TOP 20 ČR: čeští Básníci jsou (ne)zázračně první

Vydáno: 20.04.2016 12:30 - | foto: Bioscop

První místo v žebříčku se sice po dvou týdnech znovu změnilo, ale zůstalo aspoň samé zemi. Českou Teorii tygra vystřídal sequel Jak básnící čekají na zázrak, trojku pak poněkolikáté uzavřela Zootropolis: Město zvířat..
Jack Black, Bryan Cranston ve filmu Kung Fu Panda 3 / Kung Fu Panda 3Po nepříliš úspěšném pátém dílu před třinácti lety se nyní slavná tuzemská série vrací s dílem šestým pod názvem Jak básníci neztrácejí naději. Lehce hořčí sequel natočil jako vše jemu předcházející režisér Dušan Klein. Necelých šest milionů bylo o polovinu více nad tržbou, která stačila na druhé místo, kam byla sesazena Teorie tygra v hlavní roli s Jiřím Bartoškou. Bronz si pak jako v předešlých týdnech udrželo disneyovské Zootropolis: Město zvířat, těsně následované dalším animovaným kouskem, ovšem od jiného tvůrce, a tím se stal trilogický Kung Fu Panda 3.

Kupodivu minule stříbrný Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti, jejichž boj zahýbal celým DC univerzem, se propadl až k ne zrovna pěknému číslu pět. Tam za ním pokračovala dobrodružství nešikovných kutilů Pata a Mata ve filmu, ani ti však nedovolili dalším novinkám vyšší umístění a nejlépe si ze zbylých počínala katastrofická Pátá vlna s Chloë Grace Moretz, která skončila sedmá v těsném závěsu s americko-německou Kolonií, z níž se snaží utéct Emma Watson a Daniel Brühl. Desítku pak ukončil životopis skokana na lyžích přezdívaného Orel Eddie za pomoci Pádu Londýna, ve kterém byla zničena britská metropole.

Michalina Olszanska, Martin Pechlát ve filmu  / Já, Olga HepnarováNeuvěřitelné záběry pak na jedenáctém místě nabízí francouzský dokument Příběh lesa a neuvěřitelný příběh byl poté Čechy naservírovan níže ve snímku o české vražedkyni Já, Olga Hepnarová. Třináctku si uloupilo volné pokračování mimozemského útoku z roku 2008 Ulice Cloverfield 10, pod nímž se ocitla česká komedie Dvojníci o záměně osobností i oscarové novinářské drama Spotlight. Mnoho diváků se minulý týden do kina nešlo nechat vystrašit, ale na nový horor Zlo nikdy nespí přeci jen přišlo více diváků než na historickou Čarodějnici. Zbylá tři místa si pak mezi sebou rozdělila Moje tlustá řecká svatba 2Trabantem do posledního dechu a Barbie: Tajná agentka.

1. Jak básníci čekají na zázrak - 5,8 mil. (novinka)
2. Teorie tygra - 3,2 mil.
3. Zootropolis: Město zvířat - 2,1 mil.
4. Kung Fu Panda 3 - 1,5 mil.
5. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti - 1,4 mil.
6. Pat a Mat ve filmu - 1,2 mil.
7. Pátá vlna - 878 tis. (novinka)
8. Kolonie - 688 tis. (novinka)
9. Orel Eddie - 664 tis. (novinka)
10. Pád Londýna - 600 tis.

11. Příběh lesa - 447 tis. (novinka)
12. Já, Olga Hepnarová - 444 tis.
13. Ulice Cloverfield 10 - 359 tis.
14. Dvojníci - 354 tis.
15. Spotlight - 350 tis.
16. Zlo nikdy nespí - 319 tis. (novinka)
17. Čarodějnice - 238 tis.
18. Moje tlustá řecká svatba 2 - 176 tis.
19. Trabantem do posledního dechu - 167 tis.
20. Barbie: Tajná agentka - 133 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • sexík ?? (Gézo, 21.04.2016 06:09) Reagovat

    Ať se kloci ohřejo, za pár dno je svrhno kapiton Americo: givil waf

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY