím týmem svého vlastního staršího sci-fi Apollo 13.
Ron Howard při natáčení filmu V srdci moře / In the Heart of the SeaApollo 13 byl příběh podle skutečné události, který před dvaceti lety svedl dohromady trojlístek tvůrců Ron Howard (režie), Brian Grazer (produkce) a William Broyles Jr. (scénář). Přesně ten samý tým se má nyní pro společnost Skydance ujmout filmové adaptace knižního sci-fi bestselleru Neala Stephensona, který se jmenuje Seveneves. "Stephensonův román začíná katastrofickou událostí, která učinila zemi neobyvatelnou. V zájmu zachování sebe i jiných druhů se lidstvo semkne a vyšle několik svých zástupců do vesmíru. O 5000 let později se potomci těchto původních badatelů vydají na odvážnou cestu zpátky na Zemi." (Slash Film) 

Stephensonova kniha, který vyšla v USA minulý rok, nebyla zatím do češtiny přeložena.
Howard momentálně dokončuje svůj třetí "brownovský" projekt Inferno, které u nás bude mít premiéru 13. října.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Blbost. (Gouda, 10.06.2016 17:23) Reagovat

    Já jsem Seveneves četl, a váš popis nepoznávám. Neskutečná novinářská neschopnost.

    • Re: Blbost. (Gouda, 11.06.2016 03:32) Reagovat

      Aha, našel jsem váš "zdroj". Akorát jste to tupě a ještě k tomu špatně přeložili, co? Možná zkuste příště raději najít český popisek děje, když vám ta angličtina tak nejde.

      • Re: Blbost. (V.L., 11.06.2016 09:23) Reagovat

        Dobrý den, dovolil jsem si tedy svůj špatný a tupý překlad opravit. Jen doufám, že Vás tím uspokojím a že opravený text nebude ještě horší a tupější. Nicméně na první část Vaší dobře míněné rady "Možná zkuste příště raději najít český popisek děje" musím napsat pouze to, že žádný český popisek děje této konkrétní knihy dostupný není. Jak jistě sám víte, když píšete, že jste knihu četl, tato kniha ještě nebyla do češtiny přeložena. Tímto se Vám tedy z celého srdce omlouvám a snad budete už tentokrát spokojen.
        S pozdravem "neschopný novinář" :)

  • Sedmeroev (V.L., 29.02.2020 13:29) Reagovat

    Po čtyřech letech jsem se podíval co je s tímto projektem, který se dosud nezfilmoval....zatím je odložen k ledu na neurčito, i když je možné, že ho Ron Howard za několik let přeci jen zfilmuje...
    Kniha v Česku vyšla pod názvem Sedmeroev v roce 2018, dva roky po napsání původního článku. Proto nebylo možné v době jeho napsaní přinést český popisek, jak mi radil nahněvaný Gouda (vysvětlivka autora).

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY