Box office: Želvy Ninja 2 vedou slabý víkend

Vydáno: 06.06.2016 10:13 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Druhé Želvy Ninja vedly celkově spíše průměrný víkend. Spolu s nimi otevřely romantické YA drama Než jsem tě poznala a hudební komedie Popstar: Never Stop Never Stopping, která propadla.
Fotografie z filmu Želvy Ninja 2 / Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the ShadowsPodle očekávání Želvy Ninja 2 vyhrály víkendový souboj Box office s tržbami 35,2 mil. Přesto jde o jasné zklamání ve srovnání s jedničkou, která před dvěma lety otvírala skoro dvakrát lépe za 65,5 mil. Ne každá série má se sequely takové štěstí. Minulý týden takto propadla Alenka v říši divů: Za zrcadlem, která je druhý týden čtvrtá s pouhými 10,7 mil. Za dva týdny má nákladný blockbuster za 170 milionů pouhých 50 mil. domácích tržeb.

Na druhé místo poklesli minule první X-Men: Apokalypsa. Propad to byl ale razantní (více jak 66%), a to znamenalo jen něco málo přes 22 mil. Za dva týdny to činí 116,5 mil., což ve srovnání s předchozím druhým dílem "Alenky" není zase až tak katastrofální. Na trojce se umístila druhá z novinek, romantické YA drama Než jsem tě poznala, která si nevedla vůbec špatně a diváci doma za ni nechali u pokladen skoro 18,3 mil., což je lepší tržba, než se čekalo. U nás tento film uvidíme na konci června.

Emilia Clarke, Sam Claflin ve filmu Než jsem tě poznala / Me Before YouNa pětce jsou videoherní Angry Birds ve filmu, kteří stále bojují o překonání stomilionové hranice. Po třech týdnech už jim k tomu chybí méně než 15 mil. Naopak na šestce je nejúspěšnější film roku, Captain America: Občanská válka, který už olizuje hranici 400 mil. Sedmí jsou Sousedi 2, další ze sequelů, který nezopakoval úspěch originálu.

Konečně na osmičce a daleko za očekáváními skončila hudební komedie Popstar: Never Stop Never Stopping, která i přes dobré recenze do kina mnoho lidí nepřitáhla a ti, co na ni přišli, nechali v pokládnách pouhých 4,6 mil. Zbylá dvě místa žebříčku patří úspěšné Knize džunglí a Blackovým Správným chlapům. Velkého vítězství pak dosáhlo Zootropolis: Město zvířat, které jako teprve čtvrtý animák vůbec překonalo hranici jedné miliardy celosvětově. 

Příští víkend se budou chtít o přední místa žebříčku poprat další dva sequely, hororový V zajetí démonů 2 a heist movie Podfukáři 2. Spolu s nimi pak otevře napjatě očekávaná videoherní adaptace Warcraft: První střet, která zatím za dva týdný v zámoří utržila 70 mil.
 
BOX OFFICE: VÍKEND OD 3. června 2016

 1. Želvy Ninja 2 35,2 mil.  (novinka)
 2. X-Men: Apokalypsa 22,3 mil.
 3. Než jsem tě poznala 18,2 mil.  (novinka)
 4. Alenka v říši divů: Za zrcadlem 10,7 mil.
 5. Angry Birds ve filmu 9,7 mil.
 6. Captain America: Občanská válka 7,5 mil.
 7. Sousedi 2 4,7 mil.
 8. Popstar: Never Stop Never Stopping 4,6 mil.  (novinka)
 9. Kniha džunglí 4,2 mil.
10. Správní chlapi 3,5 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY