DeBlois se rozpovídal o dalším cvičení draků

Vydáno: 16.02.2011 12:48 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Máte chuť na animáky Jak vycvičit draka 2 a 3?
Fotografie z filmu Jak vycvičit drakaLoňský animák Jak vycvičit draka si získal jak přízeň kritiky, tak diváků a zastínil ho jen pixarovský Toy Story 3: Příběh hraček. Epické dobrodružství, které sneslo srovnání i s hranými velkofilmy, vyneslo studiu více než slušnou částku, a tak není divu, že se ihned připravuje druhý díl. V nedávném rozhovoru pro Empire spolurežisér Dean DeBlois prozradil, co máme od druhé části dračího spektáklu očekávat.
Především by se mělo vrátit celé původní obsazení. Znovu tak uslyšíme Jaye Baruchela jako Škyťáka, Craiga Fergusona jako Tlamouna, Americu Ferreru jako Astrid, Christophera Mintz-Plasse jako Rybinohu, Jonaha Hilla jako Snoplivce, TJ Millera jako Ťafana, Kristen Wiig jako Rafanu a samozřejmě Gerarda Butlera jako Kliďase (musíme uznat, že čeští překladatelé mají docela fantazii ve vymýšlení jmen). Svůj návrat přislíbil také dvorní kameraman Sama Mendese či bratří Coenů Roger Deakins (před pár dny vyhrál cenu BAFTA za kameru k Opravdové kuráži), který v prvním dílu dokázal vykouzlit obdivuhodné akční scény.
A co vlastně DeBlois slibuje? Především mnohem rozsáhlejší příběh. Tvrdí, že druhý díl bude jako první, jenom v mnohem větším balení. Dojem epické podívané by mělo dodat také rozšíření celého světa. Všechno bude větší, rozmáchlejší, ale stále si to bude zachovávat auru originálu. Příběh se nebude soustřeďovat jen na pár ostrovů v Severním moři, měl by se roztáhnout rovnou po celé polokouli a připravit půdu pro třetí díl.
Je vidět, že režisér hýří nadšením a očekáváním přesně v duchů sequelů, tak mu budeme věřit, že splní alespoň z půlky to, co slibuje. Pokračování animáku Jak vycvičit draka by mělo dorazit do kin v roce 2013.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY