Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Lovec: Zimní válka

Recenze: Lovec: Zimní válka již bez Sněhurky

Vydáno: 21.04.2016 07:00 v sekci Recenze | Premiéry - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Chtělo by se říct, že dobrodružné pohádkové fantasy Lovec: Zimní válka volně navazuje na čtyři roky starý snímek Sněhurka a lovec (kde Sněhurku hrála Kristen Stewart), ale není to tak jednoduché.

Lovec: Zimní válkaRecenzoval/a Jan Varga dne 21.04.2016 07:00. Chtělo by se říct, že dobrodružné pohádkové fantasy Lovec: Zimní válka volně navazuje na čtyři roky starý snímek Sněhurka a lovec (kde Sněhurku hrála Kristen Stewart), ale není to tak jednoduché. Hodnocení: 2.5

Lovec: Zimní válka

The Huntsman: Winter’s War
Drama / Fantazie / Akční / Dobrodružný
USA, 2016 , 114 min.

Režie: Cedric Nicolas-Troyan
Scénář: Evan Spiliotopoulos, Craig Mazin, Evan Daugherty
Kamera: Phedon Papamichael
Hudba: James Newton Howard
Herci: Chris Hemsworth, Charlize Theron, Jessica Chastain, Emily Blunt, Nick Frost, Rob Brydon, Sheridan Smith, Alexandra Roach, Sope Dirisu, Sam Hazeldine, Sam Claflin, Sophie Cookson, Conrad Khan, Niamh Walter, Nana Agyeman-Bediako

Česká premiéra: 21.04.2016

Distributor: CinemArt

Lovec: Zimní válka hodnocení na Kinobox.cz: 65.00 %
SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Tenhle film, vyprávějící příběh oné vedlejší postavy lovce (Chris Hemsworth) je totiž částečně pokračováním Sněhurky a lovce a částečně jí dějově předchází.

Nick Frost, Chris Hemsworth, Rob Brydon ve filmu Lovec: Zimní válka / The Huntsman Winter's WarNa začátku tudíž vidíme královnu Ravennu (Charlize Theron) a její sestru Freyu (Emily Blunt), která si po tragické smrti svého dítěte osvojí nadpřirozené schopnosti a udělá jedinou možnou věc – odstěhuje se od Ravenny někam na sever, kde začne vládnout coby Ledová královna, a začne unášet děti od jejich rodičů, protože „láska je jen iluze, samá lež a klam“. Tyto děti pak nechává trénovat na elitní válečníky ve snaze vybudovat z nich armádu.
 
Po několika letech děti dospějí mimo jiné do lovce Erika (Hemsworth) a lučištnice Sáry (Jessica Chastain), kteří se milují, ale nesmějí to dát najevo, protože Freya lásku zakázala. Pak jsou však přistiženi v intimní chvilce, načež královna za trest Sáru zabije a Erika vyžene.
 
Pak je skok o sedm let později, během něhož se jakoby odehraje celý děj Sněhurky a lovce (což je naznačeno jednou krátkou větou) a zbytek se odehrává už dávno poté, kdy je královna Ravenna mrtvá a Sněhurka si spokojeně vládne (Kristen Stewart se v celém filmu neobjeví). V tu chvíli se konečně dostaneme k ději, který se točí zejména kolem zmizelého kouzelného zrcadla a milostných pletek nejen hlavního hrdiny.
 
Emily Blunt, Charlize Theron ve filmu Lovec: Zimní válka / The Huntsman Winter's WarNa adresu filmu Chris Hemsworth poznamenal: „Sněhurka a lovec byl skvělý film, ale byl možná až moc vážný a ponurý. Mně víc vyhovují odlehčenější příběhy opepřené humorem a přesně tím se Lovec od svého předchůdce odlišuje“.
 
Realita je taková, že snímek má úplně stejně vážnou a temnou atmosféru jako Sněhurka a lovec, ale jako pěst na oko do něj přibyli dva polo-komičtí a polo-trapní trpaslíci (Nick Frost a Rob Brydon), kteří dvě třetiny filmu hlavního hrdinu doprovázejí na každém kroku, aniž by k tomu existoval nějaký závažný důvod, a přivádějí ho do různých svízelných situací, případně dělají primitivní žerty. A po čase se ke družině připojí ještě další dvě trpaslice, protože zřejmě dvakrát víc trpaslíků = dvakrát víc humoru.

Jsou filmy, u nichž vůbec netušíte, co se bude odehrávat v jejich příštích vteřinách. Pak jsou filmy předvídatelné. A pak jsou filmy jako Lovec: Zimní válka, který by třeba ani předvídatelný být nemusel, kdyby každou chvíli zbrkle a hloupě neprozradil nějakou zásadní informaci, kvůli níž odhalíte příběhové zvraty a pointy třeba i o několik minut dřív, než byste měli. Nejhorší je, že tyto pointy jsou pak prezentovány jako nějaká úžasná nečekaná překvapení, což je místy na hranici směšnosti.
 
Chris Hemsworth, Jessica Chastain ve filmu Lovec: Zimní válka / The Huntsman Winter's WarTakže když se v jednu chvíli objeví na scéně tajemná zahalená postava, která zatraceně dobře střílí z luku, tak není pochyb o tom, o koho by se mohlo jednat. Nebo když je hlavní hrdina postřelen, tak z důvodu několika předtím řečených a učiněných věcí snad nikoho nemůže napadnout, že by se jednalo o ránu smrtelnou, ačkoli to tak má vypadat. Zoufalá nefunkčnost číší i ze závěrečného odhalení, v němž se jistá postava přizná k vraždě asi o dvě minuty dřív, než by bylo záhodno, a celé ty dvě minuty na to nikdo nereaguje, dokud dotyčná postava ono přiznání nezopakuje (nicméně diváci celou dobu přinejmenším tuší, což pak výsledný šok dost podstatně zmírňuje a ubírá to té scéně na dramatičnosti). Například.
 
Jinak je to ale docela prima podívaná se sympatickým a uvážlivě obsazeným ústředním párem (ona je křehká a sexy, ale zároveň drsná a od rány, on zas není nějaký neporazitelný namakanec, nýbrž naopak sám dost často dostává nakládačku), s několika jakžtakž snesitelnými vedlejšími komickými figurkami a se dvěma královnami, z nichž jedna je zmítána traumatem a druhá komplexy. Emily Blunt sice již v minulosti ukázala, že je přesvědčivou akční hrdinkou a dobrou volbou pro režiséry romantických komedií, ale na roli zlé královny se nehodí, protože neumí působit dostatečně zákeřně, hrozivě a nepřátelsky. Oproti ní si Charlize Theron svou podlou panovnici vyloženě labužnicky užívá a krade si pro sebe každou scénu, takže když jsou ty dvě spolu v záběru, tak je jasně vidět, kdo v tu chvíli tahá pilku.

Jessica Chastain ve filmu Lovec: Zimní válka / The Huntsman Winter's WarVizuálně je na tom Lovec: Zimní válka zhruba na stejné úrovni jako jeho předchůdce a je tím pádem na co se dívat (hezké kontrasty zlaté a stříbrné). Technicky je zdařilý, akorát místy trpí problémy s návazností (krvavá rána mizí a zase se objevuje a podobné blbosti), které jsou místy tak očividné, že na sebe zbytečně strhávají divákovu pozornost a odpoutávají od děje. Film má celkem tempo, akce je slušná (leč místy nepřehledná), hudba Jamese Newtona Howarda je velmi průměrná, ale tepe dostatečně dynamicky. Nakonec je však o něco horší než Sněhurka a lovec, nicméně je to z velké části způsobeno tím, že stupidně dopředu upozorňuje na to, jaké karty má schované v rukávu.


[Recenze původně vyšla na filmovém blogu FilmSpot.cz.]



Originální trailer k filmu Lovec: Zimní válka

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
5/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Furiosa má první trailer (01.12.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Ryan Gosling je Kaskadér (02.11.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Tvůrce atomové bomby bojuje ve filmu Oppenheimer o spásu své duše (22.07.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zázračný aparát Barbenheimer (19.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Rychle a zběsile 10 servíruje opulentní akci s až dětinskou radostí (20.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Mladí milenci se rychle a zběsile znovu zamilují (17.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Chris Hemsworth se vrací v traileru Vyproštění 2 (16.05.2023 16:19 v Novinky | Trailery)
- Cillian Murphy je Oppenheimer v novém traileru (09.05.2023 07:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Vyproštění 2 (03.04.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Oklamaní a pokoření Prvok, Šampón, Tečka a Karel prožívají lepší časy (24.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Oppenheimer (19.12.2022 12:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Naše kamarádka Atomic Blonde bez lítosti hledá lék na život (04.11.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Ryan Gosling bude The Fall Guy (31.10.2022 07:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Škola dobra a zla (14.09.2022 10:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Dobrá sestra (08.09.2022 12:30 v Novinky | Trailery)
- Emily Blunt na divokém západě v minisérii The English (02.09.2022 09:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu